Norra Parkgatan 58, åtta rum och kök

Solid, stolt och stencool

Låt inte det lite alldagliga utseendet bedra. Det här var ett kassaskåp, både när det gäller kvalitet och ekonomi redan när det byggdes på 50-talet. Nuvarande ägare har inte låtit dyrgripen falla varken i glömska eller värde. Ursprunget är väl förvaltat och förädlat, med fina inflikningar som gör det till en modern bostad för en medveten familj. Fönster är bytta, kök och badrum nya och ytskikten finslipade. Här väntar stora blickfång mot Vättern och solnedgången redan från uthyrningsdelen i suterrängplan.

Kännetecknen från 50-talet är inte bara roliga detaljer, utan i de flesta fall ganska unika även för sin tid. Eller om vi ska gå rakt på sak, det här var ett skrytbygge då det begav sig, placerat på en av Huskvarnas bästa adresser, uppfört av byggmästare Dahlgren till sin egen familj. Vidvinklad panoramautsikt, vackra parkettgolv, djupa fönsterbänkar, massiva teakdetaljer och fina stengolv. Vardagsrummet och matsalen i fil är mer än högfärdigt. Den öppna spisen och trappan är värda kapitel för sig.

Trädgården på husets baksida är nog mer framsida egentligen. Nuvarande ägare ställer alltid bilen uppe på Bondegatan och har bokhäcken som sin entré in på tomten. Här har trädgården fått ett rejält lyft - bildligt och bokstavligt. Terrasseringar i form av granitfyllda stålgabioner har gjort tomten platt i två plan. Betongplattor har gjutits och ett orangeri har byggts i glas och glödande lärkträ. På denna upphöjda platå är det kvällssolen som är odiskutabel festfixare. Ta gärna sikte på Bondegatan 20 när du kommer på visning.

Snabbfakta
Adress Norra Parkgatan 58
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 2-plansvilla med souterrängvåning
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 226 + 36 kvm
Tomtareal 702 kvm
Byggår 1952
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Orangeri - växthus

Entré

Gäst-WC

"Det ligger mycket slit och svett bakom det vi gjort med huset och trädgården sedan vi köpte det för tio år sedan."

Trapphall

Sovrum 1

Kök och matplats

Matsal

"Har vi gäster är det alltid någon som kryper upp i fönstret på den stora stenbänken bland kuddarna."

Vardagsrum

Uteplats i söder och väster

Allrum på ovanvåning

"Ovanvåningen bestod tidigare av fyra sovrum och ett allrum, men vi har aldrig ångrat att vi tog ner ett par väggar och fick denna stora öppna yta."

Sovrum 2 - allrum ovanvåning

Sovrum 3

Söderbalkong

Badrum

"Varje dag när jag borstar tänderna tittar jag ut över Vättern för att se hur vädret verkar."

Sovrum 4

Tvättstuga - bastu - dusch

Vinkällare

"Klimatet nere i källarvåningen blev helt otroligt bra efter omdräneringen och isoleringen av ytterväggarna."

Verkstad och hobbyrum

Trädgård

Ingång från Bondegatan

"Vår och sommar tar vi gärna första koppen kaffe på entrétrappan, där kommer solen först på morgonen."

Terrass

Uthyrningslägenhet - kök

Uthyrningslägenhet - allrum

Uthyrningslägenhet - duschrum

Dubbelgarage

Omgivning

Om du lämnar trädgården upp mot återvändsgatan hittar du snart in på det stora stigsystemet som generationer av orienterare spårat upp runt omkring IKHP-stugan som ligger ytterligare en bit upp på berget. Slalombacken brukar hålla öppet någon månad varje år tack vare flitig produktion av konstsnö. En relativt brant backe som gör att du får fart direkt. Är det mycket snö kan du säkert åka hela vägen hem. Annars bjuder stigarna på suveräna möjligheter för längdskidåkning, mtb-cykling och löpning såklart. I maj 2016 kommer hela europaeliten hit för att göra upp om just EM-medaljerna i mountainbike. Det är alltså ett hus med överlägsen naturbegåvning också, när det gäller motion och friskluft.

När barnens skolplikt sätter in har du Norrängsskolan bara tre kvarter och tio minuter ner för backen i skuggan av Jätten Vist. Här finns såklart även dagis för de mindre barnen. Här kommer du också under motorvägen och du har plötsligt en av Sveriges vackraste cykelvägar framför dig, som tar dig antingen in till Jönköping på en halvtimme, eller upp mot Landsjön och äppelodlingarna och hela vägen till Skärstad om du vill - cykelväg hela vägen.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset i 10 år, nedan följer en kortare sammanfattning av moderniseringar och förbättringar som genomförts under deras innehavstid.
2006 -Totalrenovering av uthyrningslägenheten i souterrängplan. Nytt kök med nya vitvaror, nytt badrum med egen tvättmaskin, nya ytskikt och nylagt trestavs mattlackat ekparkettgolv. Denna har hyrts ut till samma hyresgäst - Husqvarna AB - i tio år, hyran har varit den samma sedan 2005 (4.500 kr/mån inkl värme, vatten och hushållsel).
2007 - Takbyte (papp, läkt och pannor) med glaserat taktegel, montering av specialtillverkade självrengörande takfönster av Ahlséns Glas, nya hängrännor i aluzink, nya vindskivor och takkupor i aluzink, huvar av aluzink monterade på skorstenarna. Fönsterbyte på övervåning (Elit Extreme).
2009 - Dränering av husets norra och östra sida med Isodränskivor, platonmatta och fiberduk. Terrassering av trädgårdens östra del med hjälp av granitfyllda stålgabioner omfattande cirka 70 ton sten.
2010 - Byggnation av orangeri/växthus, allting tillverkat på måttbeställning av finsnickare och uppfört i lärk med öppningsbara nockfönster och braskamin.
2011 - Helrenovering av tvättstuga. Golv i polerad granitkeramik, bastu från Tylö, dusch från IFÖ, blandare från Vola och tvättmaskin från Husqvarna.
2012 - Gjutning av trädgårdsgångar samt uteplatser i trädgårdens östra del.
2012 - Byte av resterande fönster till danska Velfac isolerglas, vita med aluminiumklädda utsidor.
2012 - Byte av all el i hela huset, ny elcentral, installation av skymningsrelä för såväl inomhus- som utomhusbelysning.
2012 - Byte av inkommande vattenrör från tomtgräns, ny servis ut till tomtgräns, nya dagvattenrör. Stambyte inne i huset från såväl kök som badrum, allting nytt och bytt med undantag för de nedgjutna stammarna i betongplattan under uthyrningslägenheten.
2012 - Helrenovering av kök. Stommar och luckor från IKEA, bänkskiva i kompaktlaminat, stänkskydd av Carrara-marmor, blandare från Vola. Alla maskiner är från 2012 förutom frysen som står nedanför källartrappan som är från 2005. Nytt köksgolv i portugisisk kalksten i fallande längder.
2012 - Helrenovering av badrum på ovanvåning. Väggar och golv klädda med portugisisk kalksten i fallande längder, badkar Svedbergs Oval, dusch och blandare från Vola, spegelskåp med motorstyrning från lokala tillverkaren Aspen och elburen golvvärme.
2012 - Renovering av gäst-WC. Väggar klädda med Carrara-marmor, handfat från Duravit och blandare från Vola. Elburen golvvärme.
2012 - Renovering/byte av hall- och köksgolv. Inläggning av vattenburen golvvärme och portugisisk kalksten i fallande längder som ytskikt.
2015 - Målning av väggar i vissa rum, ommålning av trappa mellan entréplan och ovanvåning och indragning av fiber via Wetternet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Norra Parkgatan 58
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
226 + 36 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 702 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 108 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA