Ravingatan 6, tre rum och kök

Fågelsång och solfång

Detta är en ljus nyhet på Hovslätts skyline. Ja, då menar vi både huset i sig och lägenheten som ligger högt upp i huset med utsikt i tre väderstreck. Långbalkong utmed hela södersidan och utgång från både vardagsrummet och sängkammaren. Här sover du med Tabergsån inom brusavstånd, men kanske framför allt med skogens hela fågelkör. Det blir inte mer vår än när den konserten vaknar.

Lägenheten är i nyskick och nuvarande ägare har bara bott här drygt ett par år. En del tillval från deras sida har förstärkt den ljusa upplevelsen. Bland annat valde de ett blonderat ekgolv som ger en helt annan grundton i hela lägenheten, vilket gör att möbler och accessoarer blir lättare att komponera. Gott om förvaring är det också. Livet blir inte vackert, om det inte också är praktiskt.

Snabbfakta
Adress Ravingatan 6
Område Hovslätt
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 80.6 kvm
Vån & Hiss 4 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.244 kr/mån
Inkluderar Värme & kallvatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"För oss som bott mitt i stan, var det en befrielse att få komma ute lite närmare landet och naturen, särskilt som vi har hund. Det är ett on-off-läge som passat oss väl."

Matplats

Vardagsrum

"Vi har älskat det ljusa golvet från första stund, det är verkligen inget vi ångrat att vi valde till, trots att det kostade en del."

Söderbalkong

Sovrum 1

"Föreningen är verkligen toppen, allt bara funkar precis som det ska och att ha en parkering precis framför entrén är grymt skönt."

Badrum och tvätt

Sovrum 2

"Vi går gärna vägen upp mot Bårarp och utmed gamla banvallen där ovanför. Hassafallet är lite mer dramatisk vandring för den som vill se vattenfallet."

Huset

Omgivning

Hovslätt är en skönt avslappnad stadsdel som gör livet ganska friktionsfritt och enkelt att planera, särskilt om du har barn. Mataffär på nära håll, skolor, elljusspår och idrottsplats likaså. Och det är lika lätt att ta sig ut i urskogen som in till sta’n, Solåsen eller A-sex. Är du engagerad i kyrkan finns många samfund på plats med sin verksamhet för stora och små, dag- och kvällstid. Lekplatsen finns ned mot ravinen en bit bortom husen, som dessutom är helt ombyggd med nya häng- och klängattraktioner. Sen tar skogen, ån och höjderna vid och då blir ”lekplatsen” väldigt mycket större. En tur upp till Hassafallet är spännande för både stora och små. Hovslätt har också vuxit med nya bostadsområden upp mot höjderna de senaste åren, så det är en attraktiv stadsdel du flyttar till.

Planritning

Mäklaren informerar
En så gott som helt ny lägenhet näst högst upp i huset med ljust gavelläge och dagsljusinsläpp från tre väderstreck!
Köket kommer från HTH och alla köksmaskiner från Bosch. Fullstor kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och inbyggnadsmicro. Slitstark arbetsbänk och snygg LED-belysning över denna gör köksarbetet till en fröjd.
I det helkaklade badrummet med klinkergolv finns det elburen golvvärme och även egen tvättutrustning med både tvättmaskin och torktumlare från Bosch.
Föreningens tre huskroppar är anslutna till fiberoptiskt bredband från Jönköping Energi, så kallat Wetternet som är en öppen fiber. För mer information om olika TV-paket och bredbandslösningar som kan fås via denna anslutning, besök gärna www.wetternet.se
Föreningens ekonomi och förvaltning sköts av HSB och all yttre och inre skötsel så som gräsklippning, underhåll av gården, trappstädning etc sköts av HSB Service så som boende i Brf Idyllen har du inget sådant som du behöver engagera dig i.
På gården framför huset finns parkeringsplatser och alla lägenheter har möjlighet att hyra minst en plats. Kostnaden för en parkering är 250 kr/månad. På gården finns också cykelrum samt miljörum med sortering.
Till bostaden hör att lägenhetsförråd som är beläget på våning 1 i anslutning till entrén. i detta plan finns även barnvagnsförråd och rullatorförråd.
Föreningen tillämpar individuell avläsning av varmvatten och hushållsel (uppvärmning och kallvatten ingår i månadsavgiften). För de boende i huset finns ett gemensamt elavtal framförhandlat.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Ravingatan 6
Område
Hovslätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Våningsplan
4 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80.6 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.244 kr/mån inkl värme och kallvatten
Driftskostnad
5.700 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.000 kr/år
Vatten: 1.500 kr/år
Försäkring: 1.200 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Månadskostnaden för hushållsel, varmvatten och hemförsäkring uppgår till cirka 475 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA