Odengatan 20, tre rum och kök

Odens boning

Här har du ett eget våningsplan för dig själv i en liten fastighet, med ett större syskon vägg i vägg som ingår i samma förening. Här är det mesta dubbelt upp: två sovrum, dubbla fönster i varje rum, par i garderober både här och där och två vackra pardörrar mellan rummen. Vardagsrum och sängkammare ligger i fil med hela långsidan mot gården och södersolen. Om du inte behöver två sovrum kan sängkammaren lätt förvandlas till en högtravande, pampig matsal med kristallkronan blixtrande i taket.

Det är en äldre fastighet som renoverats genomgripande på 90-talet, men den gamla takhöjden är helt intakt, som du märker direkt, liksom den gamla strikta kakelugnen som aldrig flyttat hemifrån, tack och lov. Föreningen har en stor innergård i lä mot söder, där det både känns ombonat och mysigt trots den stora ytan. Här visar Kålgården upp all sin pittoreska bakgårdsstämning, med plank, små gårdshus och en massa fruktträd. En oas som du kommer använda mycket, även om lägenheten också har en egen balkong som hänger ut över en yvigt lila syren som troget markerar sommarens inträde.

Närheten till naturen runt Rock- och Munksjön är bara ytterligare ett argument som talar för att det kan vara dags för en lägesförskjutning österut.

Snabbfakta
Adress Odengatan 20
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 79 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 5.017 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Stora sovrummet

"Gamla Kålgården, med stilen på husen och miljön känns som ett hem med själ. Människor har bott här i generationer och lämnat sina avtryck."

Balkong i söder

Hall

Kök

"Grannsämjan är god och öppen, många familjer samlas på gården och umgås, barnen leker och föräldrarna fikar."

Sovrum eller kontor

Badrum

"Fem minuter bort har både vuxna och barn stans roligaste lekpark och John Bauerparken att busa i."

Huset

Innergård

"Området är, trots att Odengatan är så nära, väldigt lugnt. Mot gatan sitter mycket välisolerade fönster med treglas. Mot gården hör du inget alls."

Omgivning

Vill man bo lugnt men på bekvämt avstånd från stadslivet är det svårt att hitta ett bättre läge. Eget bageri och café finns en bit bort - och inget slår färska frallor en lördagsmorgon! Och på bara några minuter promenerar du till restauranger och shopping. På runt 45 minuter tar du dig i lagom takt runt på Rocksjöns spänger. Om du inte vill springa runt Munksjön förstås, som många Jönköpingsbor har gjort till en trogen vana. Kanske ta bägge sjöarna i ett svep, om benen känns pigga. Flera mindre lekparker finns i området och ett par hundra meter bort ligger Kålgårdsparkens häftiga lekplats.

Planritning

BOSTAD
Adress
Odengatan 20
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
79 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.017 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Nuvarande ägares årsförbrukning av hushållsel uppgår till runt 3.500 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA