Poseidonvägen 36, fyra rum och kök

Mariebäst i fint mellanformat

Ett parhus i smidigast tänkbara format. Nära ner till centrum - till fots eller med cykel, ännu närmre upp till skogsbrynet i Vattenledningsparken. Ett gediget hus med funktion in i minsta detalj. Plus ett litet gästrum ovanpå carporten och tre uteplatser där du sitter ostörd. Gott om praktiska biytor, förråd lite här och där, uppe och nere. Perfekt för den lilla familjen i växande, eller för dig som vill krympa boendet till det nättare, men ändå inte vill placera dig själv eller dina boendepengar i en lägenhet.

Att bo i eget hus kan knappast bli enklare än så här. Ett välbyggt hus med minimalt underhållsbehov, låga driftskostnader och rejäla material både inne och ute. Två badrum, två sovrum, plus ett öppet härligt vardagsrum med kök och matplats i vinkel. Tre helglasade altandörrar ut till balkong eller terrass. På baksidan sitter du ostörd med uppvuxna "gröna väggar", ett äppelträd och annat ätbart på armlängds avstånd. Här har du sol från eftermiddagen och en bra bit in i sommarnatten. Tröttnar du på den har du ett stort antal tv-kanaler från Comhem som väntar i soffan.

Snabbfakta
Adress Poseidonvägen 36
Område Mariebo
Bostadstyp 2-plans parhus
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 119 + 1 kvm
Tomtareal 260 kvm
Byggår 1995
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Baksida och trädgård

Entré - Hall

"Vi har öppnat upp baksidan, klippt häcken och låtit altanen växa rejält. Det är så smidigt att bara gå ut och sätta sig direkt efter jobbet."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum entréplan

"Vattenledningsparken är en oas som många missat här i stan. Lägerplatser, fiske och massor av stigar att springa runt på."

Tvättstuga

Klädkammare - Förråd

Vardagsrum

"Förra ägaren hade gjort en smart avdelning av vardagsrummet uppe som blev ett fint sovrum eller gästrum; vi behövde inte det rummet, men väggen är lätt att sätta upp på nytt om man vill ha fler rum."

Kök

Matrum

Duschrum i markplan

"Vi har haft väldigt fina år i huset, och verkligen stormtrivts på gatan. Men familjen växer - nu är vi två vuxna, två barn och en hund. Och nu går flyttlasset 'hemåt' mot Alingsås igen framåt sommaren."

Balkong vid vardagsrum

Trädgård

Gästrummet - hemmakontor

Omgivning

Att bo i högläge på Mariebo har sina fördelar; kanske mest för att du får lite perspektiv på tillvaron och bygden i övrigt. Luften blir lite klarare och torrare; dessutom blir frosten på bilrutan inte lika besvärlig som nere i stan.

I det här fallet får du dessutom väldigt nära hela Stadsparken där du kan ta ut svängarna ordentligt, med cyklar, skateboards eller med löparskorna i högsta hugg. Med gäster på ingång har du en av stans större attraktioner på hemmaplan, precis som J-södra. En enda stor lekpark alltihop kan man säga.

Lite mer vild natur hittar du ännu närmare i Vattenledningsparken, där du kan leka scout varje eftermiddag bland stigar, bäckar, lägereldar, klippor och vildskog. Västra torget, Torpa och city är bara några kottkast bort. Ta cykeln eller gå, så har du fixat motionen också!

När det gäller skolor har du Junedalsskolan, Torpaskolan och Talavidskolan nära, vilka har mycket bra rykte bland både lärare och elever. Dagis finns på ännu närmare håll. Coop Kristinedal är närmaste mataffär på gångavstånd och räcker långt med ett brett sortiment och egen chark.

Mäklaren informerar
Köket helrenoverades och planlösningen i denna del av huset gjordes om ordentligt under 2008. Väggar togs ner och skapade ett matrum (före detta sovrum) som numera är öppet in mot köket, klinkergolv lades in med golvvärmeslingor under och ett kök från HTH sattes in. Samtliga köksmaskiner är från 2008, förutom diskmaskinen som byttes under 2015.
Även i vardagsrumsdelen byggdes planslösning om, detta under 2013. En vägg in mot ett sovrum togs ned för att skapa större sällskapsytor, och i samband med detta så lades även samtliga ekparkettgolv om.
Under 2014 byttes samtliga innerdörrar i huset, och samma år gjordes även utemiljön på baksidan av huset om ordentligt; ny gräsmatta, nytt altandäck och nya odlingslådor i ena hörnet av trädgården.
Under 2015 byttes badrumsmöblerna i båda badrummen, och samma år renoverades även trappan inne i huset som förbinder de båda planen med varandra.
I februari 2016 gjordes en rejäl investering då ägarna valde att sätta in en ny värmepanna, en frånluftsvärmepump från BOSCH med modellbeteckningen Compress 4000EW. Den gamla pannan från 1995 höll på att ge upp, så därför står det nu en splittny värmepanna i tvättstugan.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Poseidonvägen 36
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
119 + 1 kvm (ritning)
Tomt
Areal: 260 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 92 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA