Poppelgränd 4, två rum och kök

Kärlek vid första ögonkastet

Ska du bo på gamla Kålgården, ska du bo på Poppelgränd. Här har du all den gamla gårdsromantiken i koncentrat. Gatsten, luftiga staket, grusade gångar, locklistiga paneler och gammeldags gatubelysning. Framförallt har du minimal trafik i gränden utanför alla dina fönster, balkongen inkluderad. Enkelriktat söderläge och rofyllt som i en gammal pilsnerfilm från 30-talet.

Nu är det lätt att tro att allt är gammalt, men så är det inte. Lägenheten ligger i ett rejält hus byggt på 1990-talet med alla moderniteter på plats, men gammal stil på foder, dörrar och lister. Precis lagom för rätt stämning. Att ha hiss och täta fönster har sina absoluta fördelar, men du har full uppsikt över de gamla takåsarna och vindskuporna. Lägenheten fint uppdaterad med behagliga materialval i kök och badrum.

Snabbfakta
Adress Poppelgränd 4
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 51 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns)
Avgift 3.121 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vi hade tvättmaskin i badrummet innan vi fick barn, men den stora tvättstugan fungerar väldigt bra och det är smidigt att boka"

Badrum

Kök

"Vi trivs bra, men det gör tydligen också alla blommor och krukväxter vi har; allt bara exploderar när det kommer in i ljuset"

Vardagsrum

Balkong

Sovrum

"Både äpplen och päron är väldigt goda, och de sista två åren har det blivit väldigt mycket frukt, fritt fram att plocka med förstånd"

Gården

Huset

"Här har du lika nära till alla tre av stan’s sjöar, det är bara att titta på hur flaggorna blåser så vet man vilken man ska välja för promenad eller strandbesök"

Gamla Kålgården

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket som renoverades under 2016/2017 har följande maskinell utrustning: induktionshäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Under 2018 byttes kyl/frys som är av märket Logik. Diskmaskinen är ny för i år. Övriga vitvaror kommer från IKEA och installerades i samband med att köket renoverades. Fläkten är äldre och installerades tidigare, men nuvarande ägare har låtit en plåtslagare klä in fläkten i plåt. Fläkten servas och kontrolleras regelbundet av Riksbyggen och de står även för filterbyte.
Nuvarande ägare har i januari 2019 målat om i hallen och ytterdörren har fått en ny kulör. Sommaren 2018 målades kökets väggar och tapetserades med en grön härlig tapet. Vardagsrummet och sovrummet målades om 2016.
Badrummet ytskiktrenoverades 2016 av plattsättare och i samband med renoveringen byttes all badrumsinredning ut. Det är förberett för tvättmaskin men nuvarande ägare har valt att använda sig av föreningens tvättstuga istället som ligger nära till hands och är samtidigt lätt att få tid.
Lägenheten har ett fint ljus in under hela dagen. På balkongen kan du njuta av solen från morgon till kväll, perfekt solläge!
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om cirka sex kvadratmeter. Förrådet är beläget i entréplan, precis intill tvättstugan. Ute i gårdshuset finns förvaring för cyklar och även sopsortering.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i entréplan.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler, bredband och telefoni ingår i månadsavgiften.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. I väntan på sin plats så finns det möjlighet till boendeparkering i kommunens parkeringshus "Museet" mitt över Odengatan. Vill man parkera på gatorna runt om Kålgården kan man lösa en biljett för två veckor åt gången för 250 kronor.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen som är placerad i hallen.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.
Bänken i vardagsrummet och byrån i sovrummet ingår i köpet om så önskas.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Poppelgränd 4
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
51 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 96 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.121 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 440 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA