Petersbergsvägen 5, fem rum och kök

Sjösäkert blickande

Det här är trolleri och magi på riktigt. En total scenförändring av ett ganska anspråkslöst 50-talshus. Tomten stor från början och nu har huset kommit ikapp skulle vi vilja påstå. Stort sällskapligt kök som du lockas in i direkt från entrén, med både barplats och matsalsdel. Källaren är inte sig riktigt lik heller kan vi lova. Tre bra sovrum och ett kombinerat badrum med tvättstuga, eller om det är tvärt om. Och det bästa till sist, uterummet på framsidan som riktar blicken spikrakt ner över Vättern. Ett rejält tillbygge som gör vintern kortare.

Petersberg innebär dessutom att du svingar dig upp i fritt läge högt ovanför Huskvarna. Egen mataffär, frisör och lokalt knådade pizzor gör det till en autonom stadsdel där du dessutom hittar ett antal förskolor inom en minimal aktionsradie. Vätterbrantens alla upptrampade skogsstigar tar dig upp och ner för berget och ända bort till Kaxholmen om benen känns pigga och du inte vill nöta asfalt med löparskorna eller din mtb-cykel. Känn dig fri att välja allt möjligt här uppe.

Snabbfakta
Adress Petersbergsvägen 5
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 1-plansvilla med inredd källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 66 + 115 kvm
Tomtareal 901 kvm
Byggår 1943
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Att huset ligger en bit in från gatan har vi alltid gillat. Det blir lite mer avskilt på det viset från grannarna. Syrenträdet är planterat mitt fram för att hindra insyn ännu mer."

Trädgården

"Det mesta är renoverat under åren 2003-2005. Vi har trivts väldigt bra här, framförallt när barnen varit små."

Altan

Uterum

"Jag är morgonmänniska och sitter gärna i uterummet tidigt på morgonen och spanar ut med en kopp kaffe innan någon annan vaknat i huset."

Entré

Arbetsrum

Toalett i entréplan

Kök

"Ett riktigt sällskapskök, stort och socialt när vi har gäster, och massor förvaring som passar mitt pedantiska ordningssinne."

Matplats

Vardagsrum

Källarplan

Sovrum 1

"Att vi grävde helt nytt avlopp och vatten in från gatan när vi renoverade känns väldigt bra i dag, även om det kostade en del extra."

Tvätt - Dusch

Sovrum 2

Sovrum 3

Toalett i källarplan

"Förskola, skola och egen liten livsmedelsbutik där vi handlar regelbundet för att den ska få vara kvar. Förr i tiden hände det att vi storhandlade där också."

Friggebod

"Jag gillar ju att springa i skogen, så jag tar gärna bilen bort till IKHP för att springa en runda på stigarna och spåren där."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1997 och har löpande utfört renoveringar på fastigheten. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som totalrenoverades under 2004 kommer från Kvik och har följande maskinell utrustning: Spishäll (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), mikrovågsugn (Bosch), spisfläkt (Gorenje), diskmaskin (Siemens) samt kyl och frys (Siemens). Diskmaskinen installerades 2015 och mikrovågsugnen 2019. Övriga vitvaror är från när köket färdigställes 2004.
I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Torktumlaren är installerad 2015 och tvättmaskinen 2016.
2001 installerades bergvärme med tillhörande bergvärmepump. Detta arbete utfördes av AB Kyl & Värmepumpar i Bankeryd.
2003 byggdes uterummet med tillhörande altan till. Samtidigt färdigställes de två sovrum som är belägna under uterummet. I samband med detta dränerades husets söder-, väster- och halva norrsida från trappan ner till utbyggnadsdelen. Detta arbete utfördes av A Johanssons Byggfirma.
Taket på huset är omlagt 2003. Även detta arbete är utfört av A Johanssons Byggfirma.
Toaletten i entréplan är färdigställd 2013 och tvätt- duschrummet 1998. Dessa arbeten är utförda av Tommy Erikssons Byggservice.
I hela källarplanet med undantag för pannrummet finns vattenburen golvvärme. I entréplanet finns elburen golvvärme i entrén samt på toaletten.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i det lilla köksfönstret. Från lunchtid till sen kväll kan solen sedan avnjutas från altanen och uterummet. Solnedgången avnjuts sedan bäst från uterummet.
Fastigheten är sedan 2015 ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar garderober och hyllor i sovrum 2 och 3. För att förenkla trädgårdsskötseln följer även automowern med i köpet. Möjlighet finns även att överta vissa trädgårdsverktyg. Barbordet i köket samt databordet i arbetsrummet finns möjlighet att köpa om nästa ägare önskar.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Petersbergsvägen 5
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
66 + 115 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 901 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 79 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA