Otto Lindblads väg 16, fem rum och kök

Solsäkert på Ottos balkong

Detta är en husdröm i klokt format. Och i ett snyggt format som du ser. Bostadsrätts-formen gör att det passar i många av livets skeenden både ekonomiskt och rent praktiskt. Du ansvarar för insidan och föreningen för utsidan. Just nu får alla husen nya fräscha balkonger i stål och glas. Just här på nummer 16 är det jobbet redan klart, se det är bara att ta plats på Ottos balkong och få bekräftat att utsikten in över Vätter-bukten är i en klass för sig. Inte bara något som vi på Västanhem överdrivit. Här kan du lätt överdosera UV-strålningen från tidig morgon och stora delar av eftermiddagen.

Huset är klokt planerat med ett stort sovrum uppe och två därnere. Den sociala ytan uppe imponerar och kan varieras i det oändliga. Matbordet och soffan kan byta plats så fort du känner att livet stannat upp och blivit statiskt. Även nere har du en soffhörna, men den kan du låta vara mer asocial. Fritt fram att stirra rätt in i tv-skärmen så mycket du vill. Även dina förrådsutrymmen kommer överraska, trots att garaget uppe har konverterat till sovrum till största delen.

Snabbfakta
Adress Otto Lindblads väg 16
Område Vätterslund
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 172 kvm
Avgift 4.626 kr/mån
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Uteplats vid entrén

Entré

Kök

Vardagsrum

Matplats

Sovrum 1

Dusch/wc

Allrum

Badrum

Sängkammare

Sovrum 2

Tvättstuga

Förråd

Gamla garaget

Baksida

Omgivning

Planritning

Tomtkarta

Alternativ planlösning uppe

Alternativ planlösning nere

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare har sedan sitt förvärv 2016 utfört flera renoverings-, ombyggnations-, och underhållsarbeten i huset. Dessa är;
Byte av samtliga radiatorer i huset till nya enegieffektiva oljefyllda radiatorer.
Det stora förrådet nere renoverades 2017 med ny matta och målade väggar. Samtidigt monterades hyllsystem från Elfa på tre av väggarna för maximerat utnyttjande av förvaringsytorna.
Sovrummet på entréplan byggdes 2016 då en större del av garagets yta förvandlades till bostadsyta. Kvar finns nu en förrådsdel som nyttjas väl genom smart förvaring innanför garageportarna.
Byte av samtliga innerdörrar till massiva dörrar inklusive nya beslag 2018.
Nya enstaviga ekparkettgolv lades i allrum och sängkammare i suterrängplan under 2018. Hela suterrängplan målades och tapetserades 2019.
Uppe i entréplan fick entréhallen nya tapeter 2019.
Tvättstugan målades och fick ny bänkskiva 2020.
Samtliga blandare i badrummen och köket byttes under 2020.
Husets senaste ägare utförde också flera stora renoveringsarbeten i huset. Till dessa hör;
Totalrenovering av badrummet på suterrängplan 2013.
Totalrenovering av köket av under 2010. Vitvarorna i köket är följande; Kyl, frys, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn samt inbyggd micro, samtliga också från 2010. Diskmaskinen byttes 2015 och spisfläkten 2017.
Även badrummet på entréplan totalrenoverades under 2010.
Balkongen på huset genomgår just nu en renovering där nytt golv av komposittrall samt nya glasräcken monteras. Balkongrenoveringen görs i föreningens regi och planeras att slutföras under vecka 18. Arbeten utförda av Inspira Design AB.
Under 2017 renoverades ventilationssystemet i huset, då föreningen bytte ventilationsaggregat och samtidigt separerade den mekaniska ventilationen från köksfläkten. Köksfläkten har nu en egen separat kanal.
Föreningen har en god ekonomi och har kontinuerligt haft ett löpande underhåll av byggnaderna som är i ett mycket gott skick. I nuläget finns inga planer på att förändra föreningens avgifter.
Föreningen arbetar för närvarande med att ta fram en ny energideklaration för föreningens byggnader. Den energideklaration som presenteras i denna presentation utfördes 2009.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Otto Lindblads väg 16
Område
Vätterslund
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Radhus i suterräng
Byggnadsår
1987
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
172 kvm (föreningens information)
Energideklaration
84 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.626 kr/mån
Driftskostnad
15.657 kr/år
Specifikation Drift
El: 9.930 kr/år
Vatten: 1.628 kr/år
Renhållning: 2.151 kr/år
Försäkring: 1.948 kr/år
Nuvarande ägare har haft en elförbrukning om 13 400 kWh den senaste 12-månadersperioden. Förbrukningen avser både el för uppvärmning samt hushållsel. I avgiften till föreningen ingår vattenförbrukning upp till 2 400 kr/år. Nuvarande ägare har förbrukat vatten för ytterligare 1 628 kr det senaste året.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA