Prostkvarnsgatan 23, sju rum och kök

Högsta soliditet

1960-talet var en gyllene epok för arkitekterna. Och är det än i dag för dig som letar efter hus. Det går bra för Sverige under den perioden, husen växer i storlek, inkomsterna ökar och viljan att skilja ut sig ökar. Antalet arkitektritade "unikum" ökar markant, det märks inte minst här på Skänkeberg. En mycket elegant byggnad som säkert krävde en del sprängning för att kunna smygas in sluttningen. Stora panoramafönster spänner musklerna både mot gatan och mot utsikten. Men du har också väldigt mycket privatiserade ytor upp bakom de vitkalkade murarna.

Huset är mycket väl underhållet genom åren. Väl bevarat, utvecklat och förändrat. Först och främst måste vi hylla den otroligt coola trappan i stål, mässing och kvistfri furu, som är ett stycke ingenjörskonst i ordets rätta bemärkelse. En finslipning av stegen och den är som ny. Det gamla garaget har byggts igen och är numera husets största sovrum. I husets vinkel på ovanvåningen har det också funnits ett poolrum, men används nu som vinterbonad glasveranda. Sörjer du poolen kan vi upplysa om att den finns kvar intakt under golvet. Som sagt, detta var och är ett märkvärdigt hus.

Snabbfakta
Adress Prostkvarnsgatan 23
Område Skänkeberg
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 190 + 74 kvm
Tomtareal 834 kvm
Byggår 1969
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det är ett fantastiskt gediget hus som vi flyttade in i redan 1982; vi gjorde nästan omgående en hel del förändringar för att det skulle passa oss."

Entré

Gästtoalett

Allrum

"De flesta fönstren är bytta ganska nyligen och bergvärmepumpen i källaren gör att det är bara att flytta in och göra de förändringar man vill."

Sovrum 1

Duschrum - Bastu

Tvättstuga

Trappan

Matplats

"Att öppna upp köket över trappan blev en stor förändring; att ha direkt kontakt med familjen och hungriga gäster som kan flyta runt i vardagsrummet eller vid matplatsen."

Kök

Vardagsrum

Balkong

"Ljuset och utsikten är den stora behållningen tycker vi; solen är med dig runt huset hela dagen, men du har ett insynsskyddat läge från alla håll."

Allrum - Poolrum

"Poolen är gjuten och kaklad i ljusblått, och finns kvar helt intakt under golvet. Från början var poolen utomhus, men byggdes sedan in i huset av första ägaren."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum

Sovrum 4

Altan

"Första ägaren hade ett sommarhus i Spanien och det finns helt klart inspiration därifrån med murarna, poolen och uteplatsen. De små figurerna i muren kommer säkert därifrån."

Trädgård

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 1982. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under de senaste åren samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Större renoveringar under senare år är; kök 1995, badrum på övre plan 1999, bergvärmeinstallation 2003, omläggning av tak 2003, byte av fönster 2010/2015, ombyggt "poolrum" 2014, ommålning av fasad och murar 2018 samt indragning av fiber från Wetternet.
Köket renoverades 1995 och majoriteten av vitvarorna är från detta år. Kyl, frys och mikrovågsugn byttes dock ut 2003/2004.
Båda eldstäderna i huset är godkända för eldning. Protokoll från skorstensfejartekniker och sotare bifogas till beskrivningen.
Protokoll avseende radonmätning bifogas till beskrivningen. Mätningen visar på ett årsmedelvärde om 90 bq/m3 vilket med god marginal är under rekommenderat gränsvärde. (200 bq/m3)
Extra kyl och frys finns i källaren och kan övertas av köparen om så önskas.
I allrummet på entréplan, entrén och i "poolrummet" finns vattenburen golvvärme. Golvvärmen i köket är elburen.
Parabol finns monterad på taket.
Tvättmaskin och torktumlare installerades 1995 resp. 2002.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Prostkvarnsgatan 23
Område
Skänkeberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
190 + 74 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 834 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 59 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA