Per Hörbergs väg 16, sju rum och kök

Världsvana volymer

Dessa tidiga 70-tals hus bjuder på mer volym än du anar från utsidan. Av just den anledningen är det många som har span på just dessa hus, för att om möjligt få chansen att flytta in. Kedjehus med massor av integritet till grannarna. Återvändsgata med massor av lekkompisar att hänga med, och kanske göra grannskapet osäkert. Vardagsrummet, inklusive matsalsdel, mäter cirka 70 kvadrat och glasytorna är nog lika stora. Det svagt sluttande yttertaket accelererar även inne och öppnar sig effektfullt mot utsikten över Vätterbygden.

Huset redo för den stora familjen, med två sovrum uppe och två sovrum nere, där du också hittar ett stort tv-rum med kamin och utgång till uteplatsen på baksidan. Men eftersom huset har hel källare även under garaget, så väntar enorma biytor dessutom. Badrum, bastu, matkällare, klädkammare, mindre förråd, gammalt pannrum och så det självklara pingisrummet. För betänk att detta hus är jämngammalt med Stellan Bengtssons första VM-titel, som satte en ny husstandard kan man säga.

Snabbfakta
Adress Per Hörbergs väg 16
Område Bymarken
Bostadstyp Kedjehus med suterräng
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 193 + 65 kvm
Tomtareal 380 kvm
Byggår 1971
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Med morgon- och förmiddagssolen på baksidan har du två användbara sidor av huset. Och vi använder båda"

Entré

"Många har målat över trätaket i vardagsrummet, men vi tycker det ger en fin känsla. Plankorna är i det närmaste helt kvistfria"

Vardagsrum

Kök

"Köket har vi lagt mycket omsorg på; vi gillar båda att laga mat och det är ett lättarbetat kök där många kan hjälpa till. Lätt att lasta i och ur lådor och skåp. Du har allt nära till hands"

Matplats

Sovrum 1

Sovrum 2

"Hallby har inte bara fotbollsplaner, utan numera finns även paddelbanor borta i norra änden"

Badrum

Gästtoalett

Allrum

"Att ha så mycket biytor är perfekt med barn; gången i källaren var under en tid ungarnas bandyplan."

Sovrum 3 och 4

Toalett

"Bastun har vi använt regelbundet alla år; värmeaggregatet är original, en finsk variant som ger väldigt fin värme"

Källare

Bastu och dusch

Tvättstuga

Hobbyrum

"Till förskolan och skolan är det inte tvåhundra meter ens, återvändsgata och cykelväg gör det tryggt för barnen att gå ensamma. En ny förskola är precis klar"

Trädgård på framsidan

"Innergården är ett blommande vardagsrum från vår till långt in på hösten. Det är här ute vi lever, om det inte börjar regna"

Trädgård på baksidan

"På Fjällstugan kan du äta lunch måndag till fredag, och även söndagar om du vill. Mat och utsikt i högsta klass"

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1986. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket kommer från Uno Form och installerades 2015 av hantverkare. Här har inget lämnats åt slumpen; vare sig gällande kvalité, stil eller funktion. Vitvarorna är enligt följande; integrerad kyl och frys i fullhöjd (Siemens), spisfläkt (Thermex), infälld induktionshäll med 75 centimeters bredd (Miele), integrerad diskmaskin (Siemens), ugn (Miele) samt mikrovågsugn (Miele). Samtliga vitvaror är från när köket installerades 2015. Stenkompositskivan från Jetstone i Svedala.
Badrummet och gästtoaletten på entréplan renoverades för cirka tio år sedan av Badhuset. I båda dessa utrymmen finns elburen golvvärme under klinkergolvet.
Det finns två eldstäder i huset. Kaminen på nedre plan som installerades 2012 samt en öppen spis på övre plan. I samband med installationen gjordes en provtryckning av behörig installatör. Båda eldstäderna används regelbundet av nuvarande ägare.
En rejäl värmeanläggning finns installerad i huset. Anläggningen består av en bergvärmeanläggning (Scandinavia 9000) som installerades 2016. Borrhålet som är placerat strax utanför garageinfarten mäter 170 meter. Under 2020 installerades en ny cirkulationspump.
I allrummet och sovrummen på nedre plan finns vattenburen golvvärme. I badrummen på entréplan finns elburen golvvärme. Alltid varmt och skönt om fötterna!
Fönstren är delvis utbytta under åren. Vardagsrummets fönster mot öster är från 1995, kökets fönster 2011 samt garagefönster 2008.
Planket som delar av trädgården mot gatan byttes ut 2011 av Mariebo Kakel och Byggservice. Belysningen på planket installerades 2016 av Bymarkens el. Nya elstyrda garageportar 2005.
I tvättstugan finns tvättmaskin från Electrolux som är inköpt 2014.
Nuvarande ägare har installerat en radonsug. Måttligt förhöjda värden på radon uppmättes 2018. Detta visade sig bero på markradon. Efter installation av markradonpump med sug under bottenplattan samt fler tilluftsventiler har radonnivån kunnat sänkas under den nivå som anses kunna påverka hälsan.
I huset finns även ett larm från Verisure monterat. Rörelsedetektor samt kamera och brandlarm är kopplat till larmet. Larmet kan övertas av den blivande ägaren.
Fastigheten är ansluten med fiber genom Wetternet. För information om tjänsteutbud besök gärna wetternet.se.
Solens första strålar möter huset baksida och avnjuts sedan under eftermiddagen och kvällen från huset framsida. Eldrivna fönstermarkiser vid kök, vardagsrum, samt vid entrén installerades 2005/2006.
Vad ingår i köpet? För att göra gräsklippningen enkel väljer nuvarande ägare att lämna kvar Automowern från Husqvarna och även en manuell gräsklippare. I hobbyrummet får lagerhyllorna, arbetsbänken och frysen stanna kvar. Belysningsskenorna kommer att vara kvar om så önskas, dock inte armaturerna.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Per Hörbergs väg 16
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
193 + 65 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 380 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 90 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA