Övre Berghallavägen 6, sex rum och kök

Sjösaligt vackert

Lyssna på arkitekten och krångla inte till det. Det blir bäst så. Och vackrast. Som här på Övre Berghallavägen. Rena linjer, sammanhållna former, tydliga volymer. Ett rakryggat hus där inne och ute hänger ihop på ett väldigt självsäkert sätt. Terrassen på baksidan är lång som en bowlingbana, väl insynsskyddad, låg solskyddsfaktor och massor av lägen som fångar dagen på volley. Och vi skojar inte när vi säger att utsikten i runda slängar är 8-9 mil utmed Vättern en klar dag. Men vill du doppa fötterna är det bara 120 meter ner.

Finessen med detta hus är enhetligheten. Lyxen ligger i enkelheten, med några få tydliga utropstecken som utmanar invanda proportioner. Takhöjden är en sån sak, entrédörren och terrassdörrarna likaså. Specialbeställda höga dörrblad som gör in- och utgång lite heligare. En känslomässig markör i vardagslunken. För tro oss, det här kommer också bli ett hus där leksaker dräller över golven, tvätthögarna växer, gympapåsar glöms och kastruller bränner vid. Men den vackra inramningen gör det lättare att parera smällarna.

Snabbfakta
Adress Övre Berghallavägen 6
Område Berghalla
Bostadstyp 1-plansvilla med separat garagebyggnad
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 160 + 40 kvm
Tomtareal 1557 kvm
Byggår 2014
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi flyttar nu mot Göteborg, där vi anlitat samma arkitekt och Intressanta Hus igen. Det har varit en otroligt smidig byggprocess med hög kvaliet i alla moment."

Hall

Kök

Matplats

"Vi litade helt på arkitekten och gav honom fria händer, och Intressanta Hus fick vi stort förtroende för också. Vårt nästa hus kommer från dom också."

Vardagsrum

Uteplats på gaveln

"Uterummet på gaveln släpper in precis lagom med sol i tre väderstreck, men skyddar huset från direkt solinstrålning mitt på dagen."

Arbetsrum

Sovrum 1

Klädförvaring intill sovrum 1

Sovrum 2

"Vi har haft våra barn på Ur- och skurförskolan på Strandängen vilket funkat väldigt bra. Det finns två förskolor på området som ligger på väg in mot Jönköping."

Sovrum 3

Allrum

"Inom gångavstånd finns en fin badstrand med bastu som sköts av en samfällighet. Jungfruviken heter stranden. Även en småbåtshamn finns."

Badrum

Toalett och dusch

Klädvård

Garage

Gym

"Vid garaget finns 3-fasuttag för den som har elbil. Lätt att koppla in sig så fort man kommer hem, och alltid fulladdat."

Trädgård

"Tomten sluttade väldigt från början. Men med barn är det praktiskt med platt tomt; 120 lass sten senare blev det så."

Terrass

Framsida

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det färdigställdes år 2014. Nedan följer en kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset kommer från kvalitetsleverantören "Intressanta Hus AB". Läs gärna mer på intressantahus.se för mer information.
Köket kommer från Tibrokök. Samtliga vitvaror kommer från Miele och installerades i samband med husets färdigställande 2014. Spishällen har induktionsfunktion.
I tvättavdelningen finns följande maskinell utrustning; tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Även dessa maskiner installerades 2014 och kommer från Miele. I tvättstugan står även frånluftsvärmepumpen som kommer från småländska NIBE.
Fasaden målades om 2018. Arbetet utfördes av Hallin & Son.
Invändig ommålning skedde 2018.
I samtliga rum i boningshuset finns vattenburen golvvärme som är kopplad till frånluftsvärmepumpen.
Huset är anslutet till Telias fibernät.
I huset finns idag ett larm installerat av Sector Alarm. Möjlighet till övertagande finns.
På taket finns parabolantenn.
Biarean omfattas av garage och gym.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Övre Berghallavägen 6
Område
Berghalla
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
160 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1557 kvm
Energideklaration
Energiklass C , 83 kWh/m2 och år
Tillträde
1/8 - 1/9
KARTA