Övratorpsvägen 11, fem rum och kök

Maximalt barntillåtet

Ett fristående kedjehus som växer med uppgiften, kan man säga. Och som växer rejält i volym när du kommer upp på andra våningen, där vardagsrummet skjuter ut mot den gröna backen, och där morgonsolen tassar långt in på ekgolvet i matsal och mot köket. Huset har L-formad öppen planlösning här; rummet och det stora glaspartiet i vinkel syns inte från gatan. En ljus, lugn överraskning du möts av varje dag.

Ett mer praktiskt boende är svårt att tänka sig både när det gäller läget och huset i sig. Nuvarande familj har bott här med tre barn i många år, med dagis bara en bollspark bort, och skolor, livsmedelsaffär och bussförbindelser inom smidigt avstånd. Lugn, lekvänlig återvändsgata där barnen kan lära sig både cykla och spela tennis. Baksidan är en enda stor äng med hyfsad pulkalutning.

Snabbfakta
Adress Övratorpsvägen 11
Område Sveahäll
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 136 + 4 kvm
Tomtareal 683 kvm
Byggår 1992
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Sovrum 1

"Barnen har bytt och cirkulerat runt i huset, allt efter ålder och behov, det har funkat bra även med tre barn."

Sovrum 2

Klädkammare vid sovrum 2

Duschrum i entréplan

"När vi köpte huset låg området faktiskt utanför stadsgränsen, närheten till stigarna och stråken i skogen är en stor tillgång."

Tvättstuga och bergvärme

Klädkammare - hemmakontor

Kök

"Med fullt ös på musiken i köket, går matlagningen som en dans - bokstavligt; det är ett mycket bra kök."

Matplats

Vardagsrum

TV-rum eller sovrum

"Rummet utanför sängkammaren, som vi har som TV-rum, var ursprungligen ett sovrum. När barnen flyttade hemifrån fick vi chansen att breda ut oss, och den ombyggnationen har vi aldrig ångrat."

Sovrum 3

Duschrum i markplan

Balkong i väster

"Vi har mer djur på besök här än ute i stugan i Bunn; rådjur, fåglar och massor av harar är vanliga gäster på baksidan."

Uteplats i väster

Trädgård

Altan på baksidan

Garage

Fristående från ditt hus, men sammanbyggt med grannens hus. Plats för både bilar, cyklar och en hel del annat som inte används varje dag. Liten verkstadsdel har du utan problem plats med längst in i garaget. På loftet kommer du kunna stuva in långt mer prylar än vad som kan vara nyttigt. Rensa minst en gång per år.

Omgivning

Här har du skogen och stigarna som tar vid bara alldeles i närheten, och Hallbyleden passerar inte långt bort. Du tar dig snabbt upp till Hallbystugan där miltals av slingor i skogen, för löpning, cykling och skidor väntar.

Skolor finns också på nära håll - på Dalvik, Hisingsängen och numera även på Samset, ett område som vuxit upp bara de senaste åren. Med lite tur får du dagisplats precis intill, då kan barnen själva springa över med jackan i handen.

Coop Dalvik har ett välsorterat sortiment, där du kan handla betydligt mer än bara basvarorna mjölk och bröd. Buss och cykelvägar går i flera riktningar. Det går bra att ta cykeln åt vilket håll man vill, nerför Dunkahallabacken eller mot Mariebo förbi Nubbavallen och Åsenvägen ner.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1998, och nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts med huset de senaste åren.
2004 - Installation av bergvärme (Perssons Rör AB och Rubenssons Brunnsborrning AB).
2006 - Helrenovering av kök (IKEA) och installation av nytt ventilationsaggregat med återvinning (Flexit). Arbete utfört av Erab. Byte av huvudsäkring från 16 A till 20 A.
2009 - Helrenovering av badrum i båda plan, arbete utfört av PEAB och Bravida.
2010 - Nytt tak över balkong på framsidan. Allt trä utvändigt på både hus och garage ommålat.
2012 - Omläggning av altangolv på baksidan, delvis isolerat för att undvika drag underifrån.
2013 - Installation av Husqvarna Automower, medföljer vid försäljningen. Ny diskmaskin (Asko).
2014 - Byte av ugn i köket (Whirlpool). Byggnation av murad grill på baksidan vid altanen. Framsidan av trädgården görs om från grunden med nytt bärlager, nya plattor, nya murar etc.
2015 - Byte av tvättmaskin (Husqvarna).
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Övratorpsvägen 11
Område
Sveahäll
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
136 + 4 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 683 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 55 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA