Nygårdsvägen 34, fem rum och kök

Tokbra på hörnet

Här har du kloka kvadrat och kubik för den lilla familjen som vill växa. Det finns stor chans att detta är det enda hus du kommer köpa, för här kan du bo kvar och bo billigt även när barnen lämnat boet för länge sedan. Lagom i storlek och lagom i driftkostnader. Dessutom får du en lättskött tomt som ändå räcker för en omgång kubb eller krocket. I området finns sedan både lekpark och fotbollsplan som samfälligheten sköter gemensamt.

Huset har sin sociala och arbetsamma del på nedervåningen med kök, vardagsrum, badrum och tvättstuga. En trappa upp hittar du tre stora sovrum och ett mindre samt ytterligare ett badrum. Båda badrummen och köket är nyligen uppdaterade och renoverade, så du slipper tänka på den investeringen. Nuvarande ägare har bott här sedan husen byggdes i början på 1980-talet så det kan vara en del övriga ytskikt som du vill se över.

Snabbfakta
Adress Nygårdsvägen 34
Område Tokarp
Bostadstyp 2-plansvilla med garage
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 122 + 23 kvm
Tomtareal 531 kvm
Byggår 1984
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har gjort en hel del renovering bara de senaste åren; kök och båda badrummen. Taket och vindskivorna passade vi på att göra samtidigt som grannarna."

Trädgård - Uteplats

"Vår tomt är nog en av de största i området, vi har fått plats med både äppelträd och plommonträd."

Entré

Vardagsrum

Kök

"Uteplatsen på framsidan är skyddad från gatuinsyn eftersom den är helt kringbyggd och du sitter bra i lä där."

Uteplats vid köket

Badrum på entréplan

Tvättstuga

Hall på övre plan

Sovrum 1

Sovrum 2

"Behöver du mer förvaring så finns det vind både i garaget och i själva huset. Vi har haft en del prylar där genom åren."

Badrum på övre plan

Sovrum 3

Sovrum 4

"Garaget har vi isolerat tidigare, och jag har byggt ett separat förråd i hörnet med ett fönster."

Garage

"Vill man dela av och inreda ett sovrum i garaget vore det säkert möjligt, men det kräver nog bygglov."

Samfälligheten

"Samfälligheten hjälps åt att städa området två gånger om året och klipper gräset på fotbollsplanen och sköter lekplatsen. Det finns även en kvartersgård som kan hyras när man vill ha lite större kalas."

Omgivning

Friluftsmänniskan i dig får framförallt nära till stigar och natur både i Vattenledningsparken och ut mot Bårarp och Hovslätt, men också vidare upp över höjderna. Tar du din mtb-cykel upp på gamla banvallen, är du snabbt ute ur sta’n och snart framme vid Dumme Mosse, eller hela vägen till Bottnaryd om benen är villiga.

En löptur runt Munksjön är en stående inbjudan alla dagar om året. Jordbron ligger också nära med fotbollsplaner och cykelcross-bana på gamla Kabe Sommarland. Om några år har du nog också fina badmöjligheter från bryggorna i nya Munksjöstaden som kommer ge hela Torpa och Gräshagen en knuff i en skön riktning. Lilla Junebäcken lite längre bort, är kanske ingen stor naturupplevelse, men dess eponyma betydelse för stadens namn är odiskutabel lokal-historia.

"När vi båda jobbade så gick vi ofta in till stan; med cykel märker du att det är nedförsbacke nästan hela vägen. Bussen har du inte många meter bort från huset, men nu för tiden har många elcykel för att snabbt ta sig dit dom vill."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det byggdes 1984. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som totalrenoverades 2014 kommer från Marbodal och har följande maskinell utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror är av märket Cylinda och installerades i samband med kökets färdigställande 2014. Arbetet utfördes av Asplunds Bygg.
Badrummen i såväl entréplanet som övre plan renoverades 2012. Arbetena utfördes av Tabergs Mattservice AB, Claessons Rör samt Sameko. Våtrumintyg finns tillsammans med övriga dokument.
I tvättstugan finns en tvättmaskin av märket Husqvarna som installerades 2018 samt ett torkskåp från Electrolux.
Taket på huset är omlagt 2015. Arbetet utfördes av Noddas Byggservice. Vindskivor på huset byttes 2012.
Fjärrvärmen installerades 2003. Detta arbete utfördes av Ståhlgrens VVS.
Fasaden har renoverats under 2014 av Asplunds Bygg.
2016 utfördes en ventilationskontroll på fastigheten, protokoll från denna finns.
I badrummet på entréplan finns elburen golvvärme. Fastigheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Förmiddagssolen njuter du bäst av från uteplatsen på husets baksida medan eftermiddag- och kvällssolen avnjuts från balkong eller uteplatsen på framsidan.
Fastigheten ingår i Nejdens samfällighet där driften av den gemensamma kvartsgården samt skötseln av grönområden och lekplatser ingår. Kostnaden till samfälligheten är 2 000 kr per år. Två "städdagar" per år arrangeras för området, en i maj och en i september. För de löpande åtgärderna som snöskottning och gräsklippning på gemensamma ytor ansvarar varje gata för varsitt område. Möjlighet finns att hyra kvartersgården till en kostnad av 200 kr per dygn.
När nuvarande ägare flyttar låter de parabolen sitta kvar.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Nygårdsvägen 34
Område
Tokarp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
122 + 23 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 531 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 138 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA