Östra Storgatan 122B, två rum och kök

Sandpapprad sjönhet

Vågorna vaknar, livet tar ett språng. Rent ytligt sett kan tillvaron knappast vara vackrare eller mer harmonisk än så här. Två rum och kök där ingen möda har sparats för att göra ytorna sandpappslena för ögonen, händerna och dina nakna fötter. Dessutom ett kubbkast från Vätterstranden och tio minuters promenad in till centrum. Naturreservatet runt vid Rocksjön och uppe på Sandbankarna har du lika nära.

Vardagsrummet känns mer som en flådig våning i huvudstaden. Fiskbensparkett i långa slag och öppen spis. Fönsterbänken visserligen inte i marmor, men maffigt gedigen - självklart original. Du vänjer dig vid vardagslyxen, men tröttnar aldrig. Jönköping är gott nog, läget är svårslaget och priserna modesta i jämförelse med Stockholm. Kanske läge att få den öppna spisen provtryckt, men en knippe stearinljus duger gott så länge.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Simon Staflund, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 122B
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 64 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.438 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
Pris 2.100.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Ett härligt hus, med härliga grannar. Här bor många unga och alla är väldigt trevliga och hjälpsamma."

Vardagsrum

Kök

Badrum

"Vi har visserligen inte plats för tvättmaskin men har tur som har tvättstugan precis i källaren under vår lägenhet; väldigt smidigt att gå ner med tvättkorgen"

Sovrum med walk-in-closet

"Lilla balkongen på halvplanet använder vi väldigt ofta, fin kvällssol och lite småprat med grannarna."

Gemensam balkong

Huset

Föreningens gård

"Det är väl läget vi kommer att sakna mest, att ha så nära in till sta’n och Vättern såklart. Vi inser nog inte riktigt hur bra vi haft det här."

Vätterstranden

"Även upp till Asecs är det smidigt att gå; man genar genom Liljeholmsparken och genom tunneln under järnvägen, så är man snabbt där."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda och information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Lägenheten har totalrenoverats under 2019-2020 då samtliga rum i lägenheten målats om. Parkettgolvet i vardagsrummet har slipats och efterbehandlats samtidigt som nya golv har lagts in i entré, kök samt sovrummet. Vägg i sovrummet har byggt för att praktiskt skapa en walk-in-closet.
Köket som kommer från IKEA har totalrenoverats så sent som 2019. Det är utrustat med kombinerad kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt, ugn samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är installerade 2019 och från IKEA (Electrolux).
Badrummet totalrenoverades under 2020. Arbetet utfördes av "AMC Golv och Plattsättning".
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till lägenheten hör såväl ett större vindsförråd som ett mindre källarförråd. I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga med nya tvättmaskiner installerade det senaste året.
Föreningen har åtta nyasfalterade parkeringsplatser på husets entrésida. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem. I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 122B
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
64 kvm (föreningens information)
Energideklaration
175 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.438 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Pris
2.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad och för försäkring till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköping Fogen 3

Bostadsrättsföreningen Fogen 3 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 22 lägenheter samt två lokaler i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen äger fastigheten Fogen 3 som bebyggdes 1939. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, cykelförråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

Brf Fogen 3 har avtal med SBC gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart hösten 2019 har föreningen 12.792.150 kronor i banklån, vilket ger en belåningsgrad om 9.015 kronor per kvadratmeter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 19.280.000 kronor. För att täcka fastighetens underhållsbehov sätter föreningen av 2.475.000 kronor till fond för yttre underhåll. Dessutom görs en årlig avsättning till yttre underhållsfond, för närvarande 42.570 kronor per år.

Fastigheten och huset är trevligt beläget med närheten till Vätterstranden och fina grönområden. Föreningens trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetspartner som ansvarar för trappstädning, gräsklippning och snöskottning. Bland renoveringar på fastigheten märks att husets tak är omlagt 2010-2011 och fasad samt balkongerna har renoverats så sent som 2019. Under 2019 har även ny fjärrvärmeanläggning installerats.

På såväl vindsplanet som i källarplanet finns förråd som hör till lägenheterna. I källaren finns även cykelförråd och tvättstuga med utbytta tvättmaskiner under 2019. Föreningen förfogar även över åtta nyasfalterade parkeringsplatser på entrésidan. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
5.059 %
Andel av årsavgift
5.05893 %
Lägenhetsnummer
8
DOKUMENT
KARTA