Örngatan 2, tre rum och kök

Ompysslad 60-åring

Ett härligt bevis på att skönheten sitter på insidan och att man bara blir vackrare med åren! Detta hem har gett husrum till människor i snart 60 år och har under tiden fått alldeles lagom ansiktslyftningar, varken mer eller mindre. De senaste åren har dock det mesta gåtts igenom. Alla golv är bytta, förutom den vackra parketten i vardagsrummet. Alla väggar är nymålade och köket har fått sig en kärleksfull genomgång efter kockens önskemål. Kvar sedan gammalt är de stora fönstren med härligt ljusinsläpp, vackra radiatorer och inbyggda garderober som sväljer hur mycket som helst. Till våren är också en utvändig förbättring planerad, nämligen en rejäl utbyggnad och modernisering av balkongen i syd-öst.

Snabbfakta
Adress Örngatan 2
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 66.5 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 3.250 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Kök

"Det är väldigt bra med förvaring i köket. Allt får plats!"

Sovrum 1

Hall

Sovrum 2

Badrum

Balkong

"Man brukar kunna höra när det är konsert i parken. Inte alls på ett störande sätt, det är mysigt att sitta på balkongen och digga lite."

Föreningens fastighet

"Vi har precis fått nya maskiner i vår tvättstuga, och vill man tvätta mattor och större grejer kan man göra det i en annan tvättstuga i föreningen. Det är väldigt praktiskt."

Omgivning

Området har en trevligt blandad bebyggelse med både villor och flerbostadshus. En liten bit upp i backen ligger Huskvarna Folkets park med ett rikt musikliv. En bit ner i backen ligger 7-Eleven som har öppet dygnet runt. (Kan vara bra att veta om man har glömt att handla något i stora mataffären och står med varma grytor.) Nära är det också till konditori, en populär pizzeria och Huskvarnas tågstation. Vill du ta en promenad in till Huskvarna centrum gör man det på knappa 10 minuter. För den som gillar naturen ligger Öxnegården och fritidsområdet därikring på bekvämt avstånd. Och nästan lika nära är det till IKHP. Vill man nå något som ligger lite längre bort kan man ta bussen, både 1:an och nummer 15 stannar i närheten.

"Det är mysigt att det ligger mycket villor i området. Det blir lugnare då."
Mäklaren informerar
Till lägenheten hör det två förråd belägna i källaren, ett större samt ett mindre matförråd. I källaren finns även ett rum avsett för cykelförvaring.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats och garage av föreningen. Tilldelning till dessa platser sker genom deras kösystem. I nuläget finns lediga parkeringsplatser och kostnaden uppgår till 90 kronor per månad. Kötiden till garagen är lång. Önskar man hellre stå på gatan med bilen går det bra då det råder fri parkering där.
I husets källare finns en gemensam tvättstuga med två tvättpass per dag, 7-14 samt 14-20. Här finns två nyare tvättmaskiner en torktumlare samt ett dubbelt torkskåp. Önskas rengöring av mattor finns det även en mattvätt i ett av grannhusen.
Bostadsrättsföreningen avser att under 2015 färdigställa projektet med att ersätta alla gamla balkonger med nya. Lägenhetens nya balkong kommer bli ungefär dubbelt så stor (2 x 3 meter) som nuvarande balkong och bli inglasad. Föreningen kommer under året genomföra en sista höjning av avgiften för att finansiera detta projekt. Höjningen beräknas till ca 6% baserat på nuvarande månadsavgift. Ett fast "balkongpåslag" om 150-200 kronor per månad kommer även till.
Lägenheten har under senare år renoverats enl. följande; målning av väggar och tak, nya golv (ej vardagsrum) och lister. I köket har luckorna lackerats om och försetts med nya handtag, de gamla bänkskivorna har blivit ersatta med nya och kaklet är nytt. Vitvarorna i köket kommer från Husqvarna och bedöms vara från mitten av 90-talet.
I köpet ingår (om önskas) de gardinstänger som samt luckan till elskåpet. Skåpet innehållande tvättback som står på golvet i badrummet (kan köpas om så önskas) samt hatthyllan i hallen ingår ej i försäljningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Örngatan 2
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1957
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
66.5 kvm (säljarens information)
Energideklaration
Energiklass D , 133 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.250 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 250 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA