Opalgatan 4, fem rum och kök

Solstekar'n på berget

Att alltid ha en plats i solen. Att alltid ha ljus som flödar in från alla håll. Att ha allt i ett praktiskt plan. Check, check, check. När den här vita sköningen byggdes för sju år sedan stod vardags-njuteri högt på kravlistan och det är precis vad man får här. Inte en besvärlig trappa så långt ögat når, till och med tomten är platt och praktisk. Läget är öppet och soligt i hörnet av gatan, men insynen lyser med sin frånvaro.

Invändigt rinner ljuset runt som smält smör i en teflonpanna. Vita väggar och genomgående ljus inredning gör det lätt att andas. Ekparkett och mörk klinker lugnar ner det hela och ger en värme, både bildligt och rent praktiskt. Hela husets vattenburna uppvärmning ligger nämligen där under, i den isolerade betongplattan. Vill man mysa lite extra är det bara att tända en brasa i kaminen eller varför inte krypa ner en stund i badet? Lås in dig så länge du vill, vill någon annan duscha kan de göra det vägg i vägg, i badrum nummer två.

Snabbfakta
Adress Opalgatan 4
Område Hisingstorp
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 132 kvm
Tomtareal 1103 kvm
Byggår 2008
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Uteplats i öster

Uteplats i söder och väster

"Vi ville ha ett enplanshus. Och sol, mycket sol! Det fick vi verkligen."

Trädgård

Hall

Vardagsrum

"Från början var det planerat för en vägg mellan hallen och köket. Vi är glada att vi valde en öppning där."

Kök och matplats

Duschrum

Sovrum 1

"Att ha en stor klädkammare mitt i huset är väldigt praktiskt."

Klädkammare

Sovrum 2

TV-rum - allrum

"Väggen mellan tv-rummet och sovrummet är inte skruvad i golvet, så vill man ha färre rum och större umgängesytor så kan man enkelt montera ner den."

Badrum

Sovrum 3

Groventré och tvättstuga

"Det är ett väldigt lugnt område. Det enda man hör är flygplanen ibland och hästarna borta vid Klämmestorp."

Carport och varmförråd

Planritning

Omgivning

Opalgatan ligger längst upp på Hisingstorp. Ett trevligt och barnvänligt område, på gränsen till naturen. Hela området är byggt under det senaste decenniet och känslan av nybyggt sitter fortfarande kvar. Fräscht och välskött så långt ögat når!
Stora, moderna Hisingskullens Förskola ligger bara hundratalet meter bort och de lite större barnen tar sig med cykel till Hisingstorpsskolan på bara några minuter. En kort promenad nedför backen har man nyligen byggt en ny bussgata där 2:an går i skytteltrafik ner till stan. Och vänder man näsan mot väster har man Klämmestorps hästhagar och mysiga Hallbyleden inom armlängds avstånd. På vintern åker barnen pulka på bondens åker precis bakom husknuten. Kan man bo mer på landet, nära stan?

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare lät uppföra bostaden 2008. Nedan följer lite extra information som kan vara bra att ha med sig inför ett eventuellt köp.
Huset kommer från Eksjöhus och modellen heter "Västanvind".
Uppvärmning sker via vattenburen golvvärme i husets samtliga rum, även i våtutrymmen. Denna matas med varmvatten från en kombipanna som står i groventrén, en IVT bergvärmepump (IVT 495 Twin) som även återvinner varm utluft som passerar genom en värmeväxlare.
Köket kommer från HTH och samtliga köksmaskiner kommer från Miele, förutom fläkten som kommer från Siemens.
Även tvättmaskin och torktumlare är tillverkade av Miele.
Wetternet finns indraget, och via detta fiberoptiska bredband kan man få både bredband (100/100 Mbit/s) och TV levererat. För mer information om hur det fungerar och eventuella erbjudanden/kanalpaket, besök gärna www.wetternet.se
Eldstaden i vardagsrummet är godkänd för eldning och kontrollerades så sent som i april 2015. Denna tar sin luft utifrån via rör som ligger nedgjutna i betongplattan. Vill man ha ännu högre verkansgrad så går det att ansluta en fläkt för maximal spridning av värmen.
Över huset finns en stor vind, lucka och stege upp till denna finns i passagen utanför tv-rummet/allrummet vid sovrumsavdelningen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Opalgatan 4
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
132 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1103 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 66 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA