Prostkvarnsgatan 16, sju rum och kök

Åbrus med trädsus

Är du på jakt efter en rejäl dos hus med gjutna betongvalv, högt i tak och ett parkliknande läge så har du hittat rätt. Det här är ett starkt piller, som botar många av familjens problem. Här får du allt på ett bräde: stor trädgård, rejäla sällskapsytor, hemmakontor, stort kök och en källare där stora och små projekt kan realiseras - och förvaras - i en oändlig ström. Och räcker inte källaren har du garaget med ytterligare svängradie.

Byggt 1957 åt en familj som visste vad den ville ha och ställde höga krav. Villan går i kvarteren fortfarande under benämningen "Doktor Perssons villa", så det får nästa ägare också leva med. Huset är genomgripande renoverat på senare år, med nya badrum, nytt kök, en ny stor takkupa mot sydväst och en något förändrad planlösning på ovanvåningen. I källaren står bergvärmepumpen och snålar på energi, men slösar med värme. Ingen placebo någonstans, högsta kvalitet i alla lägen.

Snabbfakta
Adress Prostkvarnsgatan 16
Område Skänkeberg
Bostadstyp 1.5-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 187 + 105 kvm
Tomtareal 1148 kvm
Byggår 1957
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Vardagsrum

"Det var väl främst två saker som fick oss på fall för sex år sen; de stora sociala ytorna och läget mot parken och dammen."

Bibliotek - Sovrum 1

Matsal

Kök

"Köket var tidigare avdelat och betydligt mindre, men tack vare att vi rev väggar och öppnade upp så fick vi till det så man både kan vara många och laga mat och många sittande."

Altan

Gäst-WC

"Det är ett rejält hus på alla sätt, det märkte vi inte minst när några väggar skulle flyttas på övervåningen; självklart riktiga plankväggar med råspont."

TV-rum - Allrum

Balkong

Sovrum 2

"När barnen gått och lagt sig brukar vi smyga ut på balkongen och bara njuta av utsikten över stan och sjön till långt in på natten."

Walk-in-closet

Sovrum 3

Sovrum 4

"Badrummet uppe var ett ordentligt projekt, det tog många timmar av tänkande och ritande innan vi kände att vi hade optimerat ytorna i den nya takkupan."

Badrum

Tvättstuga och bergvärme

Hobbyrum

"Allt är stort i detta hus, till och med gamla garaget; det är bara att dundra in med den stora familjekombin. Trycker man på fjärrkontrollen precis när man bromsar till utanför huset så hinner porten upp alldeles perfekt."

Groventré

Garage och övriga utrymmen

Trädgård

Uteplats på framsidan

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare tog över huset 2010, innan dess hade fastigheten varit i samma familjs ägo under 53 år. Nedan följer en kortare sammanfattning av större renoveringar/förbättringar som gjorts sedan 2010.
2010 - Installation av bergvärme. Pump: IVT Greenline HE E14 (14,1 kW). Varmvattenberedare från IVT, 500 liter, djup på borrhål 210 meter (Perssons Rör och Värme AB, 2010).
2010 - Installation av fjärrstyd elport till garaget, Crawford G60 Line (Jönköpings Mix och Tech AB).
2010 - Byte av tvättmaskin (Bosch, eget arbete).
2011 - Ombyggnation av kök (Ballingslöv, Studio Ek Natur), nya vitvaror (Miele/Thermex), nytt golv och infällda spotlights i taket (Skoglunds Inredningar AB).
2011 - Byggnation av ny takkupa på ovanvåning för att kunna göra ett stort badrum (Thoréns Tak & Byggservice AB).
2011 - Komplett takbyte med Benders enkupiga Candor Exklusivpanna, ny papp/läkt/plåtarbeten. Nytt bandtäkt plåttak på takkupor, byte av vindskivor, takhuv, hängrännor och stuprör (Thoréns Tak & Byggservice AB).
2011 - Byggnation av walk-in-closet med ELFA-inredning samt insättning av ny vindslucka med stege i walk-in-closet (Thoréns Tak & Byggservice AB).
2011 - Upptagande av nya dörröppningar och installation av helglasade altandörrar (SP Fönster) i kök och matsal (Thoréns Tak & Byggservice AB).
2011 - Nytt staket runt stora delar av tomten samt nedläggning av dräneringsrör i samband med detta jobb för att ta bort markfukt från regn/smältvatten på husets framsida (eget arbete).
2012 - Byggnation av badrum på ovanvåning med porslin från Villeroy & Boch, blandare/vägghängd wc/handdukstork/massagebadkar från Hafa och spotlights i taket samt vattenburen golvvärme. Arbetet utfört av Badhuset AB, våtrumsintyg finns.
2012 - Marksten och murar i trädgård (S:t Eriks), nya grindstolpar och gjutjärnsgrind (Benders), ny brevlåda och omschaktning av tomten på framsidan för att ändra så marklutningen justeras från huset för att minimera risken för fukskador (eget arbete).
2012 - Planteringar i odlingslådor uppbyggda med mursten (trädgårdsarkitekt: Nyströms Trädgård AB).
2012 - Stubbfräsning av ett flertal stubbar i trädgård för att frigöra mer gräsyta (Yngve Edvardsson Stubbfräseri AB)
2012 - Montering av hyllsystem i metall i garaget längs med långsidorna (eget arbete).
2013 - Inläggning av ekparkett i samtliga rum på ovanvåningen (eget arbete).
2013 - Platsbyggda garderober i de två mindre sovrummen på ovanvåning med spegelskjutdörrar och inredning från ELFA (eget arbete).
2015 - Tilläggsisolering av hela vinden samt inläggning av råspontsgolv i hela utrymmet (eget arbete).
2015 - Installation av nätverk och nätverksuttag i hela huset (Cat 6) med samtliga kablar infrästa i väggarna (eget arbete).
2015 - Byte av entrédörr (Lofthammars Bygg AB).
2015 - Inklädning av yttertrappa och furstukvist i granitplattor (Lofthammars Bygg AB).
2015 - Nytt tätskikt på balkongen samt läggning av akaciatrall (Lofthammars Bygg AB).
2015 - Målning av balkongräcke (eget arbete).
2015 - Utfyllnad av tomten och sådd av gräsmatta, komplettering av staket samt byggnation av sandlåda som går att täcka (eget arbete).
2010-2015 - Byte av samtliga innertak i markplan och ovanvåning, målning av listverk (Skoglunds Inredningar AB / Lofthammars Bygg AB / eget arbete).
2010-2016 - Byte av samtliga innerdörrar inklusive karmar i markplan och ovanvåning, upptagning av större dörröppningar med innerdörrar från Swedoor (Lofthammars Bygg AB / eget arbete).
2010-2016 - Omgipsning/bredspackling av samtliga innerväggar, målning av fönstersmygar samt tapetsering med tapeter från Cole&Son, Sanderson & Midbec (Jensens Måleri AB / eget arbete).
2010-2016 - Översyn och utbyte av stora delar av elsystemet, installation av jordfelsbrytare samt infräsning i vägg av samtliga elkablar i markplan och ovanvåning. Vägguttag, dimmers och strömbrytare från Elko. Samtliga elarbeten är utförda av behöriga elektriker.
2010-2016 - Stambyte av avloppsstammar från kök, badrum och gäst-WC. Samtliga VVS-arbeten utförda av behöriga VVS-installatörer.
2016 - Byggnation av ny gäst-WC med inredning från Aspen, blandare från Svedbergs och vägghängd WC från Hafa (Lofthammars Bygg AB).
2016 - Byggnation av avhängning och skoställ med inredning från ELFA i huvudentré (eget arbete).
2016 - Inläggning av ny matta i trappan mellan markplan och ovanvåning samt vitmålning av vagnsstycken (Golvteam i Huskvarna AB.
2016 - Byte av arbetsbänkar i kök från laminat till massiv stavlimmad ek (eget arbete).
För ännu mer detaljerad info om allting som gjorts, ladda gärna ner pdf-filen "Säljarens renoveringsbeskrivning" under fliken "Dokument" på hemsidan.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Prostkvarnsgatan 16
Område
Skänkeberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
187 + 105 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 1148 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 59 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA