Poarp 10, sex rum och kök

Stort och stolt

Hagar och hö i stora lass, men garanterat inget utedass. Som du ser på bilderna är detta ett toppmodernt hus i gammal stil, blott åtta år gammalt. Ett stolt hus på landet, en kort galopp från Lekeryd centrum som det står i på hållplatsen. Här bor du på en stor tomt helt omgärdad av hagar, ängar och enebuskar. Du har närmaste granne inom synhåll ett par hundra meter bort, men du behöver inte oroa dig för påträngande insyn. Den lilla vägen slingrar sig som en förlängningssladd genom landskapet mellan gamla gårdar och ännu äldre stenmurar och rösen.

Huset är som en storstövlad bonde – rejält på alla ledder. Stort kök, stort vardagsrum och pampig matsal. Badrum både uppe och nere, och tre sovrum där uppe med option på ett till antingen uppe eller nere, eller både och. Utgångar ut i trädgården på tre ställen. Tomten lika stor fram som bak. Fotboll eller fler rabatter bestämmer du. Tomten är på cirka 2500 kvadrat så det finns nog plats för både bollsinne och djurvänner. Ett hönshus är redan på plats en bit ner bakom garaget. Nästa år kan påskäggen vara hemvärpta.

Snabbfakta
Adress Poarp 10
Område Lekeryd
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 205 kvm
Tomtareal 2408 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Entré

Kök

"Det är mitt drömhus som jag planerat och förverkligat. Alla detaljer och förändringar från ursprunget har jag stått för. "

Matplats i kök

Uteplats

Vardagsrum

"Första julen här i huset dansade vi långdans runt, ut och in i alla rummen nere."

Matsal

Badrum nere

"Jag pluggar i Göteborg och det är väldigt smidigt att ta sig dörr till dörr; antingen cyklar du bort till Lekeryd, eller ställer bilen vid busshållplatsen, sen åker du kollektivt hela vägen."

Groventré - Tvättstuga

Allrum

Sovrum 1

"Det finns kräftor i ån på andra sidan vägen som vi fått lov att fiska av markägaren, och vill du ha får eller hästar skulle det också gå. Hönshus har vi redan."

Badrum uppe

Sovrum 2

Klädkammare

Förvaringsbehovet i både sängkammaren och badrummet löser sig när du tittar in i klädkammaren precis utanför bägge rummen. Vill du optimera förvaringspotentialen är det bara att ladda upp med mer förvaringslösningar där inne.

Sovrum 3

Balkong

"Vi har laddat trädgården med rätt mycket ätbart, som äpplen, vinbär, päron, plommon rabarber och kanadensiska vinbär."

Trädgård

Garage - Carport - Förråd

Omgivning

Planritning

Alternativ planlösning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om bostaden, ex. om utförda förändringar, och även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare är husets första ägare tillika de som bott i huset sedan de lät bygga det 2011.
Huset är en husmodell som heter Mellangården från hustillverkaren Eksjöhus. Nuvarande ägare har gjort flertalet justeringar och tillägg tillsammans med arkitekten, bl a de fina små vindskuporna i sovrummen, balkong ovanför entrén, eldstad i vardagsrummet och den vackra vedspisen från Idun i köket.
Huset värms med bergvärme. Värmepumpen finns monterad i groventrén och hela huset har vattenburen golvvärme. Alltid varmt och skönt om fötterna!
Köket kommer från HTH och är från byggåret. Vitvarorna är följande; Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, köksfläkt, kyl samt frys, samtliga Husqvarna från 2010. Diskmaskinen från Siemens byttes 2019.
I groventrén finns både tvättmaskin och torktumlare, båda från Husqvarna.
I vardagsrummet finns en modern mured spis och i köket finns en klassisk vedspis. Båda såklart eldningsbara! Senaste sotningen av rökkanalerna från eldstäderna skedde i september 2018.
En centraldammsugare från Canvac finns monterad i en av klädkamrarna på övre plan. Uttag finns på båda planen och dammsugarslangen räcker in i samtliga rum.
I huset finns ett larm från Verisure (Securitas Direct) monterat. På båda plan finns kameror och samtliga utgångar har sensorer. Även värmedetektor, brandlarm finns installerat. Larmet kan övertas av den blivande ägaren.
Fastigheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Solen riktar sina första strålar in mot husets östra gavel och rundar under dagen huset. Uteplatsen vid vardagsrummet och köket har sol under den större delen av dagen. Solen håller sig sedan här tills den sista kvällssolen avnjuts på balkongen eller entréverandan på sommarkvällarna.
Garagebyggnaden inrymmer förutom garaget och carporten ett stort rymligt förråd om ca 25 kvadratmeter. Garage- och förrådsdelen är isolerade och uppvärmda.
Intill fastigheten finns ett hönshus byggt 2018. Hönshuset ligger inte på den egna fastigheten utan har med löfte från angränsande markägare placerats utanför tomten. Den blivande ägaren bereds möjlighet att fortsätta på detta sätt om så önskas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Poarp 10
Område
Lekeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
205 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2408 kvm
Energideklaration
Energiklass D , 98 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA