Rättarevägen 3, fem rum och kök

Ditt snyggaste miljöargument

Klimatklokt, grönt, uthålligt och samvetssäkrat. Ett mer miljöanpassat boende får du leta efter, om du inte ska bo bakom en sten i skogen. Radhusen här på Rättarevägen är så kallade passivhus, vilket innebär att de i princip saknar värmekälla för uppvärmning. Istället hittar du en hypereffektiv värmeväxlare som tar till vara värmen från pastakoket, ugnsbaket, duschångorna, din kroppstemperatur och solinstrålningen. Väggarna är inte bara väldigt täta, de är också väldigt tjocka. Här går ingen värme till spillo.

Vägen till denna extrema energisnålhet innebär också några snygga fördelar. De maffiga väggarna ger djupa fönsternischer i alla rum, i synnerhet i vardagsrummet där du har som kalkstensklädda parkbänkar i fönstren där både stora och små gärna sitter och halvligger. På övervåningen har innertaket fått sträcka på sig ända upp till 360 cm, vilket säkert inte är en slump. Värmeväxlaren tar så klart gärna vara på den varma luften som samlas här uppe.

Snabbfakta
Adress Rättarevägen 3
Område Huskvarna Fagerslätt
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 130 kvm
Tomtareal 312 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Framsidan

"Vi brukar diskutera vilken sida av gatan som är bäst, vill man ha trädgård både på fram och baksidan är det på denna sidan du ska bo, även om det blir lite längre till lekplatsen."

Uteplats på baksidan

"När våren kommer och träden lövas blir det som ett rum på baksidan. Betongplattan har jag låtit gjuta för att få en rejäl uteplats. En egen värld."

Entré

"Dörren mellan hallen och resten av huset ska vara stängd på vintern som en sluss, för att spara på energin. I några hus har de satt in glasad dörr vilket är en snygg lösning."

Kök

"När jag valde köket var det bara vitt som gällde, men jag ville ha färg i vardagen. Nu ser man mer färg i köken igen. Tror min färg hette salvia."

Vardagsrum

"Det låter kanske lite klyschigt, men det är väldigt välplanerade kvadratmetrar."

Matplats

Badrum på entréplan

Tvättstuga

Allrum på övre plan

"Jag köpte huset för detaljernas skull, de djupa fönsterbänkarna som snabbt blir varma, och där du kan sitta och filosofera."

Balkong

"När barnen var små satt jag ofta på balkongen och drack kaffe medan dom tittade på tv. Den sitter på rätt sida av huset på kvällen."

Sovrum 1

Badrum på övre plan

Sovrum 2

Sovrum 3

Carport

"Motionsslingor hittar du snabbt åt alla håll i skogen bort mot IKHP, lilla eller stora bonna-rundan är bra för både löpning och promenad lite beroende på hur länge du vill vara ute."

Omgivning

"En helt ny skola byggs nu här på området, och jag tror att det blir både låg- och mellanstadium. Förskola finns ju redan på Fagerslätt."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det färdigställdes 2011. Nedan följer en kortare sammanfattning av info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket kommer från Myresjökök, är från byggåret 2011 och utrustat med följande maskinell utrustning; spishäll (Siemens), spisfläkt (Franke), ugn (Siemens), diskmaskin (Zanussi) samt kyl (Siemens) och frys (Siemens). Samtliga vitvaror installerades 2011 med undantag för diskmaskinen som är äldre.
I tvättstugan finns en tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens som installerades 2011.
I badrummet på entréplan finns elburen golvvärme. Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Staketet på husets baksida är ommålat 2018.
Solen avnjuts från tidig morgon från uteplatsen på baksidan av huset. Från cirka klockan 13 är solen på framsidan, där den stannar fram till kvällen.
Huset är anslutet till Telias fiberoptiska bredband varifrån man kan få både internetanslutning och olika TV-paket. För mer information besök gärna www.telia.se.
Värmeväxlaren är i princip underhållsfri. Det enda man som boende behöver göra med denna maskin är att någon gång per år byta filter så att luften som passerar genom maskinen hålls ren och fri från partiklar.
När nuvarande ägare flyttar lämnar hon kvar en enkel gräsklippare, eltrimmer samt diverse trädgårdsredskap.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rättarevägen 3
Område
Huskvarna Fagerslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
130 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 312 kvm
Tomttyp: Radhustäppa
Energideklaration
Energiklass C , 68 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA