Per Hörbergs väg 18, sju rum och kök

Spännande volymer

Dessa fristående kedjehus är rena trolleriet. Alldagligt från utsidan, storslaget på insidan. Vardagsrummet tar för sig med över 70 kvadratmeter, med matplatsen inräknad. Det milt vitbetsade trätaket vinklar upp mot utsikten och ger en mjuk kontur till hela volymen. Sätter du skönaste fåtöljen i rätt position har du både innergården, öppna spisen och utsikten över Vätternbygden i blickfånget. Sen ska det mycket till innan du behöver hyra in dig på Fjällstugan för att fira jämna födelsedagar. 30-40 personer kan du lätt bänka upp, om du makar på sofforna.

Dessa hus var flexibla redan från början för att anpassas till olika familjeförhållanden. Dessutom lite olika i storlek beroende på markens beskaffenhet. Det ett av de större på gatan och mäter 215 kvm. Fyra sovrum som det är i dag, med option på ett till om ett av rummen uppe delas mellan fönstren. I detta huset har också en del av garaget inretts för att sängkammaren ska bli king-size. Alla våtutrymmen enhetligt uppdaterade, och även köket är renoverat. Några väl valda detaljer är kvar sedan byggåret, bland annat en radda garderober och gamla skjutdörren in till köket. Och det mäktiga innertaket förstås.

Snabbfakta
Adress Per Hörbergs väg 18
Område Bymarken
Bostadstyp Kedjehus med suterrängplan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 215 + 82 kvm
Tomtareal 380 kvm
Byggår 1969
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det här har varit huset där släkten samlats. Här är lätt att umgås med många människor, buffé i köket och ställa upp några extra bord ut i vardagsrummet."

Innergården

Hall

"Det är ett hus för en stor familj; här ska barnen springa in och ut, och mellan husen. Men det går bra att bo ensam också."

Vardagsrum

"På vintern öppnar sig utsikten bättre när löven fallit; då sätter jag mig i fåtöljen så att jag ser både öppna spisen och utsikten. Det är så fin energi i vardagsrummet."

Matplats

Kök

Sovrum 1

"När vi flyttade in hade vi sovrummet uppe delat i två mindre rum. Dörren finns kvar i källaren och det är lätt att se var i väggen den ska sitta."

Sovrum 2

Badrum

Gästtoalett

Nedre hall

"Det har funnits ett litet kök där nere för att man skulle kunna hyra ut på nedervåningen, rören finns kvar om någon skulle vara intresserad."

Sovrum 3

Sovrum 4

Toalett

Baksidan

Källare

Dusch och bastu

Tvättstuga

Omgivning

Från Per Hörbergs väg har du inte många hundra meter till naturen, ängarna och stigarna upp mot Järstorp, Hallby och Lalleryd. Toppen av Bymarken är alltså en välplacerad inkörsport till utflykt, rörelse och motion. Uppströms och nerströms Dunkehallaån hittar du lite vildare äventyr, särskilt på våren när du går helt nära strömfåran, och tar dig antingen upp till Hallby eller ner till Kortebo utan att sätta fötterna så många gånger på asfalt. Vid Hallbystugan väntar miltals stigar i skogen, för löpning, cykling och skidor såklart. Skolan finns också på nära håll, bara hundratalet meter genom ekdungen upp till Hisingstorpsskolan.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1987. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket kommer från IKEA och installerades 2012 av hantverkare. Samtliga vitvaror installerades nya i samband med köksrenoveringen.
Badrummet och gästtoaletten på entréplan renoverades 2012.
Husets yttertak lades om 2003.
Det finns två eldstäder i huset som båda används av nuvarande ägare.
I tvättstuga och dusch i suterrängplanet finns vattenburen golvvärme.
En stor del av husets fönster byttes 2007. De fönster som vetter mot innergården är i behov av utbyte alternativt renovering.
I tvättstugan finns en tvättmaskin från 2020 samt en torktumlare från 2019. Båda kommer från Electrolux.
Fiber finns framgrävt på husets baksida för en relativt enkel framtida installation. Besök gärna www.wetternet.se för information om aktuell inkopplingskostnad och tjänsteutbud.
Solens första strålar möter husets baksida och avnjuts sedan under eftermiddagen och kvällen från huset framsida.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Per Hörbergs väg 18
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
215 + 82 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 380 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 113 kWh/m2 och år
Tillträde
1:a nov - 1:a feb
KARTA