Rättarevägen 6, fem rum och kök

Värmeverkligt vacker

Detta är ett ”jordklokt” hus, ett viktigt steg för att göra ditt boende klimatsmart. Samtidigt kan du glädja dig åt ett riktigt vackert hus, där nästan alla miljöanpassningar dessutom är väldigt estetiska. Tjocka väggar ger fina djupa fönsternischer. Glaspartierna är stora för att fånga upp så mycket solinstrålning som möjligt. Det svagt sluttande innertaket på övre plan är en annan snygg detalj.

Husen här på Rättarevägen är så kallade passivhus, och klarar sig i princip helt utan värmekälla. Värmeväxlaren alstrar värme ur den varma frånluften från exempelvis köket och badrummen. Ett stort stimmigt barnkalas värmer alltså dubbelt upp kan man säga. Ett barnvänligt hus och område i största allmänhet, och ett viktigt löfte för framtiden.

Snabbfakta
Adress Rättarevägen 6
Område Huskvarna Fagerslätt
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 130 kvm
Tomtareal 246 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Altan och trädgård

"Vi tycker såklart att detta är bästa sidan, för vi får den mesta delen av trädgården på baksidan där kvällssolen ligger på som bäst."

Uteplats vid entrén

Entré

"Hallen är som en sluss där dörrarna ska vara stängda vintertid. Men vi har bytt till dörrar med glas så att vi får in ljuset och ser rakt igenom huset."

Kök

"De breda djupa fönsternischerna med kalksten kommer jag sakna, särskit den i köket där barnen kan krypa upp när vi lagar mat."

Vardagsrum

Badrum på entréplan

"Vi valde att lägga till golvvärme i båda badrummen, men vill man vara hardcore miljömässig ska man så klart stänga av den. Vi har den bara på väldigt svag värme."

Tvättstuga

Allrum på övre plan

"För barnfamiljen blir det ännu bättre nu när den nya skolan byggs här uppe på Fagerslätt, då blir det lika nära som till förskolan. "

Balkong

Sovrum 1

Badrum på övre plan

"Vi valde att ha samma material och färg i båda badrummen, men dusch i det ena och badkar i det andra där uppe"

Sovrum 2 och 3

"Både vi och barnen har bra uppsikt över lekplatsen och pulkabacken; man ser vad som är på gång även om du står i köket."

Förråd

Carport

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det färdigställdes 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning av info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket kommer från Myresjökök och är från byggåret och utrustat med följande maskinell utrustning; induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Spisfläkten är av märket Franke medan övriga vitvaror kommer från Siemens. Samtliga vitvaror installerades 2010.
I tvättstuga finns en tvättmaskin av märket Bosch som installerades 2017. Här finns även en torktumlare från Siemens som installerades 2010.
I båda badrummen finns elburen golvvärme. Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Husets fasad på baksidan målades om 2018.
Huset är anslutet till Telias fiberoptiska bredband varifrån man kan få både internetanslutning och olika TV-paket. För mer information besök gärna www.telia.se.
Värmeväxlaren är i princip underhållsfri. Det enda man som boende behöver göra med denna maskin är att någon gång per år byta filter så att luften som passerar genom maskinen hålls ren och fri från partiklar.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Rättarevägen 6
Område
Huskvarna Fagerslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
130 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 246 kvm
Tomttyp: Radhustäppa
Energideklaration
Energiklass B , 66 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA