Östra storgatan 124C, ett rum och kök

Bestämd blondin bländar

Vi har skrivit det förr; en bra renovering börjar med ett fint golv. Enhetligt i alla rum är bra, gammalt ännu bättre, och kombinationen oslagbar. Här tar det ett tag innan du lyfter blicken från det smalspåriga plankgolvet i hallen, som gör en 90 graders gir, och sedan fortsätter bort mot vardagsrummet. Samma tempo i brädningen även där, och i köket.

Springornas glipor varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från slutet 1930-talet då huset ställde sig upp med ena gaveln bara ca 100 meter från Vätterstranden. Det mesta är sig likt i lägenheten sedan dess: fönsterbänkarna massivt tjocka och breda, gamla innerdörrarna med fin ram, som pekar mot en modernare tid, men golvlisterna fortfarande lite accentuerade på höjden. Kök och badrum tack och lov renoverade.

Golvytan i både kök och vardagsrum är betydande, och om du är en blivande student som flyttar in kommer dina kamrater som bor i korridor att kalla dig för "godsägaren". Här behöver du inte fundera på hur både säng och soffa ska platsa. Ställ sängen i mörkaste hörnet och soffan med utsikt mot den fina körsbärsträdet på gården som talar om i vilken riktning det blåser.

Snabbfakta
Adress Östra storgatan 124C
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 45 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.405 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Hörnfönstret är en tidsmarkör som berättar att den gamla tidens klassiska spröjsar är ljusår bort. Här är det andra ideal som råder."

Vardagsrum

Klädkammare

"Springornas glipor varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från sent 1930-talet då huset ställde sig upp."

Badrum

Huset

Föreningens gård

Gemensam balkong

"Vill du kolla badtemperaturen är det inte mer hundra meter ner till sanden som längtar in mellan tårna."

Omgivning

Vätterstranden

Planritning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utfört och information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp:
Fullutrustad lägenhet med allt man behöver. Badrummet totalrenoverades 2017 av Jönköping Plattsättning AB. Det finns installerat golvvärme i badrummet. Kvalitetsintyg finns.
Köket har delvis renoverat under 2017 med nymålade luckor, 15*15 kakel med mörk fog, uppdaterat handtagen till läderknoppar och en ny bänkskiva. Spis och fläkt är utbytta under året i samband med renoveringen.
Renoverade väggar som är målade i en grå kulör. De befintliga plankgolven är framtagna, nyslipade och vitpigmenterade. Listerna och garderoben är nymålad. Allt är genomgånget och utfört av hantverkare.
Ta trappan ner till källarplanet, där finns lägenhetens förråd, cykelförråd och tvättstuga.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.telia.se. Fiber är indraget i huset.
På gemensamma balkongen får man ett skönt pass med sol, perfekt öster-söderläge!
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra storgatan 124C
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
45 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.405 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Kostnaden för hushållsel för en ensam boende i bostaden uppskattas till cirka 250 kronor per månad. Kostnad för hemförsäkring uppskattas till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA