Nylundsgatan 8, sex rum och kök

Barnvänligt vid vändplan

Högt läge på Mariebo, längst in på återvändsgata, med lekplatsen och skogen 50 meter bort dessutom. Och huset lär inte göra dig besviken heller. En stram, varmljus känsla genom hela huset och med konsekventa material- och färgval från första steget innanför dörren. Som alltid börjar en lyckad renovering med golvet. Här har du en ljushyad ekparkett i tvåstav som fått växa in och ut i alla rum. Sen blir allt så självklart enkelt, vad du än har för planer och drömmar om möblering, väggfärg eller tapeter.

Huset väl genomtänkt, med mycket funktionell groventré där klinkergolvet är redo för ett hårt liv i barnfamiljens tjänst. Grus, gräs och snöslask är inget att oroa sig för. Med två vardagsrum, två badrum och fyra sovrum inser du att huset är redo för familjebildning. Köket gästvänligt med full kapacitet att slå på stort med lång gästlista både till födelsedagar och övriga högtider om året. Risken finns att du och ditt kök blir släktens nav och samlingspunkt åren som kommer.

Snabbfakta
Adress Nylundsgatan 8
Område Mariebo
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 158 + 25 kvm
Tomtareal 733 kvm
Byggår 1982
Pris 5.300.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"När vi gjorde om framsidan på huset så förberedde vi för att bygga en carport, med trappa ner i trädgården på baksidan. Nästa ägare har fria händer."

Hall

Kök

Vardagsrum

"Barnen tillhör Torpaskolan om man inte väljer något annat. Men förskolor finns det på närmare håll."

Sovrum 1

Balkong

"Hur man ska göra med balkongen, ta bort eller låta växa framför hela huset, det får nästa ägare lösa som det passar dem."

Sovrum 2

Groventré

"Vi går ofta genom skogen när vi ska ner till förskolan; vattenledningsparken är fin alla årstider med dammen, grillplats och alla stigar."

Badrum 1

Hall nere

Allrum

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum 2

Tvättstuga

"Tvättstugan har vi inte riktigt hunnit, men vi har fått bergvärmen på plats som gör att driften är stabilt låg. Tvättmaskin och tumlare är dock bara något år gamla."

Altan

Trädgård

"På gaveln har barnen egen pulkabacke, men annars är gräsmattan platt på baksidan, perfekt för bollspel sedan vi tog bort en hel del trän."

Omgivning

"På sommaren är det smidigt att ta cykeln upp till Axamo-badet eller Västersjön om det lockar mer. Även vissa turer med buss 27 går till Axamo."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013 och nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
2020 byttes två av tre fönster i sovrum 3.
2018 slutförde Mark & Trädgårdstjänst AB markarbetet efter dräneringen - plattsättning, trappor, plantering och asfaltering.
2017 dränerades och tilläggsisolerades huset vilket Hakaprs Jord & Entreprenad AB utförde. Ett utlåtande på det arbete som gjordes vid dräneringen finns bland dokumenten längre ned på sidan. Jens Rör i Huskvarna AB installerade det nya värmesystemet (bergvärme, Daikin) samma år. Totalrenovering av badrummet med elburen golvvärme, nytt innertak, spotlights och inredning från INR i nedre plan renoverades också under 2017, och arbetet genomfördes av Andersson & Bladh Bygg AB. Ett kvalitetsdokument på badrumsrenoveringen finns bland dokumenten längre ned på sidan. Badrummet i entréplan fick också ny inredning från INR i samband med att badrummet nere renoverades.
2016-2020 totalrenoverades nedervåningen med nya golv, nya innertak med dimbara spotlights i de flesta rummen, nyputsade och målade väggar samt nya fönsterbrädor av stenkomposit i allrummet sattes in.
2013-2014 totalrenoverades hela entréplanet förutom badrummet. Ett nytt HTH kök men ny planlösning installerades och det gjordes av TG Montering AB. Under denna period byttes samtliga elstammar i huset och en jordfelsbrytare installerades. Elarbetet utfördes av EL-Montage Skillingaryd AB. I groventrén ligger vattenburen golvvärme.
2013 byttes hela fasaden och det genomfördes av Treijs Måleri AB.
2008 mättes radonhalten i inomhusluften och årsmedelvärdet var lägre än 30 Bq/m3/år. Rapporten om mätningen finner ni bland övriga dokument längre ned på sidan.
2007 renoverades badrummet i entréplan av förgående ägare.
Kvalitetsdokument samt kvitton på samtliga renoveringar finns.
I köket finns följande maskinell utrustning: kyl med vattendispenser, frys med ismaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, induktionshäll och spisfläkt. Samtliga vitvaror är av välkända märket Siemens.
I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare som installerades 2014 och båda är av det välmärket Bosch. Ett torkskåp (Husqvarna) står praktiskt i groventrén. Lättast att gå den vägen när man varit ute och åkt i pulkabacken där blöta skor och ytterkläder ställs in och hängs upp.
Fiberanslutning finns indraget till huset via Jönköpings Stadsnät (Wetternet) och nuvarande ägare betalar 65 kr/mån för anslutningen. För mer information, vänligen besök wetternet.se.
Solen möter du tidigt på morgonen på husets baksida, slå dig ner på altanen för här är den kvar fram till cirka 18-tiden. Därefter smyger solen sig runt hörnet och vidare till framsidan. Här får du de sista soltimmarna innan den går ner vid 21-tiden.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Nylundsgatan 8
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
158 + 25 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 733 kvm
Energideklaration
Energiklass C , 90 kWh/m2 och år
Pris
5.300.000 kr eller högstbjudande
Tillträde
Enligt överenskommelse
BYGGNAD
Byggnadstyp
2-plansvilla med suterräng
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong och trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isolerrutor
Tak: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk till/frånluft med återvinning
Byggnadsår
1982
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Driftskostnad
21.730 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 14.500 kr/år
Vatten: 4.200 kr/år
Renhållning: 3.030 kr/år
Beräknat antal pers: 4
Hushållet består av två vuxna och två barn. I uppvärmningskostnaden ingår elen.
Fastighetsbeteckning
Odalen 4
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
3.280.000 kr (2018)
Kommunal fastighetsavgift
8.349 kr
Summa pantbrev
3.398.540 kr
DOKUMENT
KARTA