Poppelgränd 8, fyra rum och kök

Förförd av vinden

Den charmigaste kompromissen mellan hus och lägenhet. Ett centralstimulerande alternativ som kommer locka många. Antingen när du vill trappa ner dina husbehov, men ändå ha rabatter, gräs och grus nära. Eller är väldigt sugen på hus, men vet inte vilket väderstreck du ska titta åt, och vågar inte släppa taget om utelivet och stadens stimulans. Här har du som ett eget hus mitt i Kålgården: gamla trähusbebyggelsen, den södersäkra gården, och en lägenhet i två etage och många bångstyriga vinklar och vrår både här och där. Lägenheten har ett ljust tonfall i alla rum tack vare placeringen i husets vinkel. Fönster i alla fyra väderstreck. Här är det detaljerna som får dig att höja på ögonbrynen och rodna av flyttlust. Trapphallens luft och rymd som smittar av sig på matsalen; den lilla intima balkongen som klänger under takskägget mot öster och söder; loftets stora månformade lunett-fönster och alla kluriga takvinklar, och kaminen som är glasad åt tre håll för mys- och värmefaktor. Välkommen!

Snabbfakta
Adress Poppelgränd 8
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 120 kvm
Avgift 7.271 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Vi hade lite ångest för att flytta från stort hus, men det känns verkligen som ett litet hus, fast mitt i stan. Vi ville ha det gamla omkring oss, för nya Kålgården är inget för oss."

Matrum

"Förr åkte vi bil överallt, men nu tar vi inte ens fram cykeln. Det är smidigare att gå vart du än ska, och bara jobbigt att hålla på att låsa cykeln."

Sällskapsrum

Balkong

"På morgonen sitter vi på vår egen balkong, annars är det nere på gården som gäller. Grillen är nästan alltid i gång."

Sovrum 1

Badrum entréplan

Trappan

"Vi har våra promenadstråk, men inte bara runt Rocksjön och Munksjön; vi går gärna utmed Vättern och upp på sandbankarna också."

Vardagsrum

"Vi eldar mycket i kaminen uppe, inte för värmens skull utan för att det är mysigt, det bidrar också till huskänslan."

Sovrum 2

Badrum övre plan

Gården

"Jag är en sån där trädgårdsnörd som vill påta i jorden; gillar man det finns alla möjligheter. Vill du bara sitta och lata dig går det också bra."

Gamla Kålgården

"Coop mitt över gatan är smidigt att ha så nära; vi kallar det vårt andra skafferi, du behöver aldrig fråga grannen om att låna två ägg."
Mäklaren informerar
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om cirka sex kvadratmeter. Förrådet är beläget med ingång från innergården. Ytterligare förrådsyta finns i ett utrymme på vinden som nås från sovrummet på vindsplanet.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. I det fall man behöver vänta ett tag på sin plats finns möjligheten att ställa bilen på långtidsparkeringen på Stenhuggargatan som ligger ca 300 meter bort. Det finns även möjlighet till boendeparkering i kommunens parkeringshus "Museet" mitt över Odengatan.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i gårdshuset på innergården. Här finner ni även ett cykelrum.
Lägenheten har under senare år renoverats med nyslipade trägolv, nya tapeter, nymålade golvlister och snickerier. Köksinteriören renoverades 2011 och kommer från Marbodal. Majoriteten av den maskinella utrustningen installerades samma år och är av välkända fabrikat. Diskmaskinen installerades i december 2017. Värt att notera är att spishällen har induktionsfunktion samt att frysen är "frostfri" och har ismaskin.
Badrummet i entréplan helrenoverades av Miljöhallen under 2012.
Den öppna spisen på vindsplanet är provtyckt 2015 och är godkänd att elda i.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen.
Föreningen har idag inga planer på att justera månadsavgifterna. (Kontrollerat 8/5 2018)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Poppelgränd 8
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1990
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
120 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 96 kWh/m2 och år
Månadsavgift
7.271 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 300 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA