Petersbergsvägen 6, sex rum och kök

Familjedröm med utsikt

En utbyggnad fram, en på sidan, en på baksidan och en på toppen. Det räckte gott för att höja sig från 1950-talet och göra sig redo för 2020-talet. En solid tegelvilla, lättskött, superpraktisk och charmladdad, i stort och smått. Till det storslagna hör en grandios takterrass som låter dig se hur solen parkerar långt bort i Västergötland, när vår och sommar gör sitt intåg. Till de små finstämda detaljerna hör etageskillnader, plankväggar, såväl vinkel- som runda fönster, gammal parkett, snedtak, öppen eldstad och helglasade pardörrar både här och där.

Petersberg innebär dessutom att du svingar dig upp i fritt läge högt ovanför Huskvarna. Egen mataffär, frisör och lokalt knådade pizzor gör det till en autonom stadsdel där du dessutom hittar ett antal förskolor inom en minimal aktionsradie. Vätterbrantens alla upptrampade skogsstigar tar dig upp och ner för berget och ända bort till Kaxholmen om benen känns pigga och du inte vill nöta asfalt med löparskorna eller din MTB-cykel. Känn dig fri att välja allt möjligt här uppe.

Snabbfakta
Adress Petersbergsvägen 6
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 122 + 71 kvm
Tomtareal 884 kvm
Byggår 1950
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Jag gillar den gamla stilen som huset har ursprungligen, så även om vi renoverat genomgripande har vi varit måna om att spara gamla detaljer."

Trädgård

"De gamla äppelträden är helt fantastiska! Inte nog med att de ger god frukt, de ger även trädgården en härlig skuggig plats att spänna upp hängmattan i och barnen skydd ifrån solens starka strålar medan de leker i sandlådan."

Entré

Kök

"Vi har vänt på hela köket kan man säga, det blev rätt mycket jobb men det blev väldigt mycket öppnare och mer välkomnande."

Vardagsrum

"Det nya parkettgolvet var rätt mycket dyrare, men ett givet val för att det skulle gå att synka med det gamla som har precis samma mönster."

Allrum

Uterum

Lekrum - Sovrum

Badrum

"För att få badrummet så stort som vi ville fick en gammal garderob integreras med gamla badrummets yta, och det blev en stor dusch."

Sovrum 1

"Att bara ligga i sängen och titta rätt ut i himlen och över Vättern är nog det jag kommer sakna mest med huset och Petersberg. Svårslaget."

Takterrass

Sovrum 2 och 3

Barnkammare

"Jag vet inte om man kan framhålla det som en fördel med huset, men vi har fantastiska grannar som vi kommer sakna väldigt mycket."

Källarplan

"Gillestugan i källaren är också ´inde-bandy-plan´som barnen säger, och vi har haft kontor med mera där nere. Just nu är det vårt TV-rum."

Toalett

Tvättstuga

"Både förra och förrförra året kunde vi skicka väldigt mycket äpplen till musteriet, och det blev mycket god dricka vi fick tillbaka."

Garage och uppfart

Omgivning

Högt över Huskvarnas södra delar; räkna med växtzon 1-2 för det som spirar i trädgården, och även god tillväxtzon för växande barn. Närhet till den lilla storskogen utmed Vätterbranterna och till kunskapens borgar - Stensholmsskolan och Nordskogen. En solig dag kan det behövas en glass för att inte tappa sugen och det hittar du på Tempo ett stenkast bort. Bra även om du behöver köpa en liter mjölk. Dessutom kan du få köttfärsen mald direkt medan du väntar, vilket smakar bra både om du tänker satsa på råbiff till kvällen, eller bara en klassisk bolognese.

Smidiga kommunikationer ner till Huskvarna med buss, men om du tänker cykla får du ha lite tålamod i backarna, i alla fall i början. Men benmusklerna och hjärtat växer sig starkare för varje dag. En elcykel kan vara en bra investering, istället för en andra bil. Med lite trixande över vägarna kan du faktiskt både springa och cykla mtb på fina stigar hela vägen bort till IKHP-stugan. Tipspromenad är ju ett måste för besserwissern på söndagarna. Eller bara mums i dig en våffla innan du går hem igen.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014 och har löpande utfört renoveringar på fastigheten. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som totalrenoverades under 2014 har följande maskinell utrustning: Induktionshäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin och side-by-side kyl och frys. Samtliga vitvaror byttes ut i samband med kökets färdigställande 2014. Side-by-side kyl och frysen är av märket Samsung, övriga vitvaror kommer från IKEA.
I tvättstugan finns tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Bosch). Torktumlaren är installerad 2015 medan tvättmaskinens ålder är osäker.
Under 2014 installerades ny elcentral med automatsäkringar. Huset är även utrustat med jordfelsbrytare.
Samtliga fönster på husets entréplan samt övre plan byttes under 2014. Fönstren består av 2-glas lågenergi och altandörrarna av 3-glas.
Under 2014 renoverades även vardagsrummet, sovrum 1 och hallen på övre plan. Samma år har även utvändigt arbete utförts i form av bl.a. stödmurar, stenläggning, utomhusbelysning, större uppfart samt nya dagvattenledningar från stuprör och brunn på uppfart till rensbrunn.
Under 2015 installerades även bergvärme med tillhörande bergvärmepump från IVT. Detta arbete utfördes av Perssons Rör AB.
Under 2015 har tvättstugan renoverats och toaletten på källarplanet byggts från att tidigare varit utrymme för matkällare. Samma år anlades den stenlagda uteplatsen med pergola på baksidan.
Badrummet i entréplan renoverades av fackmän 2016. Arbetet utfördes av Byggidé i Jönköping AB samt Beckmanns VVS & Energiteknik AB. Kvalitetsintyg finns bifogat under "dokument".
Under 2016 har även sovrum 2 och 3 färdigställts då ett större sovrum delats av till två mindre. Samma år har även panel på huset bytts ut och gavelspetsarna har tilläggsisolerats.
Under 2017 byggdes allrummet, som är beläget ovanför garaget till. Samtidigt byggdes även entrén på husets framsida till.
Under 2018 färdigställdes uterummet med tillhörande trädäck och trappan mellan entréplan och övre plan har, med undantag för taket, fått nya ytskikt.
Taket renoverades under 2011 av föregående ägare.
I badrummet, allrummet samt entrén finns vattenburen golvvärme.
Braskaminen i vardagsrummet bidrar med såväl värme som en hög mysfaktor. Nuvarande ägare har endast eldat i denna insats men även öppna spisen i gillestugan har kontrollerats årligen av sotare.
Solen befinner sig från morgon till kväll på husets baksida. Solnedgången avnjuts sedan bäst från takterrassen.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
När nuvarande ägare flyttar monteras hemlarmet ned. De tar samtidigt med sig frysen som står i matkällaren.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Petersbergsvägen 6
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
122 + 71 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 884 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
174 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA