Odengatan 22, tre rum och kök

Hundraåring med snille och smak.

Förädla, förvalta och förföra - där har du ledorden för denna lägenhet högt upp över gamla Kålgårdens takåsar. Ägarparet som genomfört renoveringen besitter uppenbarligen både snille och smak, säkert en hel del tålamod också. Trots att vi på Västanhem får ser många fina boenden i vår vardag, så kvalar denna lägenhet in i en klass för sig när det gäller känsla och omsorg om små och stora detaljer. Vad sägs om en nymurad kakelugn, som känns så hemtam att den inte överraskar, trots att den inte stått där mycket mer än ett år.

En go känsla börjar redan på golvet. Här har de gamla brädgolven i hall, kök och serveringsgång trollats fram under olika generationers mattor. En finslipning och lackering senare bildar de alla tre en gemensam helhet. Vardagsrummets gamla ekparkett i fiskbensformation har fått sig en liknande omgång. Badrummet har i stället fått ett helt nytt golv som bara är så rätt i detta sekelskiftade sammanhang.

Mot gården tävlar huset i höjd med en stor rufsig björk. Här visar Kålgården upp all sin pittoreska bakgårdsstämning, med plank, små gårdshus och en massa fruktträd. Närheten till Rock- och Munsksjön är bara ytterligare ett argument som talar för ett nytt läge.

Snabbfakta
Adress Odengatan 22
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 92 kvm
Vån & Hiss 3 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 5.843 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

Hall

En renovering måste få ta tid, för oss har det inte gjort något att det tagit en dag extra innan vi kunnat gå vidare med nästa moment.

Kök

Serveringsgång

Lister, foder, tak, väggar och golv - vi har inte lämnat något orört med målarpenseln.

Badrum

Vardagsrum

Att få siktlinjen genom hela lägenheten i två riktningar från vardagsrummet gör att det känns stort och rymligt och ljust.

Sovrum

Alla gamla elementen har varit bortmonterade och lämnade på blästring och lackering, då vet man att järnet är friskt och håller.

Sängkammare

Balkong

Vi har väl varit lite övernitiska i vår renovering, men det känns skönt att veta att allt är ordentligt gjort.

Föreningens gård

Föreningens fastighet

Omgivning

Mäklaren informerar
Kök renoverat 2014: Epoq (Elgiganten). Utrustning: spishäll med induction (Witt), ugn (Electrolux), micro (Whirlpool), spisfläkt (Fjärråskåpan), diskmaskin (Asko) samt kyl/frostfri frys (Samsung). Fläktmotor bytt 2014.
Badrum renoverat 2014: tvättmaskin (Samsung) och elburen golvvärme.
Övriga renoveringar 2014: samtliga golv slipade, väggar ommålade/tapetserade, lister och dörrar ommålade, tak ommålat, blästrat och pulverlackat samtliga radiatorer (fackman) samt installerat kakelugn (fackman, besiktningsprotokoll och bygglov finns).
Övriga utrymmen: Det finns ett förråd till lägenheten om ca 6 kvm, beläget i källaren. Här finns även gemensamma ytor såsom barnvagnsförråd, cykelförråd och tvättstuga. I tvättstugan finns 2 tvättmaskiner, torkskåp, torkrum och torktumlare. På gården finns ett uthus med övernattningsrum att hyra till sina gäster samt ytterligare gemensamt cykelförråd.
I lägenheten sitter det 3-glasfönster mot Odengatan, och mot gården 2-glasfönster (original).
Ventilationen är av typen mekanisk till- och frånluft med återvinning.
Gemensam vår- och höststädning av gården.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Odengatan 22
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1930
Våningsplan
3 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
92 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.843 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
6.300 kr/år
Specifikation Drift
El: 4.000 kr/år
Försäkring: 2.300 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Ägaren är flexibel
KARTA