Nygatan 19, tre rum och kök

Antikviteten på Nygatan

Här drar det snart ihop sig till gårdsfest och 150-års kalas. Lars Jönssons gård, som den heter, stod nämligen färdig redan på 1870-talet. Gården och lägenheten är på samma våglängd när det gäller pittoresk charm. Vad sägs om två kakelugnar, högt i tak, gamla fönster med separata innerfönster som öppnas inåt. Dörrarna också gamla med fina foder och trösklar. Här kan man såklart springa runt-runt i lägenheten, vilket både barn och vuxna brukar uppskatta.

Den gemenskap och tradition som du ”promoveras” in i här manifesteras av gården. Här fikar du vid gemensamma sittgrupper, hänger tvätt på linor under loftgången på gårdshuset och umgås så mycket eller lite du känner för med dina grannar. Längtar du efter att påta i en rabatt är det nog inget problem heller. Nedanför köksfönstret och sovrumsfönstret har du stabil södersol som säkert kan få det mesta att trivas. Eller så bara njuter du av gårdens rosa körsbärsblom och söta äpplen till hösten.

Snabbfakta
Adress Nygatan 19
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 80 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.010 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Jag håller gården otroligt högt, så tyst, så vacker. Att se körsbärsträdet från köket och sängkammaren blomma i massivt rosa."

Entré

"När det gäller kvartersrestauranger är Anna-Gretas överlägset bäst tycker vi. Tapas går alltid ner, och du kan variera dig från gång till gång."

Kök

Sovrum 1

"Det är alltid någon i föreningen som gillar att pyssla i rabatterna och göra fint. Fritt fram att sätta din prägel på rabatterna framför dina egna fönster."

Vardagsrum

"Kakelugnen i vardagsrummet går att elda i när man vill mysa lite extra. Den i sovrummet får du nöja dig med att titta på."

Sovrum 2 - Arbetsrum

Badrum

"Gården och huset sköts av en förvaltare, det enda du behöver hjälpa till med är att flytta ut utemöblerna."

Föreningens innergård

"Att kila över till torget och köpa frallor, grönsaker, bär och blommor hör till när man bor så nära."

Föreningen

"Puben och bastun är nästan alltid ledig om du vill boka in dig. Puben är som i din egen lägenhet, smidigt en trappa ner. Kul att hänga med kompisarna i en annorlunda miljö."

Gemensamma utrymmen

"Prästgårdens trädgård är det alltid lite familjer som hänger i; spelar badminton och kubb typ. Tror inte det stör någon, ingen som bor där."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket renoverades av tidigare ägare under 2013. Här finns följande maskinell utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, vinkyl, integrerad diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl/frys. Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2013.
Även badrummet renoverades 2013 på uppdrag av tidigare ägare. Här hålls dina fötter varma tack vare den elburna golvvärmen.
Under 2019 har nuvarande ägare målat om samtliga rum i lägenheten.
Kakelugnen i vardagsrummet bidrar förutom med värme även med en hög mysfaktor. Denna är godkänd för eldning, däremot är kakelugnen i sovrummet inte i bruk.
Med lägenheten följer inte mindre än tre förråd. Ett av dem finner du på vinden och ett i källaren, dessa är mäter cirka 10 kvadratmeter vardera. Vidare finns även ett litet förråd (cirka en kvadratmeter) precis utanför lägenhetens entré.
Lägenheten är ansluten till Wetternets fibernät som levererar ett utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkeringsmöjligheter finns på omkringliggande gator samt i parkeringshuset Järnbäraren som ligger i anslutning till Idrottshuset.
När nuvarande ägare flyttar lämnar han kvar samtliga väggmonterade garderober. Däremot tar han med sig hatthyllorna samt skostället.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Nygatan 19
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1875
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80 kvm (föreningens information)
Energideklaration
129 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.010 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnader för hushållsel uppgår till cirka 150 kr/mån och kostnad för försäkring till cirka 130 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA