Östra Storgatan 47 D, tre rum och kök

Radhus från 1700-talet

Egen ytterdörr, egen kullersten och två våningsplan. Det kan inte bli mer radhuslikt än så här. Samtidigt kan det inte bli mer mitt i centrum heller. Jönköpings gamla trähusidyll som varsamt tagits i handen mot nutiden. En av de där vackra innergårdarna man ofta bara anar för en sekund när det gläntas lite på porten. Nu finns chans att låta din egen pardörr stå öppen varje dag ut mot en just sån gård.

De flesta gamla detaljer sitter där de ska, och det som är bytt är gjort i gammal stil för det mesta. Du slipper dock utedass och vedspis i köket, och det känns nog bra för de flesta. Dina sociala ytor har du i stora fång nere; köket stort som ett lantkök, med pärlsponstpaneler i fin form. Vardagsrummet välkomnar med ännu en pampig pardörr. Fint ska det vara. Uppe har du två sovrum, ett stort och ett litet och badrum där emellan.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 47 D
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 88 kvm
Avgift 2.761 kr/mån
Inkluderar Vatten, kabel-TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entréhall

"Alla som kommer hit på besök tycker att det är som ett radhus. Ett radhus med mycket historia i väggarna och på gården."

Kapprum

Gäst-WC

Kök

"Vi har alltid gillat att vi har den privata delen uppe och de sociala ytorna nere. Då behöver man aldrig ha upp gäster och kompisar på övervåningen."

Vardagsrum

Trappa - Hall uppe

"Tre lager plastmatta, och åtskilliga timmar senare kom det fram en gammal fin trappa. Att få gå i den varje dag är värt varenda timme."

Sovrum - Arbetsrum

Badrum - Passage

"Vi har valt att ta bort alla dörrarna på ovanvåningen, men den som vill hänga upp dem igen, hittar dem i förrådet på gården."

Sängkammare

Gården

"Vi har en egen sittgrupp utanför fönstret där grillen är redo så fort vädret är det samma. Att bara sätta sig på den egna tröskeln med en kopp kaffe är värt mycket.

Husen

Omgivning

"Föreningens ekonomi är välskött och om vi sköter vår fastighet lika klokt finns det ingen risk för kommande avgiftshöjningar."
Mäklaren informerar
2011 gjordes en totalrenovering av köket då allt från golv, väggar och tak renoverades. Köket byggdes utan överskåp för en luftig och öppen lantlig känsla. Gott om arbetsytor i detta kök som är större än i de flesta nyproducerade hus! Induktionshäll från Bosch, inbyggd ugn och micro från Whirlpool, diskmaskin, kyl och frys från Gram. De snygga svarta armaturerna ovanför bänkarna stannar i köket till nästa ägare!
Under klinkersen i köket ligger vattenburen golvvärme vilken alltså drivs genom fjärrvärmen. I entrén och kapprummet ligger elektrisk golvvärme.
I princip samtliga ytor har fått nymålade ytskikt mellan 2016-2018.
Solen går upp och ger härlig morgon- och förmiddagssol in på övre plan från ca kl 07:00 på morgonarna och efter ytterligare en timma ner in mot kök och utemiljön framför entrén. Här håller sig solen sedan kvar under eftermiddagen. Värmen lagras i stenläggningarna och håller gården ljummen även på senare sommarkvällar.
Föreningen tillämpar årlig individuell avstämning av värmeföbrukning för lägenheterna. För denna lägenhet är värmetillägget 800 kr/mån. Årlig avstämning av verklig förbrukning och kostnad regleras sedan mot den inbetalda. Nuvarande ägare (2 personer) har i stort sett haft en förbrukning i linje med den beräknade.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av TV-kanaler till föreningens alla lägenheter. Förutom dessa kanaler ingår även bredband 100 Mbit/sek i månadsavgiften.
Till lägenheten följer ett förråd. Vindsförrådet om ca 5 kvm finns ovanför tvättstugan i gårdshuset. Ytterligare ett förråd om ca 3-4 kvm finns tillgängligt för köpare vid behov.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 47 D
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
ca 1790
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
88 kvm (uppmätn norm SS 21053)
Månadsavgift
2.761 kr/mån inkl vatten, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
13.440 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 9.600 kr/år
El: 3.840 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för uppvärmning har uppgått till ca 800 kr per månad. Kostnad för hushållsel har varit ca 320 kr per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Säljarens önskemål 1 sept
KARTA