Rättarevägen 11, fem rum och kök

Snyggaste värmeverket

I det här huset blir du och din familj er egen kraftkälla. Ett så kallat "passivhus" där huset helt saknar uppvärmning. Inga element, ingen golvvärme, bara en beredare som värmer duschvattnet. Vägen till denna extrema energisnålhet innebär också några snygga fördelar. Väggarna är extremt tjocka vilket ger djupa fönsternischer i alla rum, i synnerhet i vardagsrummet där du har som kalkstensklädda parkbänkar i fönstren. På övervåningen har innertaket fått sträcka på sig ända upp till 350 cm, vilket säkert inte är en slump. Värmeväxlaren tar vara på den varma luften som samlas här uppe.

Hjärnan i den kloka värmehållningen är fläktsystemet som har en mycket effektiv värmeväxlare. Detta kräver i sin tur ett hus som är extremt tätt, så att ingen värme smiter vid sidan av ventilationen, och att ingen kyla sipprar in. Alla genomförningar i väggarna är extra tätade och husen provtryckta efter byggnation. Här bor du med en total energiförbrukning om ca 9.500 kWh per år allt inbegripet. Svårslaget.

Snabbfakta
Adress Rättarevägen 11
Område Huskvarna Fagerslätt
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 130 kvm
Tomtareal 316 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Kök

"Det låter kanske lite klyschigt, men det är väldigt välplanerade kvadratmetrar."

Matplats vid köket

Vardagsrum

Altan på baksidan

"Det är bara vi och en familj till som har kamin i vardagsrummet. Den behövs inte för värmens skull, men det är väldigt mysigt på höst och vinter."

Duschrum i entréplan

Tvättstuga

Förråd under trappan

"Stämningen på gatan - den kommer vi sakna! Många är precis som vi småbarnsfamiljer, och grannarna kan vi verkligen gå i god för."

Allrum - TV-rum

Balkong i väster

Sovrum 1

"Förskole- och dagismöjligheterna är verkligen kanon. Sen har man nollan till sexan på Stensholmsskolan bara en liten bit bort."

Badrum på andra plan

Sovrum 2

Sovrum 3

"Energimässigt kommer det bli svårt att bo billigare med så mycket komfort som finns i huset."

Trädgård på framsidan

Trädgård på baksidan

Carport och förråd

Omgivning

Att bo på Fagerslätt innebär dessutom att du har nära till skogs. Bara runt knuten börjar stigarna och spåren som leder bort till IKHP:s alla motionsmöjligheter på tvären och på längden. Förskolor finns på nära håll i tre riktningar. Borta på Stensholm finns en liten Tempo-butik som har ett bra sortiment för att mätta en familj alla dagar i veckan. Vill du ha större utbud är det ner till Huskvarna som gäller.

Hakarps socken har mycket gamla anor, vilket den fina kyrkan minner om. Har du gäster är det nästan obligatoriskt att ta en promenad åt det hållet. Är kyrkan öppen kan du bjuda på en konstnärlig överraskning som är ganska svårslagen. Kyrkans takmålningar avbildar en spännande världsåskådning från en tid då jorden var platt och universums centrum.

Planritning

Mäklaren informerar
Huset är byggt 2011 och fortfarande i så gott som nyskick. Nedan följer lite fakta som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket kommer från Myresjökök och de flesta vitvarorna från Siemens. Dock inte spisfläkten som är från Franke eller microvågsugnen som byttes under 2017 och är av märket Sandström. Även tvättmaskinen byttes under 2017, och denna kommer från Samsung.
Huset är påkopplat på Telias fiberoptiska bredband varifrån man kan få både internetanslutning och olika TV-paket. För mer information om olika bredbandshastigheter och vilka TV-paket som erbjuds, besök gärna www.telia.se
Båda badrummen har elburen golvvärme.
Värmeväxlaren från NIBE som står installerad i tvättstugan är i princip underhållsfri. Det enda man som boende behöver göra med denna maskin är att någon gång per år byta filter så att luften som passerar genom maskinen hålls ren och fri från partiklar.
Parkettgolvet på andra plan slipades och behandlades med vitpigmenterad hårdvaxolja under 2016, allt arbete utfört av Miljöhallen AB. Under sommaren 2016 byggdes pergolan på baksidan av huset mot öster.
Vid köpet medföljer hyllor och torkställning i tvättstugan, samt den eldrivna gräsklipparen som köptes under 2016. Klädhängaren i hallen medföljer ej, den flyttar med säljarna till deras nya hus.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rättarevägen 11
Område
Huskvarna Fagerslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
130 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 316 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass A , 21 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA