Norra vägen 22, sex rum och kök

När byggmästaren själv fick bestämma

Ett väldigt ovanligt hus, i alldeles vanligt villakvarter i Tenhult. Näst sista huset på återvändsgata, nära stigarna i skogen och nära nya lekplatsen. 10 minuter in till Jönköping och Huskvarna om du skulle sakna köer och rondeller. Mer barntillåtet är det svårt att tänka sig; Norra vägen har faktiskt vändplan i bägge ändar. Lika svårt att tänka sig ett hus med mer samlade kvaliteter, som siktar helt vid sidan av kataloghusens standardlösningar. Ett utropstecken högt över svensk byggnorm. Även förvaringspotentialen är i en klass för sig kommer du märka.

Håll i dig, för här är intrycken starka redan innan du kommer in. Den pampiga pardörren med glas runt omkring, ger en fingervisning om vad som väntar där inne. Kristallkronan du ser genom det stora övre fönstret avslöjar att trapphallen har närmare sex meters takhöjd. Trappan upp är så klart skräddarsydd för att matcha den ovanliga takhöjden. Ljusa ekgolv, granitbänskivor, stora badrum och fyra sovrum. Och inte att förglömma, två garage för fyrhjuliga ögonstenar, eller desto fler tvåhjuliga.

Snabbfakta
Adress Norra vägen 22
Område Tenhult
Bostadstyp 2-plansvilla med dubbelgarage
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 193 + 39 kvm
Tomtareal 998 kvm
Byggår 2016
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vi ville bygga ett hus som passade in i kvarteret, men som hade lite extra kvaliteter i det mesta. Här finns många detaljer att upptäcka."

Entré

"Jag tror att takhöjden är en bit över 5,5 meter i hallen när du kommer in. Man stannar gärna upp här för att ta in allt ljus."

Kök

"Det är lätt att man faller för standardlösningarna när det är många val som ska göras, men vi ville verkligen något mer med detta huset."

Matplats

Inglasat uterum

"Det inglasade uterummet är lika rejält byggt och isolerat som resten av huset, med golvvärme, men vi brukar hålla det svalt om höst och vinter."

Vardagsrum

"Kaminen sitter så att du ser den från hela den öppna delen av bottenvåningen, även från köket och matplatsen ser du elden."

Sovrum 1

Badrum och bastu

Groventré

Dubbelgarage och förråd

Allrum

"Lekplatsen i andra änden av gatan är helt ny, och backen upp till vattentornet är perfekt pulkabacke dessutom."

Sovrum 2

Badrum

"Badrummet uppe har elburen värme också, så att du kan brassa på värme även på sommaren om du vill."

Sovrum 3

Sovrum 4

Fristående förråd

Altan

"Vi har en egen sandstrand här i vår ände av Tenhultasjön. Det tar inte många minuter att gå dit, en fin väg som svänger ner genom skogen."

Trädgård

"Att bo på en dubbel återvändsgata är så klart guld värt om du har barn. Och det bor många barn i kvarteren. Lekplatsen är dessutom helt nybyggd."

Omgivning

"Vill du ut i skogen så finns det mycket stigar i området som börjar precis bakom husen på andra sidan gatan."

Tenhult

I Tenhult blir vardagspusslet ganska enkelt att lägga, med den mesta service du kan behöva på när håll: familjecentral, folktandvård, apoteksombud och två pizzerior och en hel del småbutiker. Och dessutom både Coop och Ica att välja på. Med badsjö, friluftsområde och storskogen inpå knuten borde inte friluftslivet vara något problem, det svåra blir kanske att välja aktivitet.

Att cykla runt Tenhultasjön kan vara en lagom utmaning för stora och små, med en liten bit grusväg på östra sidan, men vackert hela varvet. Att springa runt kräver en mer vältränad hjärt-lung-apparat. På vintern kan du dock gena över isen, eller stanna och pimpla upp en firre till middagen. Tenhult är redo, är du?

Mäklaren informerar
Huset är byggt och projekterat av företaget Estatework som har sin bas i Tenhult. Fastigheten är arkitektritad och byggnaderna uppförda helt i lösvirke. Läs gärna mer om företaget och tidigare genomförda nybyggnationer på www.estatework.se. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset värms med modern frånluftsvärmepump från Nibe med hög verkningsgrad. Värmen fördelas ut i husets samtliga rum genom vattenburen golvvärme. Huset är provtryckt för att testa tätheten i konstruktionen, för att ventilation och värme ska fungera sunt och ekonomiskt.
Huset är uppkopplat i ett så kallat ”Smartahus-system” där köparen kan styra många delar av husets elsystem centralt och på distans via mobilen. Fönsterbelysning och all utomhusbelysning styrs via Plejd-Appen. Läs gärna mer på www.plejd.se för mer information om systemets möjligheter. Även poolen, larmet och markiserna går att styra via App.
Huset är anslutet till det öppna fibernätet Wetternet. Till merparten av rummen i huset finns framdragen nätverkskabel. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information om aktuellt tjänsteutbud.
Fast monterat larm finns. Magnetkontakter är monterade på samtliga dörrar samt på dörr mellan bostadsdel och garage. Rörelsesensor finns på båda våningsplanen samt i garage. Glaskrossdetektor finns också. Bilparkeringen övervakas av kamera som är kopplad till samma system som även går att koppla upp mot räddningstjänst och vaktbolag.
Köket är platsbyggt och kommer från Vättersnickarna. Bänkskivorna är i massiv sten. Vitvarorna i köket är samtliga inköpta 2016/2017 och har följande modellbeteckningar; Fläkt EICO Victory 2.0 77 X, Induktionshäll Witt WIP 78 SQW 2, Diskmaskin Siemens SN677X02TE, Inbyggnadsugn Siemens HB672GCS1S, Inbyggnadsmicro Siemens BF634RGS1, Kyl Miele K28202Dedt/csA++, Frys Miele FN28262edt/csA++, Kyl och frys är självavfrostande.
Vitvarorna i tvättavdelningen är inköpta 2016/2017 och är enligt följande; Tvättmaskin Whirlpool FSCR 80416 och Torktumlare Whirlpool HSCX 80310.
I garaget finns en extra tvättmaskin och kyl som båda är cirka ett år gamla.
En stor del av husets fönster skyddas av markiser som går att ställa in så de går ner automatiskt efter sol och vind. Perfekt mitt på sommaren för att hålla det svalt inomhus.
Braskaminen och skorstenen är provtryckt och godkänd att elda i. Protokoll avseende detta bifogas bland tillhörande dokument.
Ingår i försäljningen gör kristallkronan och taklampor i entrén, garderobsinredning, Automowern samt Jacuzzin som installerades så sent som för ett år sedan.
Huset är befriat från den kommunala fastighetsavgiften fram till och med 2031.
Det friliggande förrådet mäter 25 kvadratmeter. Denna area är ej inräknad i ovan angivna biarea.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Norra vägen 22
Område
Tenhult
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
193 + 39 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 998 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 88 kWh/m2 och år
KARTA