Raka Gatan 8, sex rum och kök

Revolt i källaren

Att bo på Gräshagen innebär att det är lika enkelt att ta sig in till stan till fots som upp över höjderna mot Vattenledningsparken, eller utmed gamla banvallen rätt ut på landet. Men det är inte så dumt att stanna hemma i huset och i trädgården heller. Huset är mycket smakfullt renoverat på senare tid; det lilla huset har tagits till vara in i minsta skrymsle och allt har fått sig en snygg översyn. Gamla dörrar är bevarade och en del annat. Men det som är nytt, är bytt i passande stil och stuk. Det har gått åt en del målarfärg och lika mycket tålamod för att få denna fina finish.

Den stora landvinningen har gjorts i källaren som gått från grotta till Hilton, skulle man kunna säga lite drastiskt. Inte boyta i lagens mening men fantastiska extra ytor för en familj med två barn. Samma finish som uppe i två sovrum, ett allrum och ett kombinerat tvätt- och badrum som minst sagt håller 4-stjärnig standard. Här är det bara att låta livet ta sats och flytta rätt in med pick och pack. Välkommen till raka gatan, även om inte livet alltid är helt rakt.

Snabbfakta
Adress Raka Gatan 8
Område Gräshagen
Bostadstyp 1-plansvilla med inredd källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 75 + 68 kvm
Tomtareal 496 kvm
Byggår 1942
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entréhall

"Jag gillar stora kök, så därför har vi fått flytta och riva ut en del väggar för att få den där riktigt luftiga känslan."

Köket

Matplats

Västerbalkong

"Det finns väl inte en enda unge som inte gillar att kunna springa runt-runt i ett hus som man kan här, även om det inte är en herrgård."

Vardagsrum

Altan

"Vi hade en tanke på att bygga ihop terrassen med balkongen så det hänger ihop runt hörnet, men det får bli nästa ägares projekt."

Sovrum 1 - Arbetsrum

Badrum uppe

"Gamla skjutdörrarna är underbara, de försvinner helt när du inte behöver dem, men är snabbt på plats när du ska dela av."

Hall nere

Sovrum 2 - Sängkammare

"Att vara mammaledig har varit en dröm, platt och enkelt att gå in till stan, och många olika vägar att upptäcka. Och om det regnar är det enkelt att ta bussen."

Badrum - Tvätt

Allrum - Sovrum

Sovrum 3

Förråd

"Hallonen växer perfekt mot grannen, både gott att äta och blir ett grönt skydd mot staketet"

Trädgård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Härligt mindre hus med stor känsla! En bostad med en mycket charm, här känner man sig hemma direkt. Ljusflöden och rumsdisposition som verkligen får dig att trivas! Luftigt och härligt!
De nuvarande ägarna har under sin tid i huset till mycket stora delar renoverat, underhållit och vårdat denna bostad mycket väl. Ombyggnationer har gjorts där planlösningen i båda planen har anpassats för att maximera nyttjandet på ett smart och effektivt sätt. Till dessa hör;
Total genomgång av husets interiör under 2014-2015 där samtliga väggar är omgipsade samt fått nya ytskikt av vävtapet, tapet eller blivit målade. Samtliga innertak är nya och/eller nymålade. Även alla golv i huset är nya, förrådet i källaren undantaget.
Kök totalrenoverat 2014 med ett stort platsanpassat kök med lackade luckor och lådförstycken och med en vacker bänkskiva i oljevaxad mörkpigmenterad ek. Samtliga vitvaror från samma år, diskmaskinen så klart snyggt helintegrerad.
Båda badrummen totalrenoverades 2015 då ytorna helt rensades av, och nya moderna badrum byggdes upp. Elburen golvvärme i badrummet i källarplan. I samband med dessa renoveringar byttes även rörstammar! Inget slarv här inte!
Utsidan fick en ordentlig genomgång förra sommaren, alltså 2017, då fasaden och fönster målades om. Året innan byggdes även en helt ny entrétrappa med nytt tak och räcke samt också nytt staket mot gatan framför huset.
Huset har ett härligt läge med sol under hela dagen från tidig morgon då solens första strålar träffar huset rakt från gatan och in mot uteplatsen. Uteplatsen har sedan sol under hela dagen ända fram till fem-tiden på eftermiddagen. Solens senare stålar njuter man av på husets baksida och från den mindre köksaltanen ända till solen går ner.
Jordfelsbrytare finns installerade i huset, både mot allmänna installationer samt mot golvvärmen i badrummet i källaren.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Raka Gatan 8
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
75 + 68 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 496 kvm
Energideklaration
151 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA