Östra Storgatan 124C, ett rum och kök

Golvad av gammal charm

Vi har skrivit det förr; en bra renovering börjar med fina golv. Enhetligt i alla rum är bra, gammalt ännu bättre; i kombinationen blir det oslagbart. Här tar det ett tag innan du lyfter blicken från det smalspåriga plankgolvet i hallen, som gör en 9o-graders gir, och sedan fortsätter bort mot vardagsrummet. Samma tempo i brädningen även där, och i köket.

Springorna varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från 1940-talet då huset ställde sig upp med ena gaveln bara ca 100 meter från Vätterstranden. Det mesta är sig likt i lägenheten sedan dess. Fönsterbänkarna massivt tjocka och breda, gamla innerdörrarna med diskret ram, som pekar mot en modernare tid, och golvlisterna fortfarande lite accentuerade på höjden. Kök och badrum tack och lov av lite senare datum.

Golvytan i både kök och vardagsrum är betydande, och om du är en blivande student som flyttar in kommer dina kamrater som bor i korridor att kalla dig för ”godsägaren”. Här behöver du inte fundera på hur både säng och soffa ska platsa. Ställ sängen i mörkaste hörnet och soffan med utsikt mot den tofsiga björken på gården som talar om i vilken riktning det blåser.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 124C
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 45 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.405 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Ställ en skön stol i hallhörnet som du kan pusta ut på efter löptur i sanden bort mot Rosenlund."

Vardagsrum

"Hörnfönstret är en tidsmarkör som berättar att den gamla tidens klassiska spröjsar är ljusår bort. Här är det andra ideal som råder."

Kök

"Springornas glipor varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från 1940-talet då huset ställde sig upp."

Klädkammare

Rätt fram i hallens förlängning kan du låta både helgdagsrocken och söndagskjolen finna sig till rätta bland hyllor och stänger. Gamla dörren med en fin ram runt hela. Sparsmakat så det förslår. Det är inte här du ska ställa julpynt eller gamla kläder du tror dig vilja ha någon gång igen. Utan ner med det i källarförrådet.

Badrum

"Lutar du dig ut genom fönstret kan du se hur Vättern mår för dagen, och om det är läge att stanna inne eller sticka ut bums."

Huset

Föreningen

"Läget på Storgatan är inte att klaga på heller, oavsett vad du har i görningen - springa, bada eller plugga."

Föreningens gård

"Detta är kanske den mysigaste och mest genuina delen av Liljeholmen. Både grönska och fina hus i ditt södervända solsystem."

Gemensam balkong

Omgivning

Vätterstranden

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utfört och information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp:
Fullutrustad lägenhet med allt man behöver. Köket har delvis renoverats under 2018, 15x15 kakel med mörk fog, uppdaterade handtag och en ny bänkskiva.
Renoverade väggar som därefter är nymålade. De befintliga plankgolven är framtagna, nyslipade och listerna nymålade. Allt är genomgånget och utfört av hantverkare.
I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, cykelförråd och nyrenoverad tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Fastigheten är även ansluten till Jönköpings stadsnät, Wetternet. Läs gärna mer på wetternet.se för mer information.
På gemensamma balkongen får man ett skönt pass med sol, perfekt läge mot sydost!
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 124C
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
45 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 203 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.405 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Specifikation Drift
Kostnaden för hushållsel uppskattas till cirka 250 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA