Östra Storgatan 124B, ett rum och kök

Plankgolvad skönhet

Som första boende eller som studentlya är detta nästan för bra. Risken finns att din lägenhet blir samlingsplats och nav för alla studentkompisar. Men det är lätt att fly ut på stranden, eller upp på sandbankarna om du vill låtsas att du inte är hemma. Här har du flippflopp-nära till där Vätterstranden är som bäst och bredast. Dessutom lätt att ta sig in till händelsernas centrum till fots, med cykel eller med bussen som matar på punktligt och trofast året runt.

Lägenheten är fint uppdaterad nyligen där framför allt de gamla plankgolven gått en väldigt ljus framtid till mötes. Kök och badrum i fint skick, renoverat i basutförande, men såklart helt öppet för egna uppdateringar om man vill piffa till det. Men skinnhandtagen räcker långt upp på flärdskalan. Vardagsrummet så stort att soffa och säng inte har några problem att samsas om utrymmet. En möjlig förändring vore att öppna väggen mellan kök och vardagsrum, för skönare bättre flöde och känsla.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 124B
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 39 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.231 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.650.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vill du kolla badtemperaturen är det inte mer hundra meter ner till stranden och sanden som längtar in mellan tårna."

Vardagsrum

"Golvspringornas glipor varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från 1930-talet."

Kök

Badrum

"En ny förening i ett gammalt fint hus, så det finns mycket du kan vara med och påverka när det gäller trivsel och skötsel."

Huset

Omgivning

Vätterstranden

BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 124B
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
39 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.231 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.650.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Kostnaden för hushållsel för en ensam boende i bostaden uppskattas till cirka 250 kronor per månad. Kostnad för hemförsäkring uppskattas till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköping Fogen 4

Bostadsrättsföreningen Fogen 4 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 25 lägenheter varav fyra lägenheter ägs av föreningen som för närvarande är uthyrda. Fyra lägenheter och två lokaler i hyresrättsform bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen äger fastigheten Fogen 4 som bebyggdes 1939. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

Brf Fogen 4 har avtal med SBC gällande ekonomisk förvaltning. Föreningen hade vid årsskiftet 2019/2020 cirka 12,5 miljoner kronor i banklån vilket ger en belåningsgrad om cirka 9.366 kronor per kvadratmeter bostadsyta.

Fastigheten och huset är trevligt beläget med närheten till Vätterstranden och fina grönområden. Föreningens trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetspartner som ansvarar för trappstädning, gräsklippning och snöskottning. Fastigheten genomgick en större renovering 1985. Taket är nytt sedan 2011. Underhåll som måste göras under de närmaste tio åren har föreningen satt av pengar till i den yttre reparationsfonden. Värmesystemet och fasaden är det som står närmast i tiden.

Fastigheten är ansluten till Com Hem där ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera detta till en förmånlig kostnad. Det finns även indraget fiber från Telia.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
3.021 %
Lägenhetsnummer
16
DOKUMENT
KARTA