Östra Storgatan 122A, rum och kök

Gavel med ytspänning

Två stora fönster på varsitt hörn och däremellan en balkong som sitter precis där den ska. En gavel-lägenhet mot Vättern som öppnar för två breda siktlinjer ut över vattnet. En 3:a på pappret, men med en stor hall där du kan duka storstilat intill öppna spisen när du bjuder stort. En lägenhet som är genomgripande renoverad med mycket fin balans i materialval och färgsättning.

Som sagt, hallen kan lätt agera matsal när du vill, så har du två sovrum över och ett fint vardagsrum dessutom. Två stora hörnfönster och tre rum i fil ser till att du i princip har sol in från alla väderstreck, förutom precis mitt på dagen när solen står rakt i söder. Balkongen med fin kvällssol, men kanske ännu mer stämningsfullt att bara släntra ner på stranden med en flaska vin, kex och ost, och din käresta förstås.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 122A
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3.5 rum och kök
Bo & biyta 90 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.835 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
Pris 2.800.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.700.000 kr

Budgivare 1


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Kök

"En 3:a på pappret, men mer som en 4:a med den stora hallen där du kan duka storstilat och festligt intill öppna spisen"

Matsal

Hall

"Fiskbensparketten saxar fram över stora ytor och är finslipad magi, och som fått ett djupt tonfall tack vare hårdvaxoljan"

Balkong

"Inte bara ett sovrum, utan en sängkammare på riktigt. De små inbyggda sidogarderoberna bedårar på ömse sidor om dubbelsängen"

Sovrum 1

Vardagsrum

"Stort fönster även i sovrummet, men med en egen vy över Vättern lite mer väster ut, upp mot Bymarken"

Sovrum 2

Badrum

Huset

"Du har faktiskt två naturreservat mindre än 10 minuters promenad bort; antingen runt Rocksjön eller upp på Rosenlundsbankarna"

Vätterstranden

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utfört och information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp:
Köket är från välkända Ballingslöv och har även det totalrenoverats under 2019. Utrustat med kyl och frys
i fullhöjd, spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn samt diskmaskin. Vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande och samtliga är från Electrolux förutom fläkten som är från Franke.
Väggar är målade i gråa och gröna kulörer. De befintliga plankgolven är framtagna, nyslipade och efterbehandlade, lika så fiskbensparketten i lägenheten. Allt är genomgånget och utfört av hantverkare.
På balkongen njuter man av solen under eftermiddagen.
Till lägenheten hör såväl ett större vindsförråd som ett mindre källarförråd. I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga med nya tvättmaskiner installerade det senaste året.
Föreningen har åtta nyasfalterade parkeringsplatser på husets entrésida. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem. I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 122A
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3.5 rum och kök
Boarea
90 kvm (föreningens information)
Energideklaration
175 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.835 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Pris
2.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Uppskattad kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till cirka 400 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköping Fogen 3

Bostadsrättsföreningen Fogen 3 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 22 lägenheter samt två lokaler i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen äger fastigheten Fogen 3 som bebyggdes 1939. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, cykelförråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

Brf Fogen 3 har avtal med SBC gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart hösten 2019 har föreningen 12.792.150 kronor i banklån, vilket ger en belåningsgrad om 9.015 kronor per kvadratmeter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 19.280.000 kronor. För att täcka fastighetens underhållsbehov sätter föreningen av 2.475.000 kronor till fond för yttre underhåll. Dessutom görs en årlig avsättning till yttre underhållsfond, för närvarande 42.570 kronor per år.

Fastigheten och huset är trevligt beläget med närheten till Vätterstranden och fina grönområden. Föreningens trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetspartner som ansvarar för trappstädning, gräsklippning och snöskottning. Bland renoveringar på fastigheten märks att husets tak är omlagt 2010-2011 och fasad samt balkongerna har renoverats så sent som 2019. Under 2019 har även ny fjärrvärmeanläggning installerats.

På såväl vindsplanet som i källarplanet finns förråd som hör till lägenheterna. I källaren finns även cykelförråd och tvättstuga med utbytta tvättmaskiner under 2019. Föreningen förfogar även över åtta nyasfalterade parkeringsplatser på entrésidan. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
7.115 %
Lägenhetsnummer
4
DOKUMENT
KARTA