Övre Kvarngatan 13D, sex rum och kök

Bäst på sikt

Där Bymarken blir som brantast, är utsikten som bäst. Det låter som ett ordspråk, och är mer sant än någonsin här på den Övre Kvarngatan. Vi på Västanhem trodde inte våra ögon den soliga dag vi var på plats första gången. Att se Visingsö är vardag för de flesta här uppe. Men att tydligt se Omberg bortom Brahehus från det bedårande uterummet, innebär att du har mer än halva Vättern framför fötterna. Cirka 8-9 mils utsikt är faktiskt något att skryta med. Att ditt "utsiktstorn" är smidigt och inflyttningsklart gör inte saken sämre.

Du bor med busshållplatsen bara 100 meter från huset och mataffären ytterligare 100 meter bort. Skolor och förskolor lika nära. Huset är också i toppskick tack vare att nuvarande och tidigare ägare uppdaterat, uppgraderat och renoverat det som behövts. Dessutom på ett mycket smakfullt och klokt sätt. Uterummet med den expanderade balkongen är kanske det mest spektakulära. Tre sovrum, ett fräscht kök och två renoverade badrum - det är bara att flytta rätt in med hundar, bil och barn.

Snabbfakta
Adress Övre Kvarngatan 13D
Område Bymarken
Bostadstyp Tvåplansvilla i etage
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 122 + 43 kvm
Tomtareal 572 kvm
Byggår 1982
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Vardagsrum och matrum

Inglasat uterum i söder-öster

"En av grannarna i raden har öppnat sitt vardagsrum upp i nock, det skulle ge utsikt redan från hallen. Det finns mycket potential kvar att förverkliga."

Huvudentré

Kök och matplats

Badrum i entréplan

"Förra ägaren gjorde många fina renoveringar, och vi har fortsatt att ljusa upp, och gjort ett betydligt större badrum nere bland annat."

Sovrum 1

Balkong i öster

TV-rum - Allrum

"Med små barn har det blivit många tidiga ´bagar-mornar´, och soluppgångarna du får se så tidigt är helt oslagbara; det ger en sån energi."

Duschrum och bastu

Tvättstuga

Hall i nedre plan

"Att sova längst ner i huset har sina fördelar om sommaren blir så varm som detta år kan jag intyga, här är alltid svalt och skönt när du ska lägga dig."

Sovrum 2

Sovrum 3

Groventré

"Vi har verkligen älskat vårt hus och utsikten som skiftar med årstiderna, men nu blir det en längre flytt ner till Skåne framåt vårkanten."

Uteplats i väster

Trädgård

Garage och förvaring

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanställning av förbättringsåtgärder som gjorts under deras och tidigare ägares tid och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
2004 - Totalrenovering av kök med stommar och skåp från Marbodal och vitvaror från Siemens, Electrolux, Thermex och Bosch. Samma år renoverades även huvudentrén med nytt klinkergolv med golvvärme, ny ekparkett och byggnation av skjutdörrsgarderob (StarCenter AB).
2006 - Totalrenovering av badrum i entréplan med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme och nytt porslin och badrumsmöbler (Allan Bergmans Golv AB).
2008 - Utbyggnad av balkong mot Vättern samt byggnation av inglasat uterum i anslutning till vardagsrum/matrum (Ingvar Carlssons Byggservice AB).
2008 - Installation av luftvärmepump där innedelen sitter monterad i anslutning till TV-rum/allrum i nedre plan (Panasonic).
2009 - Omarbetning av trädgården med ny granittrappa, nya stensatta uteplatser samt nya planteringar.
2010 - Slipning av trappa inne i huset samt montering av glaspartier i anslutning till denna.
2012 - Omläggning av garagetak samt panelbyte på huset (Sanna Bygg AB).
2013 - Ommålning av fasadpanel och utvändiga plåtarbeten (Stenbergs Måleri AB).
2014 och 2015 - Omfattande målningsarbete interiört med ommålning/tapetsering av samtliga väggar och tak, byte av golvlister, byte av lysknappar och eluttag, byte av fönsterbänkar och nya innerdörrar. Utomhus snyggades slänten i trädgården till med nya stensättningar.
2016 - Byte av tvättmaskin (Siemens).
2017 - Totalrenovering och utbyggnation av badrum i nedre plan (Bygg & Akustikservice i Jönköping AB, våtrumsintyg finns). I samband med detta jobb så flyttades även husets elcentral och en ny sådan med automatsäkringar och jordfelbrytare installerades.
2018 - Installation av fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi, så kallat Wetternet. För mer info om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan fås via denna öppna fiber, besök gärna www.wetternet.se
Huset är idag anslutet till larm via Verisure och detta abonnemang kan övertas av kommande ägare om så önskas.
Med huset följer om köparen så önskar den automatiska gräsklipparen som sköter om gräsmattan på baksidan av huset, hyllor i groventré och i förråd, hyllor i garaget och samtliga garderober.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Övre Kvarngatan 13D
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
122 + 43 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 572 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 96 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA