Överåsliden 5, sex rum och kök

Bergsäkert på sikt

Diskret, knivskarpt, stringent. Och med översvallande ljus värme som sköljer över dig direkt innanför dörren. Fönster i varje väderstreck och fina siktlinjer direkt i hallen som låter blicken halka rätt igenom huset på längden och tvären. Kloka materialval i konsekvent genomförande gör att helhetsbetyget toppar det mesta. Fyra sovrum innebär att familjen kan växa så det knakar. Men det lär inte knaka i huset i första taget. Massiva innerdörrar, gips och trä i alla väggar gör det till en solid hemmaborg.

Att kunna se Tabergs topp är en klassmarkör på huset om man bor i Taberg. Här ser du toppen från både kök och vardagsrum, för att inte tala om uteplatsen som sveper runt huset från söder till norr. Huset är bekvämt planerat i ett plan med öppet i nock redan i hallen. Takhöjden i sov- och badrummen har också gått lite över byggnormen och mäter 260 centimeter. Tomten är platt och det finns plats för både studsmatta och studsande bollar. Men strax utanför tomten sluttar det mer vilket brukar uppskattas av pulkåkarna, stora som små.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Simon Staflund, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Överåsliden 5
Område Taberg
Bostadstyp 1-plansvilla med garage
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 140 kvm
Tomtareal 892 kvm
Byggår 2018
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vi har utgått från ett typhus som vi gillade, men sen ändrat det mesta efter våra idéer; bland annat har alla rum fönster i minst två väderstreck."

Trädgården

Även på trädgården har vi lagt mycket tid på för att få till en bra grund för framtiden, där många tunga moment redan är genomförda.

Uteplats

Entré

"Från det lilla fönstret i köket ser man både vad barnen håller på med, och ser toppen på Taberg, vilket är viktigt om man bor här."

Kök

Matplats

"Vi har försökt att tänka till lite med el och nätverk; bakom TV:n ligger det mesta i kanaler dolt i väggen, och huset är förberett för kamin, både i taket och med luftkanal in i golvet."

Vardagsrum

Sovrum 1

Badrum 1

Sovrum 2

"El och ljus kan enkelt styras med mobilen, och vill man lägga till funktioner är det lätt. Programvaran heter Plejd."

Allrum

Sovrum 3-4

"Vi ville bygga rejält, med både trä och gips i innerväggarna och isolering emellan. Råspont i taket, och massiva dörrar. Huset tål att barnen smäller i dörrarna."

Badrum 2

Tvättavdelning

"Garaget är isolerat och brunn samt avlopp installerat. Vatten är förberett om nästa ägare vill gå ett steg till och lägga till fler funktioner."

Garage

"Att kunna gå eller cykla till Åsasjön är smidigt, en fin badplats som vi uppskattar mycket, särskilt när sommaren blir så varm som nu i augusti."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset, som är ett Eksjöhus, sedan det uppfördes under 2018. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som kommer från Vedum monterades in i samband med husets färdigställande år 2018. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Spisfläkten är av märket Thermex, medan övriga vitvaror kommer från välkända Miele och installerades 2018
Såväl tvättmaskinen som torktumlaren i tvättavdelningen är av märket Miele och installerades 2018. Frånluftsvärmepumpen kommer från Nibe.
Huset värms upp med hjälp av en frånluftsvärmepump från välkända NIBE. Pumpen värmer den vattenburna golvvärme som finns installerad i samtliga rum. Styrning sker genom separata termostater i respektive rum.
Huset är förberett för att kunna installera en braskamin i vardagsrummmet.
Solen går upp på morgonen med uppiggande strålar på husets baksida. Från altanen kan sedan solen avnjutas från lunchtid fram till solnedgång.
Fastigheten är ansluten till Jönköpings öppna fibernät, Wetternet. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information om aktuellt tjänsteutbud.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar de två väggskåpen i sovrum 1 och sovrum 2 om så önskas. Detta gäller även hyllorna i entréns skjutdörrsgarderob och i tvättavdelningen, gardinstänger samt rullgardinen i sovrum 3.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Överåsliden 5
Område
Taberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
140 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 892 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 67 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA