Odlargatan 22, fyra rum och kök

Njutar-karamell i behändig modell

Välkommen hem till en riktig 60-talskaramell! Som en Marianne från mormors gotteskål. Inte så väldans uppseendeväckande på utsidan, men när man väl sätter tänderna i den kommer överraskningen.

De nuvarande ägarna har bott här i fem år och har under tiden renoverat lite lagom, med stor respekt för husets själ och ålder. Fasaden är nyligen ommålad och invändigt har alla tak och väggar fräschats upp med färg och tapeter. Många fina originaldetaljer är bevarade och vänta bara tills du kliver ut i baksidans lummiga trädgård! En riktigt ombonad, lagom stor oas att njuta i med sällskap av solen till långt in på kvällen. Kök och vardagsrum ligger på nedre plan, medan badrum och de tre sovrummen samsas en trappa upp. En bra och praktisk planlösning som gör att huset känns bra mycket större än sina nätta 113 kvadrat. Perfekt för den lilla familjen!

Snabbfakta
Adress Odlargatan 22
Område Mariebo
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 113 kvm
Tomtareal 159 kvm
Byggår 1965
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

"Vi föll för planlösningen. Huset är inte så stort, men väldigt bra planerat."

Vardagsrum

"Jag gillar verkligen golvet i vardagsrummet. Det är fint med den tunna staven."

Matplats

Köket

Uteplats

"Närheten mellan köket och uteplatsen är guld! På sommaren blir den vårt andra matrum."

Hall

Gästtoalett

Sovrum 1

"Det är väldigt skönt att slippa åka iväg för att gå en fin promenad."

Sovrum 2

Balkong

"Trädgården är precis lagom. Man hinner både pyssla och njuta."

Sovrum 3

Badrum

"Det är ett väldigt praktiskt hus för en barnfamilj."

Hall övre plan

Klädkammare

"Man kanske egentligen borde använda utrymmet till förvaring av grejer, men det är ju så härligt att ha en sådan här stor garderob!"

Trädgård

"I trädgården har vi gjort om allt. Nu är det riktigt ombonat och mysigt."

Garage och förråd

Längs gatan ligger garagen på rad. Ett av dem tillhör 22:an. Här finns både plats för cyklar och bil (om man kan hålla sig från att fylla det med allsköns skrot och pinaler).

"Det bor mycket barn i husen runtomkring. Det är kul."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt huset i drygt 5 år, och har under sin tid utfört en del renoveringar i huset. Under 2011 la man in nytt golv, med elburen golvvärme, i köket och i hallen på entréplan. Samma år la man även in nytt golv på övervåningen, samt målade tak och tapetserade/målade alla väggar. Badrummet på övervåningen renoverades 2012 av Akustikservice. Här finns även tvättutrustning i form av kombinerad tvättmaskin och torktumlare från 2012 (Electrolux). Gästtoaletten renoverades även den 2012 av Bravida och av ägarna själva. I båda toalettutrymmena finns elburen golvvärme. 2013 byttes altandörren av PEAB.
Köket är ett Ikeakök från 2004. Spishäll från 2004 (Whirlpool), ugn från 2004 (Whirlpool), spisfläkt från 2004, diskmaskin från 2009 (Gram), kyl från 2005 (Electrolux) samt frys från 2005 (Electrolux).
Taket lades om 2015 genom samfälligheten, då även hängrännor och stuprör byttes. Detta utfördes av Takringen. 2014 byttes fasaden vid balkongen och övrig träfasad målades om. Även detta genom samfälligheten.
Och hur var det med solen? På sommaren tittar solen fram runt kl 7 vid entrén, och den lägger sina sista strålar på baksidans uteplats runt kl 21.
Fastigheten ingår i en samfällighet, och avgiften är 2.400 kr per månad. I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning via gemensam bergvärmeanläggning, vatten/avlopp, renhållning/snöröjning, fiber (nätverk och TV via Telia), underhåll av gemensamma ytor, sophantering (källsortering finns för plast, papper, kartong, metall, glas och kompost) samt gemensamhetsförråd med stegar, motorgräsklippare, skottkärror, kantklippare mm.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Odlargatan 22
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
113 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 159 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
75 kWh/m2 och år
Tillträde
Önskemål 15-31 oktober
KARTA