Poppelgränd 3, tre rum och kök

Bland kullersten och kastanj

Mitt i hjärtat av gamla Kålgården. Här är den nya gårdsromantiken en bestseller och en vacker följetong. Glesa staket, fruktträd, gamla plankväggar och krasande grusgångar mellan gårdarna. Varje hus med sin historia och sin gemenskap, där ingen blir bara ett anonymt namn på dörren, som i större hus. Men även om husen är små, och som i detta fall med bara fem hushåll, så är föreningen mycket större och omfattar många fler hus i kvarteret. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga.

Detta hus är faktiskt inte gammalt, men vid en snabb titt så är det lätt att missa det. Kombinationen av liggande och stående panel känns väldigt rätt, balkongerna hänger där de ska och takbjälkarna har fått en liten fin skärning i avslutet, precis som det gjorde förr. Men faktagranskningen säger tidigt 1990-tal. Och det är kanske inte så dumt, för då vet du att huset är välbyggt och utan överraskningar i trossbotten. Du har ju allt det gamla utanför fönstret varje dag i alla fall.

Snabbfakta
Adress Poppelgränd 3
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 87 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 5.045 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök och matplats

Vardagsrum

"Vi eldar en hel del i kakelugnen för att det är mysigt när det sprakar på lördagskvällen. Även dagen efter är porslinet fortfarande varmt."

Balkong i söder

Sovrum 1

Gäst-WC

"Vi och barnen har våra favoritställen i området; spängerna runt Rocksjön och den stora lekplatsen till exempel."

Sovrum 2

Badrum och tvätt

"Vi är bara fem som delar på gården och när vårvärmen slår till tar vi alla fram våra grillar."

Klädkammare

Huset

Gården i söder

"Det är väldigt tyst inne på gården, som i en egen värld. Inget som stör, även om du har fönstren öppna."

Stadsdelen Gamla Kålgården

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp av bostaden:
Lägenheten är ansluten till Comhem som levererar både kabel-TV och bredband. Ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband går att få via samma leverantör med hastighet upp till 1 Gb/sek. För mer information om olika kanalpaket och bredbandslösningar, besök gärna www.comhem.se
I november 2014 renoverades kakelugnen i vardagsrummet av Eldstaden i Kaxholmen. Kronan på ugnen demonterades, rökgången fick ett nytt rör installerat och efter detta provtrycktes denna utan anmärkning, och är idag således godkänd för eldning.
Köket helrenoverades 2014. Stommar och luckor kommer från Marbodal, och maskinerna från Siemens, Electrolux och Fläktwoods. Allt arbete utfört av Larssons Byggservice AB.
Parkettgolv i kök och sovrummen är inlagt 2012, och parkettgolvet i vardagsrummet är slipat och behandlat med hårdvaxolja under 2017 av Ångtvättbilen AB.
Gäst-WC fick nytt handfat under 2017, och under samma år renoverades klädkammaren med ny inredning och ny matta på golvet.
Till lägenheten följer ett förråd på gården, detta är cirka 8 kvadratmeter stort. Föreningen har en trädgårdsgrupp som det är frivilligt att engagera sig i. All skötsel av gården i övrigt så som gräsklippning, snöskottning etc sköts av Riksbyggen Fastighetsservice. Även trappstädningen sköts av inhyrs hjälp, så som boende är detta inget man behöver engagera sig i.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Poppelgränd 3
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
87 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.045 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
3.000 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 4
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 2.600 kWh/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA