Ölmstad 17, sju rum och kök

Snyggaste lantisen

Detta välväxta hus ser nytt ut både inne och ute, och är byggt 2011. Ett lösvirkeshus som till största delen ritats och planerats av nuvarande ägare. En riktigt ”lantis” får man säga, på en tomt om ca 2400 kvm. Lika ståtligt som storbondens hus. Så räkna med sällskapsutrymmen utöver det vanliga på nedervåningen, där det stora köket imponerar mest, med stor matplats där både 10 och 20 gäster kan sitta till bords. Men sen har du matsal dessutom, om du vill slå på stort. Eller inreda ett sovrum till utöver de fyra som redan finns där uppe. Här finns alla möjligheter.

På gångavstånd från Ölmstadkrysset tar lillvägen ett skutt ytterligare upp i landskapet. Bland ängar, kor och kullar. Faktiskt utsikt ända till Grännaberget från övervåningen, vilket överraskar. På närmare håll har du gamla kyrkan som stått på samma ställe de senaste 900 åren, och Flättinge gårdskafé är lite yngre men är väl värt att vallfärda till när du vill gå på söndagsutflykt. Bunn och Gränna är ungefär lika nära, men vattnet varmare i Bunn, kan vi lova. Cykelavstånd till båda, om du vill.

Snabbfakta
Adress Ölmstad 17
Område Ölmstad
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 220 + 90 kvm
Tomtareal 2404 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

"Hagen ovanför huset är som en djurpark året runt. Här kommer många vilda djur förbi, men det är rätt många år sedan korna var här och betade. "

Entré - Hall

Groventré - Tvättstuga

"Gasspis är ju helt suveränt tycker vi som gillar att laga mat. Snabbt varmt och lätt att hålla exakt rätt temperatur."

Kök

Matplats

Uteplats

"Ölmstad är perfekt för barnfamiljen, förskola och skola från 1-6, och ett föreningsliv som imponerar för att vara en så liten by."

Badrum nere

Vardagsrum - Matsal

Trappan upp

"Vill du ha ett större vardagsrum uppe så är det förberett för att kunna ta ner väggen till sängkammaren och få ett rum med ljus rätt igenom huset."

Allrum

Balkong

"Vill du bada är nog Bunn att föredra framför Vättern. Det blir snabbt varmt i Bunn och det är lite närmre dessutom."

Sängkammare

Sovrum 1

"Innebandy, dans, gym, spinning, gymnastik, fotboll, skidspår och elljusspår, det finns väldigt mycket aktiviteter för både stora och små."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Vi har själva ritat och planerat det mesta i huset, och jag ville verkligen ha alla fyra sovrum uppe."

Badrum uppe

Garage - Förråd

"Garaget är lika välisolerat som huset, med golvvärme i plattan. Vatten och avlopp indraget om man vill bygga ett gästhus med egen dusch."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om bostaden som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare är husets första ägare tillika de som bott i huset sedan de lät bygga det 2011.
Köket är byggt med luckor från Trädesign i Tranås och bänkskivor av svart granit.
Vitvaror är följande; Gasolhäll och ugn (el) från det Italienska märket Smeg. Inbyggd micro från Sandström, köksfläkt från Thermex, kyl och frys från Bosch, samtliga dessa maskiner är från 2011. Diskmaskinen från Bosch byttes 2017.
I groventrén finns både tvättmaskin och torktumlare. Tvättmaskinen är en helt ny tyst finmaskin från Miele, torktumlaren från Electrolux är från 2011.
En mycket rejäl värmeanläggning finns installerad i garagebyggnaden. Anläggningen är byggd av den välrenommerade Bankerydsfirman AB Kyl & Värmepumpar och består av en separat värmepump samt varmvattentank. Värme till bostadshuset transporteras i kulvert.
Borrhålet för bergvärmen är ordentligt dimensionerat, 220 meter djupt, för att alltid ge en hög verkningsgrad till värmesystemet.
Samtliga utrymmen i både huset och garaget har vattenburen golvvärme. Alltid varmt och skönt om fötterna!
Huset är även utrustat med varmvattencirkulation vilket innebär att varmvatten finns direkt vid vattenkranarna. Man behöver således inte spola i kranarna innan varmvattnet kommer. Bekvämt och miljövänligt!
Huset tillsammans med garaget har totalt fyra elcentraler. I varje elcentral finns en jordfelsbrytare monterad.
Separata elmätare finns för både värmepumpen och vattenpumpen.
Fastigheten har vatten från egen djupborrad brunn. Borrhålet för dricksvattnet har även det dimensionerats för en hög kapacitet, är 130 meter djupt och har kapacitet att leverera 5 000 liter vatten per dygn! Ett avsaltningsfilter är kopplat till vattnet för att få extra hög vattenkvalitet.
Även avloppsanläggningen är enskild och utgörs av en 3-kammarbrunn med infiltration.
En centraldammsugare från Univac finns monterad i huset. Uttag finns på båda planen och dammsugarslangen räcker in i samtliga rum.
Fastigheten är utrustat med ett larm från Alert (Verisure). I både huset samt i garaget finns rörelsedetektor samt kameror och brandlarm. Larmet kan övertas av den blivande ägaren till den nuvarande månadskostnaden 279 kr/mån om så önskas.
Huset är anslutet till fibernätet Wetternet. Läs mer på www.wetternet.se för aktuellt tjänsteutbud. Datanät finns draget i både huset och garaget. Totalt finns åtta dubbla nätverksuttag.
Solen riktar sina första strålar in mot husets baksida redan före klockan fem på mornarna och rundar under dagen huset. kvar här fem till ca kl åtta på kvällen, och den sista kvällssolen avnjuts på balkongen eller utanför entrén på sommarkvällarna.
Observera att mätningen av husets yta vid utförd energideklaration visar att boarean i huset är 229 kvm. Ytan i garaget är 91 kvm, vilket i informationen om husets storlek nu benämns som biyta.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Ölmstad 17
Område
Ölmstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
220 + 90 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2404 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 39 kWh/m2 och år
Tillträde
Våren 2020
KARTA