Pollaregatan 11, fyra rum och kök

Munken i sikte

Välkommen till din egen atoll med Munksjön stabilt i sikte. Oavsett vad du är sugen på av citys utbud så är det nära. Sta’n smakar alltid bäst mitt i smeten. Springa runt sjön eller bara lata dig utmed bryggorna. Det ena behöver inte utesluta det andra. Den egna innergården är som en botanisk trädgård när luften smakar vår och sommar igen. Här kommer hortensians bollblommor skifta färg ett antal gånger innan de vissnar igen.

Lägenheten ligger med fönster åt både morgon- och kvällssolen. Hela fastigheten är som ett stort U och du bor mitt i svängen med ohotad raksträcka ner till kajkanten. Den inglasade balkongen kommer ha fina solnedgångar hela sommaren, men både i början och slutet av säsongen kommer solen lägra sig raklång mitt i gårdens längdriktning. Värt att vänta på, kan vi lova.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Johan Marklund, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Pollaregatan 11
Område Östra Kajen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 102 kvm
Vån & Hiss 2 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.613 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV, bredband & IP-telefoni
Pris 4.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i morgon


Visning 18 januari
Vänligen kontakta mäklaren för bokning.


Intresseanmälan
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Du behöver inte vara en sån som gillar att laga mat, här har du fina alternativ nära – frukost, lunch och middag."

Vardagsrum

Inglasad balkong

"Inglasning gjorde vi direkt vi flyttade in, och markiserna kom upp ungefär samtidigt; dom styrs automatiskt av sol och vind."

Kök och matplats

Sovrum 1

"När det gäller köket så fick det en rejäl facelift när vi flyttade in; nya bänkskivor, ny häll och ny färg på luckorna, bland annat. Ja, kaklet är också nytt."

Badrum och tvätt

Sovrum 2

"Vi har bott i föreningen länge, tidigare bodde vi en trappa ner i en mindre lägenhet. Men nu hägrar flytt till hus!"

Duschrum

Sovrum 3

"Detta är finaste innergården i sta’n när våren kommer och allt står i blom; hur vackert som helst, men lite svårt att föreställa sig så här mitt i vintern."

Föreningens innergård

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av renoveringar som gjorts sedan dess och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
2017 - Ommålning av hela bostaden.
2018 - Inglasning av balkong med öppningsbara glaspartier samt installation av fjärrstyrd markis över både balkongdelen och fönster i vardagsrummet. Markisen går på sol/vindautomatik och går även att styra manuellt om så önskas.
2019 - Omlackering av köksluckor, ny arbetsbänk i kompaktlaminat, ny diskho och nytt kakel över arbetsbänk.
2020 - Nya blandare i badrum och duschrum samt nytt badkar. Målning av ett sovrum, målning av fondvägg i vardagsrum.
Till lägenheten hör ett rymligt förråd som ligger i källarplan rakt under bostaden, förrådet är cirka 10-12 kvm stort och uppvärmt och ventilerat. I anslutning till källaren där förrådet ligger finns även föreningens stora parkeringsgarage.
I avgiften ingår utöver värme, vatten och kabel-TV även en bredbandsuppkoppling från Telia med hastigheten 100/100 Mbit/sek.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Pollaregatan 11
Område
Östra Kajen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2006-2008
Våningsplan
2 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
102 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.613 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
Pris
4.200.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
5.100 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 1.500 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade årskostnad för hushållsel och hemförsäkring: cirka 5.100 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Östra Kajen

Föreningen består av 53 stycken lägenheter i varierande storlekar om 2 - 5 rum och kök. Inom föreningen finns dessutom 48 bilplatser i garage, 9 gatuparkeringsplatser för uthyrning till medlemmar och dessutom finns tillgång till fem platser för 3 timmarsbesökande. I intilliggande Atollen finns dessutom ett väldigt stort parkeringshus. Som boende i föreningen är man garanterad minst en bilplats i föreningens varmgarage, om man vill ha ytterligare en så finns ett kösystem för detta.

Husen är anslutna till Telias fibernät. Utöver värme och vatten så ingår även bredbandsuppkoppling, kabel-tv och bredbandstelefon i månadsavgiften.

Brf Östra Kajen har en välskött ekonomi där de senaste årens relativt kraftiga amorteringar vittnar om en stabil framtid. Idag finns inga planer att höja medlemmarnas månadsavgifter. Vid utgången av 2019 var den totala belåningen per kvadratmeter lägenhetsyta 7.679 kr vilket är att anse som mycket lågt i förhållande till husets relativt låga ålder. Mellan 2018 och 2019 amorterade föreningen dessutom hela 3.000.000 kr på sina lån, och man har sedan starten för dryga 10 år sedan kunnat genomföra flera större avgiftssänkningar.

I föreningen finns också gemensamma utrymmen i form av en tvättstuga, två torkrum, en gemensamhetslokal, två cykelförråd och tre soprum/miljörum. Läs gärna mer om huset och om föreningen på deras hemsida. http://www.brf-ostrakajen.se
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isolerfönster
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
1.8867 %
Andel av årsavgift
1.8867 %
Lägenhetsnummer
141-141-421
DOKUMENT
KARTA