Plantagegränd 7, rum och kök

Inskolning med högt betyg

Liljeholmsskolan är redan snart 120 år gammal, men har tveklöst sina bästa år framför sig. En gammal skola byggd i vurmande nygotiskt stil, som fått ett andra liv med bostäder. Gamla elever kanske minns stegen i trappan med matematisk skräck, men i dag är det en fröjd att styra stegen till de höga våningsplanen. Västanhem har ännu en gång fått chansen att "examinera" en lägenhet ut på marknaden in i en blomstrande framtid.

På pappret "bara" en tvåa, men i verkligheten finns ett litet extra rum som kallas vinterträdgård eller atrium, vilket väcker nyfikenheten direkt. Och när det gäller kubikmetrar är det ett boende med enormt svängrum. Takhöjden svindlar, och tumstocken viker inte ner sig förrän strax under fyra meter. Fönstren är med på noterna och är nästan lika höga. Det ger nästan dubbelt så mycket livsluft som i en vanlig lägenhet med motsvarande yta.

Från sovrum och kök har du frisinnad sikt ända ut till Visingsö. Nuvarande ägare berättar att de nästan alltid sover med fönstret öppet och har ett tjockare täcke för att kunna vakna och höra vågorna brusa upp mot tredje våningen. Husets gård har egen mur och grind mot stranden om du vill sola i absolut lä. Grill och utemöbler finns också här.

Snabbfakta
Adress Plantagegränd 7
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2.5 rum och kök
Bo & biyta 65 kvm
Vån & Hiss 3 av 4 (Hiss finns)
Avgift 3.788 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Kök och matplats

Sovrum

"Du somnar och vaknar till vågorna och vinden; vi har ett tjockare täcke för att kunna ha fönstret öppet året runt."

Hall

Barnrum - kontor

Duschrum och tvätt

"Det är öppet och insynsskyddat åt båda hållen, inget annat hus i närheten."

Säljarens egna bilder

Huset

Innergård

"Gården är väldigt familjär och privat, där många samlas, men även på stranden är det lugnt här."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt bostaden sedan 2013, och nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts sedan dess och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket har genomgått en lättare renovering med ommålning av väggar, delvis nytt ekparkettgolv, ny bänkskiva, nytt stänkskydd i form av vitt kakel och ny LED-belysning över arbetsbänken. Kylen och frysen är från år 2000, och övriga vitvaror är bytta enligt följande: Diskmaskin (ASKO - 2015), spisfläkt (Franke - 2015), varmluftsugn (Whirlpool - 2015) och induktionshäll (Whirlpool - 2017). Allt jobb och installationer av nya maskiner är utfört av fackmän (PEAB / Elservice Huskvarna).
Även badrummet har gåtts över och blivit uppfräschat - Nya duschdörrar installerades 2014 (HAFA), och samma år byttes även allt porslin och badrumsmöbler (IKEA). I taket sitter nyinstallerade spotlights, och även tvättmaskinen installerades samma år. Allt jobb och elinstallationer är gjorda av fackman.
Samtliga tak och väggar är ommålade under åren 2014-2015.
Det finns två murstockar med lediga rökgångar i anslutning till denna bostad, en i väggen mellan kök/sovrum och en i hörnet mellan sovrum/vardagsrum. Här är det tillåtet att installera eldstad, och nuvarande ägare har nyligen inhämtat tillstånd från bostadsrättsföreningen för att nästa ägare ska kunna göra detta om så önskas.
Till lägenheten hör ett uppvärmt källarförråd som mäter cirka nio kvadratmeter.
I källaren finns en fräsch gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum.
Huset är anslutet till Comhem´s utbud av tjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen har ett övernattningsrum som föreningens medlemmar kan hyra för 150 kronor per natt.
Önskar köparen överta säljarens parkeringsplats på innergården är detta möjligt. Kostnaden för denna plats uppgår fn. till 160 kronor per månad.
All gårdsskötsel och trappstädning sköts av inhyrd fastighetsskötare.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Plantagegränd 7
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1900
Våningsplan
3 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
2.5 rum och kök
Boarea
65 kvm (föreningens information)
Energideklaration
117 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.788 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 3.558 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA