Östra Storgatan 49A, rum och kök

Herrgården på stan!

Det här huset hade lika gärna kunnat stå på landet med en raklång allé framför sig och en vacker sjö i sluttningen bakom. En lagom pampig herrgårdsbyggnad, inte överdådigt dekorerad, men med en vacker port med ganska gott om krusiduller, pilastrar, tandfriser och den gamla gaslyktan som kröner helheten med sitt klarglas. Hade det varit en möbel, hade vi kallat den gustaviansk i stilen, och det stämmer väl i tiden, för det här är ett av Jönköpings äldsta bostadshus, byggt 1790. Absolut ett av de vackraste.

Nu får du inte hela huset för dig själv, men väl en vacker våning med två kakelugnar, fyra fönster mot gatan, vackra pardörrar, rum i fil och ett sovrum inåt den kullerstenssatta innergården. Men allt är inte gammalt som gatan, utan kök och badrum håller absolut toppskick, i rena, strama färg- och materialval.

Takhöjden är lite lägre än våra dagars 240-standard, men fönstren höga vilket ger ett vackert ljus från söder och gatan. Kakelugnarna går ända upp till taket, men är för närvarande inte satta i funktion. Men med ett knippe stearinljus i mynningen kan du räkna med full mysfaktor ändå, för värme är det ingen brist på med fjärrvärmen pulserande in i elementen.

En förening med 11 lägenheter som delar en stor härlig innergård och en del andra gemensamma utrymmen där inne. Genom den stora genombrutna vagnsporten mot gatan tar du in cykeln. Gården är en verklig oas vår och sommar när rabatterna prunkar, vårdträdet skjuter löv och solen värmer ditt eget caféhörn i lä. Om huset är en herrgård, känns baksidan mer som en borggård eftersom den är så stor och nästan helt kringbyggd. En förlängning av vardagsrummet många månader om året.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 49A
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2.5 rum och kök
Bo & biyta 68 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.246 kr/mån
Inkluderar Vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Är man intresserad av en lägenhet mitt i stan, är det ett perfekt läge, nära precis allt - sjöarna, affärer, gym och restauranger"

Badrum

Sovrum

"Turen runt Rocksjöns spänger är en härlig promenad året runt. På vintern kan man snedda över isen"

Matplats

Kök

"Gården är en viktig del av upplevelsen som vi använt mycket; det känns både romantiskt och lantligt på en gång"

Vardagsrum

Föreningens fastighet

"På våren ställer föreningens medlemmar ut sina egna grillar. Många har egna små bord att sitta vid, eller så lånar man varandras när man fikar"

Föreningens innergård

"Det är lätt att bli bekväm och ta med mat hem från någon av restaurangerna intill. Här har du all världens mat i närmsta kvarteren"

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till ComHem som levererar ett grundutbud av tvkanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.
Under senare år har även följande renoveringar utförts i lägenheten: Ommålning av väggar, lister och golv i sovrum. Träpanel i sovrum och nytt golv i vardagsrum. Badrummet och köket renoverades av förra ägaren 2009.
Till lägenheten följer två förråd. Vindsförrådet finns på bekvämt avstånd från lägenheten (ca 5 kvm) och källarförrådet finns nere i källaren (ca 3 kvm).
Tvättstugan finner du på innergården i gårdshuset - smidigt och bra!
Trappstädning enligt rullande schema, ca var 9:de vecka.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 49A
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1790
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2.5 rum och kök
Boarea
68 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.246 kr/mån inkl vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad avseende hushållsel, försäkring och fjärrvärmekostnad uppgår till ca 1033 kronor per månad. Fjärrvärmen regleras årsvis efter bostadsinnehavarens förbrukning. Efter året kan man få tillbaka delar av kostnaden för fjärrvärmen om man förburkar mindre.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA