Plantagegränd 5, fyra rum och kök

Rektorns mönsterelev

Den här lägenheten i gamla Liljeholmsskolan är allt annat än skoltrött. Nuvarande ägare har gjort underverk och tagit till vara lägenhetens begåvning fullt ut. Enhetliga golv i hela lägenheten, nytt stramt kök och två badrum uppklädda i ljus Carrara-marmor från golv till tak. Den lilla "vinterträdgården" kan förvandlas till både balkong och gästrum. Skolan är närmare 120 år gammal och är byggd i en blandad nygotisk stil med höga spetsiga valv som tar sats uppåt, minst sagt.

Förr i tiden var skolor som kunskapens tempel, skolsalarna höga som kyrkorum. Här har du takhöjder upp mot 4 meter och fönster som är med noterna dessutom. Mitt i detta rymdäventyr ska du både sova och äta, både leka och läsa. Vätterstranden kommer bli en röd tråd i vardagslivet, året runt. Alltid en ny sida att upptäcka, saligt lugn ena dagen, galet vresig nästa. Aldrig den samma. In till hamnpiren går du på mindre än tio minuter om du inte latar dig. I alla fall enligt nuvarande ägare.

Snabbfakta
Adress Plantagegränd 5
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 122 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift 6.585 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

Kök och matplats

"Vi har haft släktträffar här med över 30 personer utan att det märks, här är vi alltid redo för många gäster."

Sovrum 1

Duschrum och tvätt

Sovrum 2

"Vi älskar det ljusa golvet, så det fick bli det i alla rum, för enhetlighetens skull."

Gäst-WC

Gästrum - sovrum 3

Huset

"Gården är fantastisk! Sommartid kan man liksom växla mellan läget vid grillen och utemöblerna, till att en halv minut senare ligga i Vättern och guppa."

Innergården

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har låtit genomföra en mycket omfattande renovering av så gott som hela bostaden under 2016. Nedan följer lite info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
I samtliga rum förutom sovrum 3 ligger nylagt enstavigt ekparkettgolv från Pergo (Ek Blonde).
Samtliga väggar inne i lägenheten har gjorts rena från gamla tapeter. Väggarna har sedan spacklats släta och målats vita, och även alla inntertak är rengjorda och ommålade.
Alla innerdörrar är bytta och alla listverk och dörrfoder är bytta.
All el i lägenheten har setts över av Jönköpings Elektriska AB och utanpåliggande elkablar är infrästa i väggarna. Alla lampknappar kommer från Schneider.
Badrummet och gäst-WC har totalrenoverats med Cararramarmor på väggar och golv. Möblerna kommer från IKEA, blandare och duschblandare från Tapwell, duschvägg från Badhuset och tvättmaskinen från Electrolux.
Köket har släta vita luckor med grepplist för att slippa handtag, blandaren kommer från Tapwell, kakel från Konradssons och alla vitvaror från Electrolux förutom fläkten som är tillverkad av Thermex. Bänkskivan är av mörk granit och diskhon är underlimmad och tillverkad av mörk keramik.
Till lägenheten hör att rymligt varmförråd i källaren, och här nere finns även en gemensam tvättstuga som man kan boka. Denna innehåller två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och strykbräda. I anslutning till tvättstugan finns dessutom ett rejält torkrum med värmefläktar så att tvätten ska torka snabbt. Det är enkelt att få tvättid då så gott som alla lägenheter i föreningen har stora badrum med egen tvättutrustning.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Plantagegränd 5
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1899
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
122 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 172 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.585 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Nuvarande ägares beräknade förbrukning av hushållel: 4.200 kr/år. I lägenheten bor idag en familj om två vuxna och två barn.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA