Prostkvarnsgatan 14, sju rum och kök

En vacker fallstudie

Här imponerar den "offentliga sektorn" i alla väderstreck kan man säga. Fullskaliga proportioner i ett stort luftrum, men många olika funktioner. Fulladdat med solenergi, vattenkraft och eldkraft. En stor del av entréplanet ägnar du åt umgänge, utsikt eller bara att ladda dina egna batterier inför morgondagen. Här känns ytorna härligt överdimensionerade så ni slipper trängas eller sitta i knät på varandra. Utsikten över Vättern är i samma anda. Och Dunkehallaåns fall bidrar till ett dovt brus så fort du öppnar ut på balkongen.
Bottenvåningen lika storstilad, men där hyrs i dagsläget två stora sovrum ut till studenter och bidrar till huskontot.

Huset har ställt sig med kortsidan mot vägen, och gör inte så mycket väsen av sig på utsidan. Men skenet bedrar. En ovanligt gedigen villa med höga kvalitetsambitioner från byggåret 1970. Vilket speglar sig att dessa material står sig än i dag och känns i vissa fall som nya. Nuvarande ägare har dessutom varit väldigt måna om att vårda ursprunget, och inte renovera bara för sakens skull. Nytt blir väldigt fort gammalt, men riktig kvalitet åldras med stil. Det här huset letar efter nya ägare som tänker likadant.

Snabbfakta
Adress Prostkvarnsgatan 14
Område Skänkeberg
Bostadstyp Suterrängvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 242 + 58 kvm
Tomtareal 1200 kvm
Byggår 1970
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Entré - Uteplats

"Magnolian på lilla uteplatsen var så ovanlig förr i tiden att JP ofta kom hit och fotograferade den i blomningstid. Den är lika vacker fortfarande."

Hallen

Gästtoalett

Vardagsrum

"Vi är ofta ute och går med hunden och vi kommer verkligen sakna vitsipporna, bokträden, stigarna, fallet och att åka pulka med barn-barnen."

Matplats

Sällskapsrum

"Vi bodde in oss ett tag innan vi renoverade köket så att vi visste hur vi ville ha det. När man hittar husets själ vill man inte ändra för mycket."

Köket

Balkong

Sängkammare

"Borta vid Mariebos fotbollsplan är det tipspromenad på söndagar som brukar gå in i Stadsparken."

Uteplats

Sovrum 1

Badrum

Klädkammare

Nere

"Vi har bott här i 16 år och vårdat huset som ett arv. Det vore synd om någon renoverade bort alla fina detaljer från byggåret."

Allrum

Sovrum 2

Studentrummen ligger i passagen bort förbi pentryt. Det ena lite större än det andra. Detta första som vi tittar in i har terrassdörr lite lyxigt ut i trädgården på nedsidan av huset och mäter cirka 15-16 kvadrat. På golvet samma laminatgolv som i passagen utanför. Ett stort rum som får mer än väl godkänt. Plats för både säng, skrivbord och liten soffa.

Sovrum 3

"Det enda vi delat på med studenterna är tvättstugan, och det går hur bra som helst."

Tvättstuga

Toalett

Duschrum - Bastu

Garage

"Vi har cyklat en hel del, bland annat upp till Axamobadet. Hallbyleden nerifrån Kortebo utmed Dunkehallaån passerar ju nästan på tomten"

Omgivningarna

Mäklaren informerar
En mycket trevlig familjevilla i ett fantastiskt läge på Skänkeberg med Dunkehallaåns unika miljöer som närmsta granne! Detta hus checkar av det mesta på kravlistan. Stora sällskapsytor i entréplan med mer än tillräckligt med utrymme för både umgänge och det privata. Vätter- och parkutsikt, uteplatser, lagom stor trädgård, dubbelgarage. En mycket trevlig bjässe om 300 kvm!
Utemiljön på husets entrésida är en fantastisk tillgång och används med nöje så snart solen tittar fram under årets alla årstider. Den lite större uteplatsen byggdes 2003 i tomtens bästa solläge för att ännu bättre kunna njuta av dygnets alla soltimmar.
2017 fick garageinfarten ny asfalt, kantsten och mur. Arbetet utfördes av PEMA Bygg. I muren installerades belysningsarmaturer för trevligt effektljus på infarten.
2016 byttes taket på huset och papp, läkt och pannor byttes. Samtidigt byttes även berörd plåtbeslagning. Arbetet utfördes av Danrod Tak.
2014 byttes kommoder i badrum och gäst-wc samt även wc-stol och dusch i badrummet.
2011 murades en mycket vacker kamin in mot befintlig murstock mellan allrum och matplats. Ett fantastiskt trevligt tillskott till sällskapytorna!
2005 gjordes en stor köksombyggnation då väggar mot hall och allrum togs ner för att öppna upp ytorna och få mer ljus och rymd. Även ytteväggen mot balkongen öppnades upp och fick en stor helglasad pardörr. Ett rejält HTH-kök med vitvaror huvudsakligen från Siemens sattes in. Senare har kyl bytts 2017 samt även frys 2008.
2003 gjordes en rockad mellan tvättstugan och sovrum 2 i sutterängplanet. Sovrum 2 har nu den ursprungliga tvättstugans placering.
Bergvärme installerades i huset 1999 av Perssons Rör.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Ett larm finns installerat i huset vilket är kopplat till en utvändigt monterad siren.
I köpet låter säljarna den befintliga automowern från Husqvarna ingå i köpet. Även frysboxen 2008 i källaren ingår.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Prostkvarnsgatan 14
Område
Skänkeberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
242 + 58 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1200 kvm
Energideklaration
Energiklass D , 71 kWh/m2 och år
Tillträde
Ca 1 maj eller enl. ö.k.
KARTA