Östra Storgatan 122A, två rum och kök

Högst upp – bäst på sikt

Det är väl värt mödan att ta sig högst upp i huset. Ännu en fint renoverad lägenhet i huset med gaveln mot Vättern och utmed Storgatan. Gamla godbitarna bevarade i golv, dörrar, lister och foder. Det nya valt med omsorg för att både titta framåt i många år och lira med det gamla. En perfekt balans, får vi lov att säga. En lägenhet det verkligen strålar om, eller rättare sagt där solen strålar in från öster.

Lägenheten har balkong och vardagsrum åt öster, och köket på husets västra sida med utsikt upp över höjderna mot Bymarken. Stegar du ut på balkongen så är Vätterutsikten dessutom odiskutabel. En bred vy mellan husen på andra sidan gatan gör att du kommer ha full koll på vågor och vind. Västanhem tackar för förtroendet att förmedla ännu en fin lägenhet med fint läge i detta hus.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 122A
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 59 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.177 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
Pris 2.000.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.160.000 kr

Budgivare 2


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Alla bud
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Golvet också bländande vackert, men det kommer inte störa nattsömnen, tvärt om. Mer harmoniskt sovrum får du leta efter."

Kök

"Det blir ett angenämt bekymmer att bestämma var soffan ska stå. Det finns två hela väggar att luta sig mot så det ska nog gå bra."

Vardagsrum

"En bred vy mellan husen på andra sidan gatan gör att du kommer ha full koll vågor och vind över Vättern."

Balkong

Sovrum

Badrum

"En ny förening i ett gammalt fint hus, så det finns mycket du kan vara med och påverka när det gäller trivsel och skötsel."

Huset

Vätterstranden

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda och information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Fullutrustad lägenhet med allt man behöver. Badrummet totalrenoverades 2019 av Pemo Bygg AB. Kvalitetsintyg hittar du ihop med övriga dokument. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.
Köket är från välkända Ballingslöv och har även det totalrenoverats under 2019. Det är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn samt diskmaskin. Vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande och samtliga är från Electrolux förutom fläkten som är från Franke.
Väggar är målade i harmoniska kulörer. De befintliga plankgolven är framtagna, nyslipade och efterbehandlade, lika så parkettgolvet i sovrummet. Allt är genomgånget och utfört av hantverkare.
På balkongen njuter man, förutom av vätterutsikten, även av solen under förmiddagen.
Till lägenheten hör såväl ett större vindsförråd som ett mindre källarförråd. I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga med nya tvättmaskiner installerade det senaste året.
Föreningen har åtta nyasfalterade parkeringsplatser på husets entrésida. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem. I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 122A
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
59 kvm (föreningens information)
Energideklaration
175 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.177 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Pris
2.000.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Uppskattad kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad och för försäkring till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköping Fogen 3

Bostadsrättsföreningen Fogen 3 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 22 lägenheter samt två lokaler i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen äger fastigheten Fogen 3 som bebyggdes 1939. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, cykelförråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

Brf Fogen 3 har avtal med SBC gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart hösten 2019 har föreningen 12.792.150 kronor i banklån, vilket ger en belåningsgrad om 9.015 kronor per kvadratmeter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 19.280.000 kronor. För att täcka fastighetens underhållsbehov sätter föreningen av 2.475.000 kronor till fond för yttre underhåll. Dessutom görs en årlig avsättning till yttre underhållsfond, för närvarande 42.570 kronor per år.

Fastigheten och huset är trevligt beläget med närheten till Vätterstranden och fina grönområden. Föreningens trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetspartner som ansvarar för trappstädning, gräsklippning och snöskottning. Bland renoveringar på fastigheten märks att husets tak är omlagt 2010-2011 och fasad samt balkongerna har renoverats så sent som 2019. Under 2019 har även ny fjärrvärmeanläggning installerats.

På såväl vindsplanet som i källarplanet finns förråd som hör till lägenheterna. I källaren finns även cykelförråd och tvättstuga med utbytta tvättmaskiner under 2019. Föreningen förfogar även över åtta nyasfalterade parkeringsplatser på entrésidan. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
5.059 %
Lägenhetsnummer
7
DOKUMENT
KARTA