Odlargatan 15, fyra rum och kök

Låt barnen bestämma

Vill du göra ditt första boende i hus så friktionsfritt som möjligt? Kolla in Mariebo och Odlargatan! Stilrena radhus som hade många ljusa sidor redan på 1960-talet, och som förvaltats väl genom åren. Inga brutala renoveringar som förvanskat exteriörerna, utan tvärt om lotsat dem in i framtiden på ett snyggt sätt. Här har en samfällighet ansvar för husets yttre, som tak och fasad vilket är en trygghet både ekonomiskt och estetiskt. Här delar ni på kostnader inom samfälligheten, vilket gör boendet bra även för plånboken.

Huset här på nummer 15 håller stilen även på insidan. En trygg renovering som har öppnat upp en del från ursprunget på entréplan, men ändå med tydliga rumsfunktioner, och ett ännu flödigare ljus rätt igenom huskroppen, från gården till gränden mellan husraderna. Badrum och kök i mycket trevligt skick, enhetliga golv både uppe och nere bidrar till att ögat får ett större grepp om ytorna och volymerna. Trädgården på baksidan är helt insynsskyddad även om du har grannen nära. Och den kan bli precis hur grön som helst.

Snabbfakta
Adress Odlargatan 15
Område Mariebo
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 113 + 5 kvm
Tomtareal 158 kvm
Byggår 1966
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Att bygga ut trädäcket var det första vi gjorde på baksidan. Solen är på plats från 11 till 21 så där spenderar vi mycket tid. Senaste tillskottet här är den lite större boden."

Uteplats - Trädgård

"På våren lyfter vi ut våra olivträd och citronträd i det fria. De trivs bra i solen och att det blir fint lä med inbyggnaden."

Entré

"Området har en bra blandning av både äldre och yngre, med och utan barn. Många väljer att bo kvar här länge då det är så smidigt."

Vardagsrum

Kök

Matplats

"Vi gillar huset för att det är goa ytor att hänga på för hela familjen, både inne och ute; inte minst på trädäcket på baksidan."

Gäst-WC

Hall på övre plan

Sovrum 1

Balkong

Sovrum 2

"På sommaren hänger vi mycket tvätt på balkongen där den torkar blixtsnabbt. I ärlighetens namn sitter vi själva mest nere på trädäcket."

Sovrum 3

Badrum på övre plan

Klädkammare

Samfälligheten

"Vi har trivts väldigt bra med grannar, området och naturen omkring. Vår son har fått fantastiska första år; många kompisar, många lekplatser och skogen så nära."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverades av föregående ägare 2011 kommer från välkända Marbodal. Här finns följande maskinell utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Spisfläkten är av märket CT Thermex, övriga vitvaror kommer från Siemens. Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2011.
Badrummet på övre plan renoverades under 2009. Här finns tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Electrolux). Tvättmaskinen är installerad 2009 och torktumlaren 2013.
Under 2012 utfördes förbättringsarbeten på fasaden samtidigt som denna målades om. Taket på huset är omlagt 2014.
Samtliga fönster samt altandörren på entréplanet är bytta 2011. På övre plan är fönstren och balkongdörrarna bytta 2014.
Nuvarande ägare har under 2017 byggt om och förlängt altanen på baksidan. 2018 byggdes uteförrådet och samma år målades väggar om invändigt. Även klädkammaren på övre plan har renoverat 2018.
I entrén, gäst-WC samt badrummet på övre plan finns elburen golvvärme. Huset är även utrustat med jordfelsbrytare.
Denna fastighet ingår tillsammans med grannarna i en samfällighet för området. Avgiften till samfälligheten är 2 700 kr per månad. I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning via gemensam bergvärmeanläggning, varm- (50 kbm/år) och kallvatten, fiber via Telia (10/10 Mbit/s), grundutbud av TV-kanaler ("Telia Stor"), sophantering, snöröjning, områdesskötsel samt ett garage i garagelänga.
Gemensamt i samfälligheten finns utrymmen för källsortering för plast, papper, kartong, metall, glas och kompost. Föreningen ombesörjer även snöröjning och har gemensamhetsförråd med stegar, motorgräsklippare, skottkärror, kantklippare för underhåll av gemensamma ytor. Föreningen står även för yttre underhåll av garagelängorna, exempelvis byte av garagedörrar och ommålning.
Garaget är cirka 2,5 m x 5,5 m stort. I mån av plats finns även tillgång till vanlig parkeringsplats.
Solen går upp på husets framsida men avnjuts sedan bäst under dagen från uteplatsen på baksidan eller från gräsytan intill den samma. Här finns solen från cirka klockan 10 fram tills den försvinner vid cirka klockan 21 under sommartid. Balkongen på övre plan har under sommartid sol mellan cirka klockan 10 och 21.30.
När nuvarande ägare flyttar tar de med sig hatthyllan samt skohyllan i entrén.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Odlargatan 15
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
113 + 5 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 158 kvm
Tomttyp: Radhustäppa
Energideklaration
Energiklass D , 71 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA