Östra Storgatan 124C, två rum och kök

Beach-bäst

Ett kort kast med liten badboll, så hamnar du i Vättern. Balkongen med både kvällssol och Vättervinkel. Ändå är det lägenheten i sig som är det största behaget, och det finns vissa paralleller med Vätterstranden här inne, vänta får du se vad vi menar. En trevligt planerad tvårummare som är renoverad med förnuft och balans. De flesta gamla detaljer är bevarade, så som dörrar, golv, lister och foder. Badrummet flong nytt. Från början på 1930-talet var det tydligen gemensamma badrum och toaletter i källaren i detta hus. Allt var knappast bättre förr.

Detta är en relativt ung förening som fått en bra start på sund finansiell grund. Här finns goda möjligheter att ta egna initiativ och sätta din prägel på föreningens utveckling och skötsel. Nuvarande ägare har varit ordförande från början, och har bott i huset sedan det ombildades till bostadsrättsförening. Fasaden kommer snart få ny ljus färg, precis som systerhuset intill.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 124C
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 60 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.206 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Jag har varit mån om att behålla den gamla känslan i detaljerna. Gamla dörrarna och de höga listerna har självklart fått vara kvar."

Vardagsrum

"Kaminen är lite väl effektiv, det räcker med fyra-fem vedträn så är det varmt för kvällen. Men det är gött att bara sitta och titta på lågorna."

Balkong i väster

"Jag är också väldigt nöjd med golven. Ekparketten har fått några lager hårdvaxolja, även plankgolven har fått samma behandling."

Sovrum

Kök

"Jag kommer sakna läget så nära stranden, att bara kunna gå rätt ner till vattnet precis när man känner för det."

Badrum

Huset

"Till vardags behöver du inte bry dig så mycket, trapp- och trädgårdsskötseln får vi hjälp med. Vaktmästaren är samma som när huset var hyresrätter."

Gemensam balkong

Föreningen

"Jag har bott i huset sedan 2013, och vi bildade föreningen 2017. Fram till i julas har jag varit ordförande. Allt engagemang är välkommet."

Föreningens gård

"Det är mycket på gång i föreningen, bland annat ny färg på fasaden. Vi har också bildat en trädgårdsgrupp som ska jobba med trivseln."

Vätterstranden

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan bostadsrättsföreningen bildades 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda och information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket har följande maskinell utrustning: Spis med ugn, spisfläkt samt kyl/frys. Spisfläkten samt kyl/frysen är installerade 2013.
Badrummet renoverades 2018 på uppdrag av nuvarande ägare. Våtrumsintyg hittar du ihop med övriga dokument. Badrummet är förberett för tvättmaskin och här hålls dina fötter varma tack vare elburen golvvärme.
Under har 2018 lägenhetens väggar och tak målats om. Samma år har även ny el dragits.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns även gemensamma ytor såsom cykelförråd och nyrenoverad tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket. Solen går sedan ner vid sovrummet och vardagsrummet där den varit sedan lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Fastigheten är även ansluten till fiber.
När nuvarande ägare flyttar lämnar han kvar garderoberna i sovrummet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 124C
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
60 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 203 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.206 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kronor per månad och för försäkring till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA