Petersbergsvägen 1, fem rum och kök

Panel-maräng

Den gräddfärgade fasaden med sina skarpa vinklar och detaljerade snickerier är oemotståndlig. Ett hus många sneglar på och gärna kör en extra omväg runt. Knastrande grusgångar och fruktunga äppelträd; ett vackert hus som dessutom är i full harmoni med den gamla trädgården. Hundra år känns som igår. Ett hus som är renoverat med glimten i ögat och en skön friktion mellan gammalt och nytt.

Köket och tvättstuga renoverade för bara något år sedan med samma prioritet i känsla och funktion. Två utrymmen som du kommer spendera väldigt mycket tid i framöver, och helt klart humörhöjande som de ser ut i dag. Bilder säger mer än tusen ord, och i det här fallet är det väldigt sant. Det här huset gnistrar, båda i ett romantiskt skimmer och modern kaxighet. Kakelugnar hittar du lite här och där, de två nere går att elda i redan när första oktoberfrosten närmar sig. Från ovanvåningen är Vätterutsikten inte så pjåkig, även från badkaret kan vi meddela.

Snabbfakta
Adress Petersbergsvägen 1
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 137 + 30 kvm
Tomtareal 1133 kvm
Byggår 1914
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Gamla garaget

Hall

Kök

"Vi har konsekvent strävat efter att skapa en spännande kontrast mellan det gamla och nya. Köket är en sån satsning som vi gjorde när vi flyttade in."

Matplats i köket

Uteplats vid kök

"En plan som vi verkligen hade tänkt göra, var att öppna en utgång direkt till den skyddade uteplatsen på baksidan, men det får nästa ägare fundera på."

Vardagsrum - Matsal

Sovrum 1

"Vi har satsat en hel del på utemiljön, vi har byggt ut altanen utanför köket och det stora däcket uppe i trädgården."

Badrum nere

Tvättstuga

"Källaren har vi grävt ut och gjutit om för att det ska bli både fräschare och mer funktionellt."

Hall uppe

Badrum uppe

Sovrum 2

"När fruktträden blommar är det nästan så man tror att det snöar från körsbärsträdet; just i år har det blivit mycket frukt på alla träden."

Sängkammare

Walk-in-closet

Uteplats baksida

Källare

"Barnen har fått en liten bandyplan, rutschkana och sandlåda. Gungan i bigaråträdet brukar var mycket uppskattad av barn som kommer på besök."

Trädgård

Friggebod

"Vår friggebod står perfekt under päronträdet, och är väldigt tacksam när du kommer hem med klubbor, skidor och pjäxor som ska packas ur snabbt."

Omgivning

Mäklaren informerar
En helt fantastisk bostad som både den nuvarande, och tidigare ägaren förvaltat, bevarat och förvandlat till ett enastående charmigt hem. Många större om- och tillbyggnationer samt renoveringar har utförts under de senare åren. Nedan följer en enklare beskrivning av de utförda åtgärderna.
2018 byggdes en helt ny friggebod på tomtens framsida. Boden är byggd med väggar av lecablock som sedan putsats betonggrå. Grundläggningen är en isolerad betongplatta och taket belagt med papp. Friggeboden är inredd med väggfasta hyllor.
Hela huset målades om 2018.
2017 totalrenoverades tvättstugan som ligger i husets gamla garagdel. Här revs allt gammalt ut och helt ny inredning med massor av praktisk arbetsyta och förvaring sattes in. En helt ny isolerad betongplatta gjöts, förberedd med ingjutna rör för ev framtida vattenburen värme. Självklart även elektrisk golvvärme nu. Torktumlare och tvättmaskin från Bosch, också från 2017.
2017 helrenoverades även källardelarna under huset. I det första rummet i källaren togs det gamla betonggolvet borts och källaren grävdes ur, varpå ny nytt betonggolv gjöts. Samtliga väggar i källaren är nyputsade och praktiska förvaringslösningar med väggfasta hyllor monterade i förrådsrummet. Varmvattenberedare här nere kommer från Nibe och installerades 2014.
Totalrenovering av köket gjordes 2016 med ny inredning samt nya vitvaror. Induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, helintegrerad diskmaskin samt fläkt. Allt från Siemens, 2016. Kyl och frys är från 2015 kommer från Samsung. Åkes Bygg i Aneby utförde renoveringen.
2016 byttes samtliga radiatorer i huset till oljefyllda radiatorer för effektivare värmefördelning. Även en ny luft-/luftvärmepump från IVT installerades 2015. Börjessons Elektriska och Pärssons Rör gjorde jobben.
Badrummet nere totalrenoverades 2010 och badrummet uppe 2011.
Taket byttes i sin helhet under 2005 då både papp, läkt och pannor byttes.
Rostfria syrafasta rör installerades i rökgångarna ner till kakelugnarna i entréplan 2003. De kakelugnarna är godkända för eldning.
Husets ytterväggar är tilläggsisolerade med ca 10 cm isolering, snedtaket är tilläggsisolerat ca 20 cm och vinden ca 40 cm.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Läs mer på www.wetternet.se
Automowern som är installerad och fint intrimmad i trädgården ingår i köpet!
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Petersbergsvägen 1
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
137 + 30 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1133 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
135 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA