Östra Storgatan 49B, fyra rum och kök

Herrgården på stan!

Att kalla detta ärevördiga träpalats för ”brädgård” kanske kan uppfattas lite nedsättande. Men det är ett ord som fångar det unika bättre än du tror. För det här huset har klarat sig från klåfingriga renoveringar i mer än 200 år och har sina breda panelbrädor i bästa bevar. Och gården är som en sagobok redan i mitten av mars, trots att inte något grönskar än, men tro oss. Denna lägenhet har dessutom egen ingång från gården. Känns alltså mer som ett radhus. Och den lilla uteplatsen vid stentrappen kan nog räkna in flest soltimmar av alla här på gården.

Själva lägenheten är finkalibrerad med både gamla panelerna och kullerstensgården. En gammal kakelugn står på parad i vardagsrummet, gamla dörrar med grånad originalfärg sitter där de alltid gjort och i matsalen har den timrade urstommen i huset krafsats fram som dekorbehag. Murstockens tegel likaså. Säkert är detta två lägenheter som blivit till en någon gång i seklernas dimma, vilket innebär att planlösningen har viss upptäckarglädje. Inte som en nybyggd fyra direkt, det här blir ett unikt varumärke för dig och ditt liv.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 49B
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 80 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 2.645 kr/mån
Inkluderar Vatten, kabel-TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Egen ingång gör att det känns mer som ett radhus, eller townhouse, på stan, mitt i smeten."

Egen entré

Hall

"Färgen på de två grå dörrarna är nog original, och nåde den som vågar måla om dem."

Vardagsrum

"Fönstren mot Björngränd är extrautrustade med bullerglas, men just mot gränden är det inte mycket trafik någon gång."

Sovrum 1

Kök

"Mycket fönster åt två håll genom lägenheten som är ganska smal ger ett härligt liv i ljuset. Morgonsolen i köket piggar upp."

Allrum - matrum

Klädkammare

"Det här är ett boende och en lägenhet som inte liknar något annat, vi har varit bortskämda med det."

Sovrum 2

Badrum

"Vi vågar knappt säga det högt, men helt klart har vårt hörn bästa kvällssolen på gården."

Innergården

"Lätt att komma ut, bara några trappsteg, sen är du på stan, eller på promenad, men väldigt ofta kommer vi inte längre än till vårt eget hörn."

Omgivning

Föreningen

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014 och underhållit denna väl under åren. Nedan följer en kortare sammanfattning av de förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som är från 2009, har följande maskinell utrustning; induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, kyl/frys samt diskmaskin. Kyl/frys är från 2015 och diskmaskinen från 2004, övriga vitvaror från 2009.
Badrummet som renoverades 2009 är förberett för tvättmaskin, men det finns även en tvättstuga nära till hands i gårdshuset.
Samtliga trägolv i lägenheten har slipats och i samband med detta har golven fått en smakfull vitpigmenterad efterbehandling.
Solen går upp och ger härlig morgon- och förmiddagssol in genom vardagsrumsfönstret från ca kl 08:00 på mornarna. På uteplatsen vid lägenhetens entré håller solen sig kvar framåt ca kl 19:30. Värmen lagras i stenläggningarna och håller gården ljummen även på senare sommarkvällar.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av TV-kanaler till föreningens alla lägenheter. Förutom dessa kanaler ingår även bredband (100 Mbit/sek) i månadsavgiften.
Till lägenheten följer två förråd. Vindsförrådet (ca 7-8 kvm) finns ovanför tvättstugan i gårdshuset och källarförrådet (ca 4,5 kvm) finns i grannbyggnaden på innergården.
Föreningen tillämpar årlig individuell avstämning av värmeförbrukning för lägenheterna. För denna lägenhet är värmetillägget ca 500 kr/mån. Årlig avstämning av verklig förbrukning och kostnad regleras sedan mot den inbetalda. Nuvarande ägare (Två vuxna och ett barn) har i stort sett haft en förbrukning i linje med den beräknade.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 49B
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1790
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
80 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.645 kr/mån inkl vatten, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
12.500 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 6.000 kr/år
El: 3.500 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 250-300 kr per månad och kostnad för hemförsäkring uppgår till ca 250 kronor per månad. Till månadsavgiften tillkommer en fast del för uppvärmning/fjärrvärme om ca 500 kr per månad. Kostnaden för fjärrvärmen regleras sedan årsvis efter bostadsinnehavarens faktiska förbrukning.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA