Rättarevägen 4, fem rum och kök

Värmeverkligt vacker

Klimatklokt, grönt, uthålligt och samvetssäkrat. Ett mer miljöanpassat boende är svårt att hitta. Radhusen här på Rättarevägen är så kallade passivhus, vilket innebär att de i princip saknar värmekälla för uppvärmning. Istället hittar du en hypereffektiv värmeväxlare som tar till vara värmen från pastakoket, ugnsbaket, duschångorna, din kroppstemperatur och solinstrålningen. Väggarna är inte bara väldigt täta, de är också väldigt tjocka. Här går ingen värme till spillo.

Alla detaljerna som är kloka är också vackra: tjocka väggar, djupa fönsternischer med kalksten och stora glaspartier som låter solen värma även i början av februari. Redan när du står framför ytterdörren, så ser du rätt genom huset och ut mot lekplats och skogen. Glas i dörrarna hela vägen. Att bo på Fagerslätt är dessutom väldigt barntillåtet på alla sätt, kanske främst för att du kan gå ut i skogen och titta på riktiga paddor, istället för att slösurfa i soffan.

Snabbfakta
Adress Rättarevägen 4
Område Huskvarna Fagerslätt
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 130 kvm
Tomtareal 246 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Uteplats framsida

Entré - Hall

"När maten är klar gäller det att kunna lokalisera barnen, som springer fritt in- och ut hos varandra."

Kök

Vardagsrum

"Vi var först att flytta in, och vi tycker att baksidan är den stora fördelen med denna länga. Att ha solen under hela eftermiddagen är kanon!"

Baksida

Förråd

Helt klart är det motvilligt vi flyttar, det är så bra för både vuxna och barn. Den grannsämjan vi skapat här uppe är unik.

Badrum nere

Tvättstuga

"Så smidigt både när det gäller underhåll och trädgård, sen är ju driftkostnaderna väldigt låga dessutom."

Trappa - Hall uppe

Allrum

"Takhöjden på ovanvåningen ger en skön känsla till rummen; den växer genom hela huset och är som högst i sängkammaren och allrummet."

Sängkammare

Balkong

Sovrum 1

"Den goda isoleringen håller huset varmt på vintern, men även svalt på sommaren om du skärmar av solen bra."

Sovrum 2

Badrum uppe

"Trädäcket och det lilla staketet på framsidan har vi byggt till själva för att få en lugn vrå i den tidiga morgonsolen."

Carport

Omgivning

"Lekplatsen har vi inom syn- och hörhåll, sen finns bandy- och basketplanen som spolas med is på vintern."
Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om bostaden, ex. om utförda förändringar, och även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset är byggt 2010 och fortfarande i ett mycket gott skick.
Köket kommer från Myresjökök och är från byggåret. Vitvarorna är följande; Helintegrerad diskmaskin och inbyggd micro är från Siemens 2010, så även fläkten från Electrolux. Glaskeramikhäll och inbyggd varmluftsugn från Whirlpool och Gram byttes 2011, och kyl samt frys från Siemens byttes 2015.
Uteplatsen på husets baksida byggs till i ett par omgångar 2011 och 2017 och får en markis monterad 2012. Här värmer solen från att den lämnar framsidan vid 12-tiden fram tills den går ner.
Tvättmaskin och torktumlare byttes under 2015, dessa kommer från Bosch.
2015 sattes vitmålad träpanel upp på vägg genom kök och vardagsrum i hela husets längd.
2016 byggdes en uteplats intill entrén på husets framsida. Här sitter man och njuter av solen från tidig morgon fram till 12-tiden på dagarna.
Samtliga tre dörrar kring entrén är utbytta under åren; 2010 byttes dörren mellan entré och hall till en helglasad dörr för att få en luftigare och ljusare känsla, 2012 byttes dörren till tvättstugan till dörr med fönster, och 2016 byttes ytterdörren.
2017 målades väggar i sovrummen på övre plan.
2018-19 målas fasaden på husets baksida samt förrådet.
Huset är anslutet till Telias fiberoptiska bredband varifrån man kan få både internetanslutning och olika TV-paket. För mer information besök gärna www.telia.se
Värmeväxlaren från NIBE som står installerad i tvättstugan är i princip underhållsfri. Det enda man som boende behöver göra med denna maskin är att någon gång per år byta filter så att luften som passerar genom maskinen hålls ren och fri från partiklar.
Vid köpet medföljer lamellgardiner samt vägghängt skåp i vardagsrummet. Samtlig inredning i tvättstugan och husets samtliga garderober med inredning medföljer också. Säljarna lämnar även de garderober och inredning som finns i uteförrådet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Rättarevägen 4
Område
Huskvarna Fagerslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
130 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 246 kvm
Tomttyp: Radhustäppa
Energideklaration
Energiklass B , 60 kWh/m2 och år
Tillträde
Mitten juli eller enl ök
KARTA