Östra Storgatan 122C, två rum och kök

80-åring - med smak på livet

Detta är en gammal fastighet från 1930-talet, med känslan och atmosfären välbevarad i entré och trapphus. Och denna tvårummare har fått en varsam förnyelse, som lirar fint ihop med de gamla dörrarna, golven, listerna och de tjocka fönsterbrädorna. En södervänd lägenhet med balkongen i samma riktning. Solsäkert in mot den sömniga lilla gränden där det inte rullar in många bilar per dag. Vardagsrummet har ett stort hörnfönster, som låter dig hålla koll över Vättern.

Förutom att kök och badrum är helt nyrenoverade, har hela lägenheten fått en totalgenomgång, med golvslipning och målning av precis alla ytskikt. Lägenheten är i sitt livs form skulle man kunna säga trots sina 80 år på räknestickan. Två stora rum som gör dig redo för livet. Inte minst strandlivet, för du bor med Vätterns sandstrand mindre än minuten bort. Sommartid blir det lätt att du drar med sanden upp i badlakanet, i håret och under skorna.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 122C
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 48 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.579 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Entré

"Golvspringornas glipor varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från 1930-talet."

Kök

"Hörnfönstret är en tidsmarkör som berättar att den gamla tidens klassiska spröjsar ligger ljusår bort i tiden."

Vardagsrum

"Lutar du dig ut genom fönstret kan du se hur Vättern mår för dagen, och om det är läge att stanna inne eller fälla ut solstolen."

Sovrum

Balkong

Badrum

Huset

"En ny förening i ett gammalt fint hus, så det finns mycket du kan vara med och påverka när det gäller trivsel och skötsel."

Föreningens gård

"Vill du kolla badtemperaturen är det inte mer hundra meter ner till stranden och sanden som längtar in mellan tårna."

Vätterstranden

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utfört och information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp:
Fullutrustad lägenhet med allt man behöver. Badrummet totalrenoverades 2019 av Pemo Bygg AB. Kvalitetsintyg hittar du ihop med övriga dokument. Fötterna hålls varma genom golvvärme.
Köket är från välkända Ballingslöv och har även det totalrenoverats under 2019. Det är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn samt diskmaskin. Vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande och samtliga är från Electrolux förutom fläkten som är från Franke.
Väggar är målade i gråa och gröna kulörer förutom i sovrummet där det idag sitter en mönstrad tapet. De befintliga plankgolven är framtagna, nyslipade och efterbehandlade, lika så parkettgolvet i sovrummet. Allt är genomgånget och utfört av hantverkare.
På balkongen njuter man av solen från förmiddagen till sen eftermiddag.
Till lägenheten hör såväl ett större vindsförråd som ett mindre källarförråd. I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga med nya tvättmaskiner installerade det senaste året.
Föreningen har åtta nyasfalterade parkeringsplatser på husets entrésida. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem. I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 122C
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
48 kvm (föreningens information)
Energideklaration
175 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.579 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Uppskattad kostnad för hushållsel uppgår till cirka 250 kronor per månad och för försäkring till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA